Pienoismallit.net

Heikki Hyttinen

FW-190A-4 28.11.2017 17:01 Malli
En tiedä onko minussa jotain vikaa mutta jo ekoista mallitiedoista silmiin pisti eturungon koveruus/laihuus jne. pakoputkien kohdalla kk-pellin ja moottoripellin sauma-alueella. Sivulta katsoen tuulilasista nokkaan linja pitäisi käsittääkseni olla täysin suora, sekä myös sileä pinta koko alueella pakoputkien yläpuolella tuulilasista nokkaan. Ainakin cad-kuvissa näyttää pinta kurvailevan oudosti?. Lisäksi seuraavassa pidennetyssä A-5 mallissa muoto ei muuttunut vaikka nokkaan lisättiin peltiä.

Linkki

Hassua että pienetkin muotopoikkeamat tunnetuissa koneissa joskus alkaa riepomaan, heh. Täytyy ostaa yksi kpl niin näkee viiraako päässä.
FW-190A-4 27.11.2017 22:39 Malli
Hieno malli, hyvät harmaat, ja mikäpä noita rakennellessa kun laatu on kohdillaan.

Valitettavasti suurten toiveiden A-sarjan romuttaa eturungon kumma muoto, jonka Edu on mallikkaasti saanut pois linjoista. Moottoripelti on sivuprofiililtaan liian sylinterimäinen, ja näin kk-pellin saumassa on sivuprofiilista katsoen näkyvä kulma, tai sitten nokka on jotenkin liian laiha=jykevyys puuttuu… Jostain kumman syystä Hase, Dragon ja Tamiya ovat lähmpänä oikeaa muotoa.
Convair F-102 Delta Dagger 9.10.2016 19:47 Malli
Pohdin kyllä mitä siistille pinnalle olisi voinut tehdä, ehkä kevyt modulaatio paneelien välillä. Tummempi muovi olisi mahdollistanut saumojen kevyen esiinhiomisen, kuten vaikka Sabressa aikanaan tein. …seuraavassa Dartissa täytyy yrittää parempaa pintaa.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/02/57/130257.jpg

Säiliöt ovat itseasiassa melkein ulospäin harottavat, kameran linssi heittää häränpyllyä.
Gallipäällikkö 24.2.2016 16:17 Malli
Isoja figuja ei aina ole helppo maalata, vaikka niin luulisi, sillä kaikki on isompaa ja näkyy paremmin…toisaalta isossa ei tarvitse valoa auttaa niin paljon ja korostaa asioista.

Omat "rakentavat" kommentit (mitä valokuvista nyt voi arvioida):
- Viitta kaipaa enemmän tummuusasteita, lähinnä selkeämpiä sävyjä isommille varjo ja valoalueille, ei ainostaan laskosten teräviin reunoihin. Syvyys-massavaikutelma toisin sanoen katoaa rajoittuneessa sävyskaalassa.
- Ihon sävy, joka on melkoisen punakka (after sauna), eli oman näkemykseni mukaan noita ihon sävyjä saa olla 4-6 kpl. Hyvä että liiallisia korostuksia tässä koossa ei ole, mutta sävyjen tasapainoon ja kiinnostavuuteen kannattaa satsata.
- Itse lisään isoissa figuissa ohuelti kirkasta lakkaa silmiin, jos hyvin valetut ja selkeät silmät. Liiallinen kiilto toisaalta kuvaa sitten enemmänkin itkua…
Jon Snow 22.8.2015 11:51 Malli
Näyttää elävältä,

+ ihon väri aivan realistinen, = sopivan ruskea/neutraali +iho kiiltää sopivasti
- Turkis/karvoitus huutaa lisää sävyjä ja kontrastia (vihreä, sininen vivahteet rahtusen enemmän esiin)
- Pinnan kiilto/vahamaisuus hieman outo=keinotekoinen fiilis
Espanjalainen ritari 29.11.2014 15:51 Malli
Maalausvaiheen kuvia ei valitettavasti ole olemassa, mutta maalauksen osalta kaikki kangas ja nahkaosat maalasin 3-4:llä tummuusasteella, valo ja varjokohtiin sopivasti, jonka jälkeen värirajat on blendattu kuivalla siveltimellä. Metalliosat on maalattu yhdellä sävyllä, litkutettu tummalla, ja lopuksi huippuvaloihin kirkasta maalia kuivaharjaamalla tai maalaamalla. Tässä figussa likaa, verta, ja suolenpätkiä en lisännyt, eli niitä lisää vastaisuudessa.

