Pienoismallit.net

Juha K

Mikko Väätäinen kirjoitti:
Hiukan outo kuukausi on tuossa teidän ilmoittautumissivuilla mihinmennessä pitäisi viimeistään ilmoitautua (10.16.2016) ;) Varmaan pitäisi olla 16.10 asti?
Miltä sivulta tällainen päivämäärä löytyy? Korjataan, kunhan sattuu silmään…
Rohkeasti vain mukaan NC-kilpailuun. Kaikkihan me ollaan mestarimallareita, joten mukaan ovat tervetulleita kaikki!
Ilmoittatuminen löytyy osoitteesta: www.ipms.fi/nordic-challenge-2016
Ryhmärakentelu smer oob   28.7.2016 07:42
Mika Kauranen kirjoitti:
Sarjojen laatu vaihtelee TODELLA paljon, joten ken valitsee ja tekee sen jonkun parhaimmasta päästä olevan, niin päihittää jo valinnallaan muut.
Pähittää missä? Ei kai (tämäkään) ryhmis ole mikään kilpailu? Varsinkin kun kyseessä on OOB-rakentelu?
Ryhmärakentelu smer oob   27.7.2016 11:19
Kari Partanen kirjoitti:
Menee vähän ohi varsinaisen aiheen mutta Smerin sarjoistahan koko joukko (kaikki?) on muiden tuotantoa alunperin.
Mun mielestä kaikki on muiden vanhoilla muoteilla tehtyjä.

Varastoista pitäisi löytyä parikin Smer-sarjaa, palaan aiheeseen…
Jukka T kirjoitti:
Siivekkeillä konetta kallistetaan / kierretään pituusakselissa, tällöin kone käsittääkseni haluaisi lähteä myös kaartamaan, mutta tämä voidaan estää kääntämällä sivuvakainta vastakkaiseen suuntaan.
Harvemmin sitä sivuvakainta mihinkään käännetään, tuppaa olemaan kiinteä lähes kaikissa lentokoneissa. Suuntaohjaus tapahtuu suuntaperäsimellä. Pyrstön ohjainpinnat koostuvat yleensä kahdesta osasta: vakain ja peräsin. Peräsin on se joka liikkuu ohjaimia liikutettaessa. Korkeusvakain voi olla säädettävä joko maassa, tai lennossa (korkeusperäsintrimmi). Koneessa voi olla myös ns. pendelinkorkeusperäsin, jolloin erillistä vakainta ei ole, vaan koko pinta liikkuu ohjainpintana.

Jos lentokoneen ohjaus kiinnostaa kannattaa lukea esim. tämä: www.ilmailuliitto.fi…stomers/ilmailuliitto/files/moottorilento/lentajankasikirja/osa_03.pdf
Yleistä lentokoneoppia:
Ulommaisina siellä siiven kärjissä ovat siivekkeet, joille ohjataan koneen kallistusta. Siivekkeet toimivat juuri niin, että toinen nousee ylös, ja toinen alas.

Siivekkeiden ja rungon välissä ovat laskusiivekkeet joilla pienennetään laskunopeutta ja lisätään siiven nostovoimaa. Kummankin siiven laskusiivekkeet liikkuvat parina yhtäaikaa ja samanaikaisesti, epäsymmetrinen laskusiivekeasetus olisi koneen ohjaamisen kannalta ikävä juttu. Laskusiivekkeet kääntyvät vain alaspäin.
Minun mielestä koiranäyttelyistä pitäisi poistaa kilpailut ja tuoda koirat vain näyt… Ei kun asiaan…

Käytännössä kaikissa mallitapahtumissa on "vain näytteillä" -luokat, ja niiden suosio ei ole kovin suurta. Veikkaan, että valtaosa mallejaan tapahtumiin tuovista mallareista haluaa myös mittauttaa mallinsa muita malleja vastaan, ts. osallistua kilpailuun. Ja nille jotka eivät halua on jo nyt "vain näytteillä" -luokat.

Se, että malleja on tapahtumissa vähenevissä määrin ei johdu ssiitä, että kilpailemista karsastetaan, vaan siitä ettei tämä maa pysty tuottamaan vuosittain n. 10 mallitapahtumaan riittävästi näyttelytasoisia malleja. Tapahtumia on aktiiviharrastajiin nähden liian paljon.

Tämän ketjun avauksesta jää nyt vähän sellainen maku, että ollaan keksitty uusi idea jota halutaan kokeilla, mutta sille olisi välttämättä saatava perustelut.
Siipisalko ?   20.5.2016 17:42
Siipisalko on siiven pituussuunnassa kulkeva rakenneosa, jonka päätehtävä on ottaa vastaan siipeen kohdistuvat rasitukset. Siipisalon voisi sanoa olevan siiven tärkein rakenneosa. Yleensä siivet kiinnittyvät siipisalosta runkoon.

Englanninkielisellä termillä wing spar löytyy paremmin tietoa.

hupload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Wing_structure_-_spar.svg
Kyseessähän ei ole mikään "verkkokauppa", vaan "hintavertailusivusto". Kaikki pienoismallit tosin vievät saman kaupan sivuille, niin kuin hinnoista on jo pääteltävissä, ei kyseessä ole mitkään markkinoiden halvimmat tarjoukset. Omituinen viritelmä…