Pienoismallit.net

Jaakko Luoma

Titanic 1/350 deluxe   5.7.2009 20:46
Anyone?
Titanic 1/350 deluxe   29.6.2009 22:42
Juu anteeksi pieno typo eli pianolakka on kyseessä. Sopisi hyvin pianolakattujen kaiuttimien kanssa sisustukseen. Ja sen itsetekeminen taitaa olla aika työlästä, että saa oikeasti hyvän pinnan.
Titanic 1/350 deluxe   29.6.2009 19:42
Otsikon mukainen paatti työn alla. Muutamia ongelmia rakentamisen kanssa on ilmennyt. Ensimmäinen mallini ja tarkoitus olisi ns. viimeisen päälle tehdä.

Ensinnäkin päänsärkyä tuottaa White Star Buff eli savupiippujen väri. Rivet counteria ja titanic-modelia selaamalla olen kyllä löytänyt kaavoja maalin valmistamiseen. Ei kuitenkaan nappaisi ostaa 15 eri maalia vain neljän piipun maalaamista varten. Tälläkin sivustolla on valmiita malleja, joiden väri suurinpiirtein miellyttää omaa silmää. Oikeata väriähän ei kukaan voi varmaksi sanoa. Eli onko jotain maalia, joka yksistään olisi lähelle "oikeata" ja mistä esimerkiksi saa tilattua/haettua?

Toisena tarvitsisin lisää photoech osia. Monella liikkeeltä mitä olen löytänyt on juuri tarvitsemani osat loppu. Eli tarvitsisin Tom's Modelworks TOM3511 ja TOM3521. GMM osia olen saanut, mutta heiltä näyttäisi nuo yksityiskohdat puuttuvan. Ja taas mistä kannattaisi kysellä?

Kolmantena valaistus tai lähinnä valonlähde. Olen tähän mennessä vetänyt 15m valokaapelia paikalleen ja porannut ikkunat auki. Tarkoitukseen ostin jo kertaalleen led valoliuskoja, mutta ainankin suoraan niiden tuottama valo on liian valkoista. Ja ylemmille sisäkansilla tarvitsee varmaankin pieniä polttimoita hankkia.

Neljäntenä lasin tekeminen ikkunoihin. Sain tampereen harrasteesta jotain ainetta, jonka sanoi olevan clearfixia parempaa, mutta tällä aineella kokeiluja tehneenä ikkunaan jää ilmakuplia. Suosituksia tähän?

Viidentenä tuntuu, että tuon mallin viimeiset perässäpäin olevat neliön malliset ikkunat ovat väärässä paikassa. Toisinsanoen liian alhaalla verrattuna pyöreisiin ikkunoihin jotka ovat samassa tasossa. Tämä aiheuttaa valkoisen ja mustan välisen rajan maalaamista. Ja tuleehan siihen vielä se keltainen raitakin. Onko muilla ollut vastaavaa?

Viimeisenä tarkoitus olisi tehdä mallille jalusta pienolakatusta levystä ja mallin mukana tulleet kannatin pylväät korvata harjatulla teräsputkella. Onkohan jostain mahdollista saada valmiiksi pienolakattuja paloja? Vai pitääkö ostaa joku kaiutin josta kyseisen palan nylkee.

Kiitokset vastauksista jo etukäteen!