Pienoismallit.net

Jaakko Luoma

Fokker 100 8.5.2013 02:16 Malli
Kiitokset! Tuo kuvaaminen/kuvaus studion pystyttäminen kuulostaa helpommalta, kuin se onkaan. Päivällä usein jo auringon valon hiipuessa hetken mielijohteesta lähtee kuvaamaan 10-15 mallia kerralla. Ensin tietysti mallien pesu ja huolimaton kuivaus. Taustalakanan silitys ei olisi pahitteeksi. Kuvat on pääosin räpsitty samsung s2 (roska vielä linssissä). Kiitotie ei ole vieläkään lähellekkään valmis. Joku tausta siihenkin sopisi paremmin kun tuo violetti seinä. Sopivalla taustalla ja ehkä mustavalko kuvalla voisi saada suhteellisen aidon illuusion aikaiseksi.
ICM 1/144 Tupolev Tu-144 3.5.2013 02:32 Arvostelu
Pieni varoituksen sana mallin siirtokuvista. Kannattaa liottaa huolella. Itselläni halkesivat useasta kohtaa nuo kylkien raidat. Onneksi ne sai silti lähes saumattomasti asennettua. Isoa plussaa, että ovat juuri eikä melkein valun ikkunoiden kokoiset mitä ei voi monesta muusta sarjasta sanoa.
Lufthansa B737-200: Sekalaista… 18.4.2013 01:29 Rakennusblogi
Seurataan edistymistä mielenkiinnolla. Kunhan saan itse 144 skaalan koneet valmiiksi, niin voisi olla joku isompi kone tästä "jättiskaalasta" hyvä saada myös kokoelmiin. 747 1:72 alkaa olemaan jo aikamoinen ilmestys. :D
Boeing 767-300 18.4.2013 01:11 Malli
Kiitokset! Saa mieluusti puutteitakin mainita. Mielenkiintoista olisi tietää mitä on jäänyt huomioimatta.

Tässä laskin, että melkein kaksi mallia näitä keskimäärin viikossa valmistuu. Eli aika ei millään riitä ylittämään sitä kuuluisaa "aitaa" korkeimmasta kohdasta, vaan tehdä jonkinlainen kompromissi jotta valmistuminen ei viivästy. Tarkoitukseni on haalia suurinosa saatavilla olevista 144 skaalan koneista vitriiniin. Olisihan noissa vielä paljon viimeisteltäviä kohtia jos oikein hienoja haluaisi. Monista puuttuu esimerkiksi navivalot ja vanhemmasta kalustosta antennilangat. Teen niitä sitten muutamaan kymmeneen malliin kerralla samalla maalipurkin avauksella aikanaan ja muitakin pieniä hienosäätöjä. Tässä koulun ohella vähät vapaa-ajat näiden parissa meneekin sitten.
Airbus A321 5.4.2013 00:36 Malli
Kiitoksia. Ainankin tunnelmakuvassa hieman oli kerennyt pölyäkin keräämään päällensä. Teema voisi olla mielenkiintoisempi, jos noista naamoista tunnistaisi edes puolet. :D Mutta ainankin poikkeaa massasta.

Lisätäänpä vielä, että A321 erottaa luonnossa ehkä parhaiten neljästä täysikokoisesta ovesta per kylki kun A320 on kaksi pienempää varauloskäyntiä siivenpäällä. A319 ja A318 on yksi varauloskäynti siivenpäällä ja jälkimmäisenä mainitussa selkeästi korkeampi peräsin.
ICM 1/144 Tupolev Tu-144 5.4.2013 00:30 Arvostelu
Tänään otin työn alle 14402 laatikosta 144D version. Osien tarkastelun jäljiltä laatu näyttäisi erittäin hyvältä. Muutaman osan liimauksen perusteella muovi suhteellisen pehmeää ja "hitsautuu" nopeasti. Tavallaan nämä lasi-ikkunat ovat hyvä optio, mutta itse suosisin ehdottomasti siirtokuvia. Aiheuttavat kamalan vaivan maalauksessa.
De Havilland Comet 4b 27.3.2013 15:03 Malli
Late kirjoitti:
Onko kiitoradan päässä Electra? Just nyt mulla työn alla - onko sulla lisää kuvia missään?
Minicraftin Electraa en ole vielä kerennyt tarkemmin kuvailemaan.

Brittien ebaysta tämä comet tuli ostettua. Näihin vanhoihin airfixin malleihin ei oikein jaksa panostaa, kun hyvää ei taida tulla vaikka näin tekisikin. Ikkunat olisin mielelläni tehnyt siirtokuvilla, mutta muiden koneiden ylijäämät eivät tähän sovi ja en halua sijoittaa tälläiseen malliin omaisuuksia ostamalla siirtokuvia.
Ohjaamon ikkunan rimat on kyllä maalattu ei ehkä näy kuvista, mutta lasisosan ja rungon välihän kyllä näkyy turhan ylikorostetusti. Kamala työmäärä jos tämänkin kohdan olisi vielä kittaillut. Sielähän ne lasi ikkunat ovat, vaikkakin hieman syvällä niitä kun ei saanut edes "pintaan" asennettua.

Pitää vielä jossain välissä tutkailla minkälaisia antenneja näissä oikein on ollut ja lisätä sitten malliin.

Kun kerkeän niin laitan muitakin airfixin vanhaa tuotantoa olevat tänne näytille, vaikka eivät niin kauhean hienoja olekaan. (trident ja bac-11)

Hieman mutua moottoreista: Juurikin turvallisuus ja luulisin tulipalonkin olevan vaarallisempi siiven sisällä kuin ulkopuolella. Huolto helpottuu ulkopuolisilla moottoreilla. Jos en aivan väärin lennonteoriasta muista ulkopuoliset moottorit etureunassa toimivat siivessa "vastapainoina" pituussuunnassa heilahduksille. Aiheuttavat sitten omat ongelmansa sakkauksesta oikaisussa.
Douglas DC-10-30 19.3.2013 19:46 Malli
Alclad II polished aluminium.
Airbus A330 19.3.2013 14:53 Malli
Taisi olla juuri ne muut moottorit, mutta ei RR. Alustan valoista osa ledejä ja osa hehkulankaa. Alustasta voisin laittaa oman esittelynsä diorama puolelle, kun saan sen viimeisteltyä
.
Douglas DC-10-30 18.3.2013 23:10 Malli
Kiitokset. Täytyy alustasta tehdä sitten kun aikanaan valmistuu oma esittelynsä.