Pienoismallit.net

Jaakko Luoma

Douglas DC-8-71 23.1.2013 20:47 Malli
Uudempia kuvia odotellessa lisätty kuva pyrstöstä. Jos on vinossa niin ainankin yhtäpaljon kuin toisellakin puolella. Tämän pystyy kohtisuoraan katsomalla edesta ja takaa silmällä toteamaan. Alcladilla saisi vielä varmasti paljon hienompaakin jälkeä aikaiseksi, jos jaksaisi hioa pohjan kiiltomustan viimeisenpäälle. Kiiltomustassa huono ominaisuus vain on todella pitkä kuivumisaika, joka voi olla parikin päivää. Kyllähän tuokin pinta jo "peilaa", mutta ei aivan niin tarkkana kuin oikea peili/lentokone alumiini tekisi.

Kuvat otettu galaxy sII:lla, jossa linssissä vielä roska keskivaiheilla. Tuntuu ettei paljon parempia saisi parinvuoden takaisella ixuksellakaan ja järkkäriä ei vielä ole tullut ostettua. Ja samalla kertaa otin 12 muustakin mallista kuvat.
Boeing VC-137C (707-320) 22.1.2013 16:09 Malli
wade kirjoitti:
Onko tuo tummempi sininen kokonaan siirtokuvaa vai joutuiko myös maalaamaan?
Tummempi sininen on kokonaan siirtokuvaa. Pyrston antennista piti tulla metallinen, kun luulin ettei sitä kuulu malliin lainkaan. Juuri kun olin valurunkoja heittämässä roskiin huomasin kyseisen osan ja ajattelin sen ainankin toistaiseksi ottaa käyttöön.
Finnair Airbus A321 17.12.2012 00:22 Malli
Hieno malli pieniä yksityiskohtia myöden. Timo Rissasen säistämis kommenttiin oma mielipide. Omat mallini miellän ennemmän valmistajan insinöörityön/juuri valmistuneen yksilön kuvajaisiksi, kuin oikean lentokoneen. Säistämisen pois jättäminen on tietoinen valinta. Kuten täälä monesti aiemminkin tullut esiin usein liikennekoneita pidetään äärimmäisen siistissä kunnossa. Totta että pakokaasu, kerosiini yms tahrojakin osassa silmiinnähtäviksi asti esiintyy. Valintojen maailma. Voisi kyllä joskus tuota säistämistäkin yrittää vaarana vain taitaa olla verenpaineen nouseminen harjoitellessa.
Atr-42 5.12.2012 18:19 Malli
Pilkkua aina toki saa ja ehkä pitääkin viilata. ;). Alustahan on noin A4 paperin kokoinen. Ledit ovat toki "järkyttävän" suuret mittakaavaan nähden. Pienimmät mitä kaupasta löysin. Toki olisi voinut rakentaa pienistä ledeistä kolvin kanssa tai vielä parempaa tehdä valokuidusta. Lahjan saaja tuskin tätä epäkohtaa edes huomaa. Tuota koneen etunojaa voisikin hieman tutkiskella enemmän, olisi suhteellisen helpolla korjattavissa.
Nokan muoto nyt saa olla se mitä mallissa oli. Haastavin vaihe oli potkurin kokoaminen. Jokainen lapa oli erikseen liimattava ja mielestäni suht hyvin onnistuin kulman kanssa siinä kyllä varmasti olisi hieromista vieläkin. Materiaalin ohuuden/pehmeyden vuoksi en kauheasti uskaltanut niitä hioa, joten niissä on pieniä epätasaisuuksia.
Titanic 1912 4.11.2012 19:30 Malli
Jäi noita "davideja" jonkin verran yli, joten laitoin yhden osissa havainnollistamaan, että kaikki laivassa olevat on noin "monesta" osasta rakennettu.
Airbus A318 22.10.2012 20:16 Malli
Rekisterin kanssa olikin säätöä. Olin valmiiksi etsinyt a318 rekisterin erimoottoreilla olevaan esikuvaan, mutta päätinkin viimehetkellä laittaa nämä moottorit, enkä sitten enää jaksanut etsiä/muokata tarvittavaa rekisteritunnusta. Kuvat harmittavat itseänikin, kun ei vain päivisin kerkeä/jaksa ikinä alkaa kuvaamaan.
Airbus A320 17.8.2012 19:52 Malli
Kiitokset.

Siviilikoneiden äkillisen määrän selittää, että lisäsin yhdeksän malliani samana päivänä.
Concorde 15.8.2012 10:59 Malli
Kiitokset!

Sanotaan, että sarja meni itsessään kasaan minusta keskimääräistä helpommin ja vähemmän hiottavaa/kitattavaa kun siipien kohdalla ei ole pohjassa saumaa. Mallin keulakartio on edelleenkin liikutettavissa ala-asentoon, mutta revellin tuulilasin muoto on kirveellä veistetty suora eikä esikuvansa mukainen niin kartio saa "pysyä" ylä-asennossa. Siirtokuvista hienosti leikkasin peräsimessä olevat ulokkeen kohdat pois (oli siis airfixin kuvissa oikein valkoisena kohdat). Asentaessa kuvia järkytyksekseni nuo ulokkeet ovatkin erikohdassa revellin ja airfixin malleissa. Tämän paikkailu hauraiden siirtokuvien kanssa oli sykettä nostattavaa puuhastelua. Koneesta oli tarkoitus tulla Pariisissa tonttiin tullut F-BTSC. Mutta en viitsinyt alkaa muista sarjoista varastetuilla vääränvärisillä rekistereillä kikkailemaan.
Tecnam 2002 JF 14.8.2012 19:40 Malli
Laitanpa vielä kuvan myöhemmin lisää. Itseasiassa referenssissä näkyviä pyörien muotosuojia ei enää ole paikallaan, jotta polttoainetta saa tankattua enemmän. Eli renkaat ovat esikuvan mukaiset.
Rovaniemen Shell 1941 18.3.2011 21:16 Malli
Maa/asfaltti nayttaa mielestani hieman liian tasalaatuiselta/puhtoiselta, mutta renkaidenjaljet parantavat asiaa. Muuten sanoisiko aivan fantastinen diorama.