Pienoismallit.net

Juha K

Emirates Boeing 777-200… 11.1.2011 21:50 Rakennusblogi
Triplaseiska taitaa olla Minicraftin ihan alkupään 1/144 liikennekonemalleja. Olisiko julkaisu järjestys ollut: Electra, 757, 777 tms. Sovitteet eivät varmasti ole tässä sarjassa huipputasoa, mutta ihan 757:n kaltainen hirvitys tripla ei taida kuitenkaan olla…
Tutkijalautakuntaa… 14.12.2010 08:19 Malli
Maasto näyttää todella hyvältä! Mutta valmiit metalliautot näyttävät siltä mitä ovatkin, eli valmiilta metalliautoilta. Dioraama herättää hyvin ristiriitaisia fiiliksiä: toisaalta maasto yms. on toteutettu uskottavasti, toisaalta autot näyttävät leluilta.
VL Pyry: Rungon yläosa 6.12.2010 16:28 Rakennusblogi
Matti Piilola kirjoitti:
Mitä materiaalia on tuo valkoinen juotosalusta?
Materiaalsita en osaa sanoa. Kyseinen alusta on tilattu täältä. Tuo on sellaista valkoista melko tiivstä materiaalia, mutta neulat uppoavat siihen kuitenkin helposti.
Omat siirtokuvat, osa 2 23.10.2010 09:05 Artikkeli
Niko Lindström kirjoitti:
Mulla ei ole mitään käsitystä tulostimesta, se on faijan työpaikalla…
Mitäs jos kysyisit faijalta millä tulostimella siirtokuvat on tulostettu? Ei tarvitsisi väitellä, vaan kaikki päästäisiin kartalle siitä millaisesta vehkeestä on kysymys.
Lasiosa YM. liima 17.10.2010 19:23 Arvostelu
E. Mäkelä kirjoitti:
Moi, onko yhtä myrkyllistä kun esim. Revell muoviliima eli haiseeko kamalalle?
Google auttaa aina… Tuolta voi lukea käyttöturvallisuustiedotteen: mymsds.henkel.com/mymsds/0001.976728.7211.fi.MSDS_UT_FI.FI.pdf
Maquette Vickers VC.1 Viking 27.9.2010 09:18 Arvostelu
wade kirjoitti:
Kiitos täydennyksestä, tuollaiseen yksityiskohtaan en osannut kiinnittää edes huomiota! Tarkoititko tuollaista viininpunaista
Tuossa kaaviossa väri on tosiaan tuollainen viininpunainen. Sama väri on kaikissa tuohon kaavioon maalaustuissa BEA:n koneissa. Myöhemmin käyttöön tuli sitten se neliskulmaisilla BEA-logoilla ja post office red-siivillä oleva kaavio, mutta silloin Vikingit olivat jo poissa käytöstä. Tuo Brooklandsin koneen kaavio taitaa olla ensimmäinen Vikingissä käytetty maalaus.
Lainaus:
Oman mallini aion rakentaa kuitenkin ihan mielenkiinnosta "suoraan laatikosta", sentti sinne tänne rungon pituudessa hukkuu omassa olohuonenäyttelyssä sinne muiden epäkelpojen sekaan kevyesti :)
Maqueten sarjasta saa kovalla työllä ihan uskottavan näköisen Viking-mallin :). Ja kun on harjoitellut Vikingillä voi pureutua saman valmistajan Boeing 307 Stratoliner-sarjaan ;).
Maquette Vickers VC.1 Viking 26.9.2010 11:08 Arvostelu
Viking… Olinkin jo unohtanut kyseisen sarjan olemassaolon, oma kappaleeni on jossain kaappien kätköissä.

Niin kuin Wadekin on huomannut yllä, rungon mitoissa on jotain pahasti pielessä. Itse en mallia aikoinaan mittaillessani saanut oikein kiinni missä kohtaa runkoa mittavirhe on. Referenssinä käytin silloin Vikingin alkuperäistä myyntiesitettä, ja sen piirustuksia. Lisäksi sarjan siirtokuvien värit ovat aivan metsässä. Tuosta Waden kuvastakin näkyy, että BEA:n runkoraita on painettu kirkkaan punaisella!

Jos lähtisin tekemään "täydellistä" 1/72 mallia Vikingistä hankkisin seuraavat ainekset:
- Tämän Maqueten sarjan tai Frogin Wellingtonin siipiä ja korkesuvakaimia/peräsimiä varten. Huomioikaa, että Vikingissä on metallisiivet. Frogin sarjan pintadeltajit on helppo hioa pois.
- Vacusarjan Vikingistä. En muista tähän hätään mikä valmistaja tätä teki, mutta omani ostin Hannantsin special offerina joskus 2000-luvun alkupuolella. Tästä sarjasta tulisi runko.
- Moottorit ja potkurit löytyvät Aeroclubilta
- CMK:lta pitäisi löytyä laskutelinesetti Wellingtonia varten.

Viimeistä riviä lukuunottamatta kaikki osat odottavat kaapeissa inspiraatiota. Kaivelen tuon vacusarjan valmistajan esiin heti kun ehdin…
Apollo Lunar Module Eagle 25.8.2010 13:01 Malli
Lisään tähän samat linkit mitkä lisäsi aiemmin yhden toisen LEM-mallin kommentteihin:

LM:stä löytyy netistä tietoa vaikka kuinka paljon esim:
mm. Apollo 11 (LM-5) thermal coverings
Grummannin kuvia
Apollo Lunar Module Documentation (NASA)
Varsinkin tuota viimeistä linkkiä voi suositella kaikille hardcore-LM-faneille.

Mitä tähän malliin tulee, foilaus valitettavasti ei näytä yhtään aidolta.
Finnair MD-82 23.6.2010 19:23 Malli
Pitot-putken lämmitys on vakiovaruste jokaisessa lentokoneessa. Yleensä lammitys hoidetaan sähkövastuksella, joka on integroitu putken rakenteeseen.
Finnair MD-82 23.6.2010 14:45 Malli
wade kirjoitti:
Tarkoitatko muuten mustaraidallisilla siirtokuvilla siiven jäätymisen ilmaisevaa kolmiota? Mulla on sellainen käsitys että Finnairin MD-koneissa niitä ei ollut, mutta täysin varma en asiasta ole.
Käsittääkseni noita musraraidallisia maalauksia ei ole Finnairin koneissa koskaan ollut. Ei ole ollut ainakaan 1990-luvun alun jälkeen, kun itse olen ensimmäistä kertaa koneiden kanssa ollut tekemisissä. Finnairin koneissa oli käytössä (Finniarin oma patentti?) siiven tyveen maalatut keltaiset kolmiot mustilla reunoilla. Kolmioiden lukumäärä en tähän hätään muista, kaksi tai kolme. Kolmion keskelle oli liimattu lenkki punaista narua (joka siis jäätyi siiven pintaan kiinni, jos siivessä oli jäätä. Helppo havannoida visuaalisesti).