Pienoismallit.net

Juha K

Kopiotaito Oy 28.4.2011 07:27 Linkit
Minkä paksuista muovia pystytte leikkaamaan? Ja mitä muovilaatuja voidaan käyttää? Mallarina kiinnostaa erityisesti Polystyreenin käyttö www.pienoismallit.net/sanasto/p/polystyreeni/
Brewster B-239 11.3.2011 21:21 Malli
Jesse Haaja kirjoitti:
ihan sama. ruostetta vaa levittelin sinne tänne
Jos kerran on ihan sama, niin heitin sitten ihan vaa yhen tähden. Sääli, maalaus ei näytä ollenkaan pahalta, mutta malli on pilattu tuolla ruskealla pölyllä.
"Sorvi" ohuiden… 7.3.2011 07:09 Niksi
Ja kaikki varmaan muistaa pitää vähintään hyvät hanskat kädessä ja suojalasit päässä, kun puuhastelee valurangan, mattopuukon terän ja porakoneen kanssa :)
Saksalainen sukellusvene 28.2.2011 07:18 Malli
Ruoste-efekti näyttää mennään paikoitellen vähän överiksi. Mutta mallia on vaikea arvioida kokonaisuutena koska kuvat on otettu vastavaloon, miksi ihmeessä???
Titanic 24.2.2011 16:15 Malli
En huomannutkaan noita "savuja" ennen kuin veeli niistä mainitsi. Ota tuo savua (?) kuvaava hattara pois viimeisen savutorven päästä. Neljäs savutorvi oli valesavutorni, joka ei ollut yhteydessä kattilahuoneisiin. Koko torvi oli lisätty alukseen ulkonäkösyistä, lisäksi sen kautta otettiin aluksen ilmanvaihdon tarvitsema raitisilma.
Aida 24.2.2011 07:21 Malli
Seuraavaa mallia rakentaessa ei kannata tuijottaa siihen miten nopeasti mallin saa kasaan (montako päivää jne.), vaan kannattaa panostaa esim. maalauksien siistiin rajaamiseen ja koko mallin maalaamiseen.
Brewster-239 24.2.2011 07:19 Malli
Onko esikuva maalattu kauttaaltaan alumiinimaalilla, vai oliko kone paljaalla metallipinnalla? Paljaaksi metalliksi pinta on aika yksivärinen. Katselin kuvia pitkään, ja tuo pigmentttivanhennus ei oikein sovi minun silmääni metallipintaisessa koneessa. Mutta joka tapauksessa siististi rakennetttu malli, ja mukavaa vaihtelua nähdä muutakin kuin sitä ainaista "sottamaaalausta".
Titanic 24.2.2011 07:12 Malli
Mielenkiintoinen tavallisuudesta poikkeava dioaihe! Ainut mikä pistää silmään on tuo meri. Titanicin uppoamisyönä meri oli lähes peilityyni. Monet pelastuneet muistelivat etteivät koskaan olleet nähneet Atlanttia niin tyynenä kuin se tuona yönä oli. Tämä saattoi olla myös onnettomuuteen vaikuttanut tekijä, tähystäjät eivät nähneet pimeässä tyynessä meressä kelluvaa jäävuorta koska aallot eivät murtuneet sitä vasten.

Kova aallokko ei siis sovi dioraamaan. Tietysti laiva upotesssaan aiheuttaa pyörteitä yms. Noin pystyssä ollessaan Titanic on uponnut jo vauhdilla, aiemmin yöllä laiva on vain painunut rauhallisesti tyyneen veteen.
F-RSIN Plastic Comet 1 23.1.2011 11:34 Arvostelu
Jos kaapista sattuu löytymään Airfixin Comet, tai sellaiseen saa halvalla jostain, yksi vaihtoehto Comet 1:n tekemiseen on F-RSIN muunnossarja: www.f-rsin.com/pages/collection/14003-4-5.html Tosin tälläkin on hintaa 21 eur+postikulut. Airfixin pahin puute on moottoreiden ilmanottokanavat ja suihkuputket. Niitä ei käytännössä ole, vaan aukosta näkee tyhjän siiven sisään.

Airfixin Comet on nelonen, jossa on RR Avonit, kun ykkösessä oli vielä keskipakoahdin Ghost-moottorit, joten siiven tyvi on joka tapauksessa erilainen kuin ykkösessä.
F-RSIN Plastic Comet 1 23.1.2011 11:29 Arvostelu
Raimo Leino kirjoitti:
yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Sen poikkeuksen nimi on Bristol Brabazon - en vaan ole tuon jättiläisen muovimallia koskaan missään nähnyt.
Tieto lisää tuskaa… Hintaa en uskalla edes arvailla.