Pienoismallit.net

Ismo Sillanpää

Suruviesti Kuopiosta   13.6.2021 13:50
Minulla ei ollut kunniaa tuntea Opaa henkilökohtaisesti, mitä nyt täällä on tullut muutama viesti vuosien mittaan vaihdettua. Niiden perusteella Kuopion kerholaisten kuvaus tietävästä, aina avuliaasta ja sympaattisesta mallarista pitää kyllä paikkansa.

Jokaisella on aikansa ja lähtö on meillä jokaisella joskus edessä. Osanottoni läheisille.
Mallin peseminen   25.3.2021 00:35
Osat kannattaa pestä ennen kokoamisen aloittamista lämpimässä (ei kuumassa) vedessä ja esim. Fairyssä. Liian kuuma vesi saattaa sulattaa muovia, tai taivuttaa osia.

Tosin amme on tähän sikäli huono, että joku pikkuosa saattaa vahingossa irrotessaan päätyä viemäriin: umpinainen pesuvati tai -soikko on siksi parempi.

Lisäksi malli kannattaa pyyhkiä kostutetulla talouspaperilla ennen maalauksen aloittamista, mutta tässä kannattaa varoa, jos olet käyttänyt kokoamiseen vesiliukoista liimaa (Krystal Klear, Erikeeper tms.).
Mattapintaiset lakat   18.3.2021 23:04
Lasinaatti kirjoitti:
Mitä käytät ohentamiseen?
Humbrolin omaa ohennetta.
Mattapintaiset lakat   18.3.2021 10:58
Tervo Salminen kirjoitti:
Tosin siveltimellä tulee sen verran enempi kuin ruiskulla, että onnistumisprosentti voi olla fifty-sixty!
Ainakin minä olen vedellyt vuosia Johnsonin päälle Humbrolin emalilakkaa siveltimellä, eikä koskaan ole ollut ongelmia. Tosin laitan Johnsonia kaksi kerrosta (siirtokuvien alle ja päälle) ennen mattalakkaa.
En ole spraymaaleja koskaan käyttänyt ja spraylakkaakin vain joitakin kertoja, mutta yleisohjeena toimii aina, että uusi kerros laitetaan päälle vasta, kun edellinen kerros on varmasti kuiva. En tiedä Tamiyan maalin kuivumisaikaa, mutta väittäisin, että ainakin muutama tunti täytyy välissä olla - 15 minuuttia on ilman muuta liian lyhyt aika.
Viimeisin mallailuhankinta   6.1.2021 13:53
Näkyy löytyvän Aviation Shopista ja lähtee tilaukseen - samoin kuin eräs toinen 410-kirja (Pentikäisen Antin puuhapakettien erikoismyynnistä ostamani Revellin sarja odottelee nimittäin hyllyssä). Kiitokset!
Viimeisin mallailuhankinta   6.1.2021 11:01
Sopiiko Petri kysyä, mistä kirjasi hankit? Minulla osui viimeisimmän IPMS-modellerin takakannessa silmiin saman kirjoittajan opus Me 410:sta, joka kiinnostaisi, mutta ainakaan Suomalaisesta kirjakaupasta sitä ei saanut, kun kävin kyselemässä.
Vuoden 2020 tuotokset   2.1.2021 23:22
Myös minulla oli kohtuullisen hiljainen vuosi, koska korona ei lopulta paljoa työtilateeseen vaikuttanut - ainakaan negatiivisesti. Valmiiksi tuli lopulta kaksi mallia eli:

- Tamiya F 14A Tomcat (1/48), joka tosin aloitettiin jo edellisen vuoden puolella
- Zoukei Mura Horten Ho 229 (1/32), joka puolestaan oli kertakaikkiaan nautinnollinen sarja rakentaa, ja toinen odottaa jo laatikossa.

Loppusilausta vaille oleva ICM:n Dornier 217 olisi sekin saattanut valmistua viime vuoden puolella, mutta tämä haave kaatui maskiteipistä iskeneeseen akuuttiin pulaan, joka on vielä paikkaamatta.
Yritetään pitkästä aikaa päästä paikalle - toinen vaihtoehto olisi taloyhtiön yhtiökokous, mutta ehkä ne pärjäisi siellä ilman minua.
Dornier 217 J-pohdintaa   21.11.2020 13:02
Kiitos kommentista Jaska.

Itse olen tosiaan löytänyt kolme valokuvaa, joista kaikista ilmenee, että ylätorni ja ala-ampumon ase on poistettu, mutta jos ne joissakin kuvissa näkyvät, kysymys on ilmeisesti kentällä tehdystä modifikaatiosta ja nämä kuvat on otettu eri aikoina. Noissa minun löytämissäni kuvissa ei ole kuvateksteissä mainittu ajankohtaa (tosin kuvista voisin päätellä, että ajankohta on kesä), eli on ihan mahdollista, että sarja olisi sittenkin periaatteessa oikein keväälle 1942.

Täytyy siis alkaa pohtimaan, mitä ampumoiden kanssa teen.