Grafiitin, emalimaalin ja öljyvärin seosta voi myös käyttää kuivaharjaamiseen, jolla tavalla taisin osan alueita käsitellä. Öljyvärin sekoittaminen hidastaa kuivumista ja tekee jäljestä "silkkisempää". Grafiitin voi hienontaa karkealla hiekkapaperilla ja sekoittaa maaliin. Normaali grafiittikynä sulaa tärpättiin ja kovempiin aineisiin, mutta vesiliukoistakin grafiittikynää myydään.

Grafiittikyniä saa ihan suoraan vaikka kirjakauppojen maalaustarvikepuolelta tai askarteluliikkeistä. Taiteilijantarvikemyymälöistä saattaa löytyä vielä parempi valikoima.

Lisäksi aion kokeilla metallin värisiä värikyniä, joilla saa ainakin kulumis- ja raamuefektejä, jos ei sitten ihan pienten detaljien korostuksia.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/75/07/117507.jpg
www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/75/08/117508.jpg
Mitsubishi A6M5 Zero 14.6.2014 10:22 Malli
Hienosti väsähtänyt viimeistely, ja tasapainoinen. Ainoa asia jonka olisin jättänyt pois tai rajoittanut tietyille alueille, on lohkeillut maali. Lisäksi läikät näyttävät melkoisesti "maalatuilta". Tietysti mahdollista jos malli esitää todella pitkäikäistä konetta…

Todellisuudessa esim. Zeroista ei maali hevin lohkeillut, koska olivat pohjamaalattuja:

"Simply put, many IJNAF types had the so-called red brown primer under the paint which protected the aircraft and they didn't chip much.
Most pre-war IJAAF types and some second line also had primer and were very carefully painted. These didn't chip either. Examples: Sonia, Ida, Sally etc. In general Mitsubishi produced aircraft (IJNAF and IJAAF) were well painted and protected and therefore didn't chip much. Exceptions: Betty and Nell.
Nakajima aircraft especially IJAAF types were generally the worse because they were not primed, the paint was applied directly on the metal and chipped quickly. Like Tojo and Frank.
Kawasaki types, some were primed and protected like Nick some weren't like Tony.
Note that fabric covered types like the IJNAF and IJAAF trainers, didn't chip at all.
Heavily chipped Zeros are generally those found after the War with a lot of damage or planes with long history."

www.network54.com…49674/message/1402621774/Re-+Weathering+advice+for++WW2+Japanese+fighters
Lite-AFV 4.11.2013 11:52 Malli
Hieno malli kaikin puolin, jossa väriskaala tasapainoisen kauhtunut++. Sen enempää iloa pilaamatta silmiin pistää Sergein "keveys", eli takajouset olisi melkoisen pohjassa oikeasti…??
Das Reichin Tiikeri 7.10.2013 09:51 Malli
Erinomaisen hyvin sama ulkoasu/fiilis kuin valokuvissa esikuvasta Kurskissa. Progressiivinen pölyisyys alhaalta ylös 9+. Maan väri teloissa hieman liian punaista pyörien likaan nähden, mutta lienee näköharha?
Roomalainen senaattori: P… 30.9.2013 14:53 Rakennusblogi
Siitä se lähtee, keskisävyjä uupuu aika lailla=pinta-alaa enemmän jotta naaman yleisvaikutelma olisi enemmän ihomainen. Nyt enemmänkin tilkkutäkki läiskiä… Tuossa koossa tosiaan korostuu värirajojen blendaus.