Pienoismallit.net

J Akke

HM Brig Badger 5.11.2011 21:28 Malli
Todella upeeta RaimoK, kateellisena katson aikaansaannostasi uskomattoman hienosti olet laivasi rakentanut. Takilointi upeasti onnistunut ja olet maltilla näköjään sen tehnyt, runkolaudoitus näyttää onnistuneen hienosti hyvin olet osannut kaventaa laudoituksen keulan osuudella, olet varmaan opiskellut asiaa jonkin verran, ei meinaan joka pojalta onnistu.

Itse jo muutaman paatin rakentaneena voin sanoa että olipa rakennussarjan valmistaja kuka hyvänsä, niin haasteita näissä riittää, ja sellainen mallari joka puulaivaa ei koskaan ole tehnyt niin ei todellakaan voi ymmärtää mikä työmäärä ja kärsivällisyys tällaisen aikaansaannoksen takana on.

Erityisesti ihailen tykkien asettelua ja kuinka hienosti olet narut saanu rullattua kerälle kertoisitko miten teit? Itse käsittelen narut mehiläisvahalla jotta saa langoista pois sen nukkaisuuden ja langoista tulee huomattavasti helpommin käsiteltäviä kun pienistä reijistä joutuu läpi työntämään. Kerrotko vielä minkä pituinen ja korkuinen priki on, rupesi itsänikin kiinnostamaan kyseisen prikin hankinta. Nöyrästi otan hatun pois päästä ja syvään kumarran, upea kertakaikkiaan omat tuotokseni kalpenee tämän rinnalla.
King of Mississippi 16.10.2011 19:54 Malli
Todella komeen siipiratas härvelin olet rakentanut, itellä ollut jo pitempään mielessä kyseisen paatin hankinta.
Muuten onko toi yläkannen sik sak laudoitus ihan ohjeissakin vaiko mallarin extraa, tosi näyttävän näköinen ja nappiin onnistunut suoritus, eikös tollainen siipiratas ole vielä tänäkin päivänä turistiliikenteessä siellä jossain missisipin tietämillä muistaakseni san fransiscossa, voin olla väärässäkin.
Kerrassaan upea malli.
San Francisco II: Valmis 5.8.2010 17:38 Rakennusblogi
Niko Niittumaa kirjoitti:
Todella upea laiva varsinkin takilointi mut mitä liimaa olet mallissa käyttänyt?
Puuosien liimauksesa erikeepperiä ja takiloinnissa laimennettua erikeepperiä sekä pikaliimaa.
Otto-sedän kuorma-auto 5.8.2010 17:27 Malli
Lyhyestä virsi kaunis: kertakaikkisen upee.
Palma nova 17.7.2010 16:43 Malli
Kyseessä ilmeisesti puurunkoinen pikku purtilo jossa haastetta on ollut ihan mukavasti. Värit sopii kuin nenä päähän ja sopivan kuluneen näköinen, huolellisesti tehdyn näköinen ja kaunis venho kotia koristamaan.
FD.10 yawl 17.7.2010 16:33 Malli
Komea alus, omasta mielestäni nuo liituraita purjeet sopii aika hyvin tuohon rungon väriin ja jotenkin isontaa alusta enemmän kuin valkoiset purjeet. Onko toi runko muuten muovia? Takilointi onnistunut hyvin ja työjälki näyttää hyvältä.
Passat: Raakojen asennusta. 17.7.2010 16:23 Rakennusblogi
Mielenkiintoinen blogi ja kärsivällisyyttä on tarvinnut olla aika lailla, sen verran on huolellista toi maalausjälki ja pikkuosia tossa varmaan on useampi sata. Minkäs kokoinen tuo passatti on senttimetreissä, meinaan se kärsivällisyys tulee olemaan aika koetuksella kun rupeat sitä takilointia rakentelemaan, narujen kiinnittäminen ja sopivan kireyden saaminen yhdistettynä muoviosiin jotka tuppaavat taipumaan, tullee olemaan varsinainen haaste. Komea alus, valmistumassa. Meinaatko tehdä juoksvan takiloinnin purjeiden kanssa vai ilman?
Christine 19.5.2010 23:40 Malli
Hieno oivallus tehdä klasikkoleffasta noin onnistunut teos, paha lähtee kommentoimaan kun en noista mitään ymmärrä, mutta yks juttu, missäs kaikki tyhjät budweiser tölkit? eikös ne sitä kuravettä kittaa rapakon takana joka käänteessä. Nelos ja vitoskuvat aidon näköisiä ja nyt rupes vielä tekeen mieli pitsaa.
RB-36H Peacemaker 15.5.2010 21:38 Malli
Upea on piecemaker ja todellakin sisustus elementtinä vangitsee katseita, mitä sitä pikkukoneita… isoja ne olla pitää, kuten tekijä. Ilme on kuvassa kun naapurin pojalla hiekkalaatikolla kun uusimman ja suurimman lelun sai :lol) Muksutkin ois varmaan onnellisia jos kone tiputtelis pääsiäisenä " kinderpommeja".
Independence 15.5.2010 21:13 Malli
Kiitos kehuista Jaska, uskoisin että ei tossa kylkien puusävyisssä oikeastaan voi epäonnistua kun ne on yleensä mahonkia näissä artesaanien laivoissa, tässä kyseisessä paatissa on tuplalaudoitus eli päälimmäisenä on 0,6mm paksua mahonkirimaa jonka sit hion 240 hiesupaprulla ja päälle olen vetänyt muutaman kerroksen ihan kirkasta venelakkaa ja hionut kevyesti vetojen välillä ja lopuksi hionut 000 teräsvillalla.
Joo kaveri ei ole vielä lopputulosta nähnyt mutta nimen omaan halus juurikin mainitsemaasi bling blingiä:)
Tosiaan alkaa oikeesti tulla korvista ulos, laskeskelin tossa että puolen viimeisen vuoden aikana on liki 1000 tuntia tullu värkättyä yhtäjaksoisesti joka päivä,alkaa tosiaan olla loman tarpeessa kun jo unissaankin rakentaa paatteja.

Pitää tässä kerätä voimia seuraavaa haastetta varten ja se on sit toi h.m.s.victory ja siinä onkin sit kokoa ja haastetta enemmän kuin yhteensä näissä mitä oon tehny tähän mennessä, laivalla pituutta 125cm ja korkeutta liki metri ja leveyttä puolisen metriä.