Pienoismallit.net

Ismo Sillanpää

Dornier 217 J-pohdintaa   21.11.2020 13:02
Kiitos kommentista Jaska.

Itse olen tosiaan löytänyt kolme valokuvaa, joista kaikista ilmenee, että ylätorni ja ala-ampumon ase on poistettu, mutta jos ne joissakin kuvissa näkyvät, kysymys on ilmeisesti kentällä tehdystä modifikaatiosta ja nämä kuvat on otettu eri aikoina. Noissa minun löytämissäni kuvissa ei ole kuvateksteissä mainittu ajankohtaa (tosin kuvista voisin päätellä, että ajankohta on kesä), eli on ihan mahdollista, että sarja olisi sittenkin periaatteessa oikein keväälle 1942.

Täytyy siis alkaa pohtimaan, mitä ampumoiden kanssa teen.
Dornier 217 J-pohdintaa   15.11.2020 14:01
Kiitoksia Raine. Tuo sivu tosin koskee N-alatyyppiä, mutta varmasti sama ratkaisu on ollut käytössä jo J:ssä. Vedetään siis umpinaisella muovilevyllä aukko umpeen.
Dornier 217 J-pohdintaa   15.11.2020 12:18
Päätin aloittaa seuraavana uutena projektina ICM:n Do 217J:n skaalassa 1/48 ja sarjan tarjoamista vaihtoehdoista yksilöksi on valikoitumassa GE+EA Saksassa keväällä 1942.

Dornierin yöhävittäjissä oli tyypillistä, että niistä poistettiin joko kenttämodifikaationa tai tuotannon loppuvaiheessa jo tehtaalla pommikoneissa käytetyt ylä- ja ala-ampumot, koska kone oli muutenkin yöhävittäjäksi hidas ja kömpelö. ICM:n sarjasta saa käsityksen, että valitsemassani yksilössä sekä ylä- että ala-ampumot olisivat olleet paikallaan, mutta tämä on väärin. Löysin koneesta kolme valokuvaa, joista käy selvästi ilmi, että yläampumo on poistettu. Ala-ampumo on kyllä olemassa, mutta sen ase on poistettu,

Ala-ampumon osalta korjaus on helppo, mutta yläampumo tuottaa pienen pulman: tietäisikö joku, miten ylä-ampumon poistamisesta ohjaamon kattoon jäävä aukko tukittiin? Toisin sanoen, oliko aukon paikalla lasia vai metallilevy tms.?
Ostin ainakin itse pari viikkoa sitten siirtokuvakalvon Sisumodelsilta. Kannattaa soittaa, ja kysyä suoraan liikkeestä, ellet pääse käymään paikan päällä.

Lakkaamisesta löytyy useitakin keskusteluja tältä forumilta, mutta peruskaavana on, että siirtokuvien alle tulee kiiltävä lakka (parantaa siirtokuvien tartuntaa), siirtokuvien päälle uusi kerros kiiltävää ja sen päälle lopullinen lakkakerros (joka voi olla muukin kuin kiiltävä).
Yritetään päästä paikalle.
It-alus Niobe 1944   31.3.2020 12:31
Jari Männikkö rakensi muistaakseni pari vuotta sitten scrätsinä saksalaisen IT-lautan pienoismallin (ei ollut Niobe). Mittakaava tosin taisi olla 1/72, mutta häneltä voisi saada jotakin ideoita projektin toteuttamiseen.
Vuoden 2019 rakennetut mallit   6.1.2020 21:22
Vuosi meni yrittäjän arkeen opetellessa ja se näkyi harrastuksissa. Valmiiksi tulivat vain Zoukei Muran Focke Wulff Ta152 H-1 ja Airfixin P 51D Mustang, molemmat 1/48.
O: Tamiyan F-14A tuulilasi 1/48   14.12.2019 10:22
Tamiyan 1/48 F-14A Tomcatin tuulilasin maalaus meni sen verran keturalleen, että tekisi mieli ottaa uusiksi.

Jos joltakin löytyisi kyseisen sarjan osa J5 ylimääräisenä ja voisi harkita siitä luopuvansa, olen kiinnostunut ostamaan sen pois.
Muutama viime kerta on taas jäänyt väliin, eli yritän päästä paikalle.
Lasiosat   8.12.2019 19:31
Riippuu vähän, millaisesta kuomusta ja miten isosta reiästä on kysymys. Itse harkitsisin ainakin reiän paikkaamista Mikro Krystal Klearilla, joka kuivuu kirkkaaksi (varmaan jokin muukin PVA-liima toimisi), ja jota voi siksi käyttää myös ikkunoiden tekemiseen, tai sitten kirkkaan muovilevyn käyttämistä paikkana. Mahdollisesti voisi harkita myös kirkasta teippiä.

Tai sitten kysäiset esimerkiksi tältä saitilta, olisiko jollakin sama osa ylimääräisenä.