Pienoismallit.net

Juha K

Kotimaiset harrastelehdet   25.1.2018 10:08
Tervo Salminen kirjoitti:
Tuliko tilaajille edes rahat takaisin toimittamatta jääneistä lehdistä, vai Luottokunnastako noita joutuu hakemaan?
Tämä kysymys kiinnostaa tilaajaa… Kiva, että olen tukenut Olan perhettä rahallisesti puolen vuoden ajan (viimeinen lehti ilmestyi kesällä). Minulla on vahva epäilys, että rahaa ei ole tulossa takaisin, mutta selvitellään…
Finnjet-kirja   8.12.2017 08:05
Erinomainen kirja, suosittelen! Ostin omani Ilmailumuseon ilmailukirjallisuuspäivänä (!) Aviation Shopilta, ja luin sen läpi muutamassa päivässä.

Ainoa asia joka minua jäi häiritsemään ja on häirinnyt jo ennen kirjaakin: onko Finnjetin keulaa muutettu jossain vaiheessa? vai onko Siljan maalaus keulassa niin erilainen, että keula vain näyttää kuvissa "tylpältä"?
Tavarakoodi eli tullinimike   1.11.2017 20:26
Tällä hetkellä se mikä jää tulliin, mikä tulee sukkana läpi vaikuttaa aika sattumanvaraiselta. Viimeisen puolenvuoden aikana mm. tulliin on jäänyt kirjekuoreen pakattu lähetys, mutta toisaalta iso 200 taalan arvoinen paketti tuli Japanista suoraan lähikaupan tiskille.
Kotimaiset harrastelehdet   17.10.2017 10:24
Esko Koskinen kirjoitti:
Suomen harrastajapohja on niin pieni että populaa ei kerta kaikkiaan riitä kaikkia miellyttävällä harraste-yleislehdelle jossa on jokaiselle paljon jotakin jos lehteä pitää ryhtyä ammattimaisesti - kirjoittaja tarkoittaa varmaan täysipäiväisiä ja täysipäisiä toimittajia - kustantamaan.
Sisällön tuottaminen ei vaatisi täyspäiväisiä toimittajia, se puoli hoituisi freelance pohjalta. Mutta muuten lehden pyörittämiseen kyllä tarvitaan työpanosta. Ja kysymys kuuluu edelleenkin onko näistä saatavissa kannattava yhtälö (printtimedialle).
Kotimaiset harrastelehdet   17.10.2017 07:00
Antti Lappalainen kirjoitti:
Suomessa pitäisi olla yksi AMMATTIMAISESTI hoidettu julkaisu. Paperinen tai e-lehti, tai molemmat.
Juuri näin!

Kysymys tietysti kuuluu riittääkö Suomessa harrastajapohja pitmään edes yhtä kunnollista lehteä pystyssä. Ja miten sitä pohjaa voisi laajentaa. PM-lehden rc-juttuja on aina katsottua kieroon mallareiden suunnasta, ja Mallixin alkuajan sekoilut korttipeleihin ei varmaan lisänneet pienoismallareiden kiinnostusta.

1500 kappaleen painoksella n. 50 sivuisen neljä kertaa vuodessa ilmestyvän lehden pelkät paino-, taitto- postitus- jne. kustannukset ovat n. +10.000€/vuosi. Ja tähän päälle sisällön tuottaminen. Ja tuo 1500 levikki on kyllä ylioptimistinen mallialalla Suomessa.

Olisiko mallaripiirit jo valmiita digilehdelle?
Börje Hjelm   5.10.2017 06:55
Ei ole varmaan ihan perättömästi sanottua, että Böke toi koko muovipienoismalliharrastuksen Suomeen.
Model Expo 2018   5.10.2017 06:46
Kalle Rantanen kirjoitti:
Kerro toki jos taustalla on jotain monimutkaisempia omistussuhteita tms., mutta nettisivujensa mukaan Kädentaitomessujen järjestäjä on Tampereen messut, enkä onnistunut löytämään mitään yhteyttä Suomen messuihin.
Kädentaitomessuja on useita eri paikoissa ja eri järjestäjien järjestäminä. Esim.
www.mediapromessut.fi/messut/kadentaitomessut/helsingin-kadentaitomessut-1-2-3-2014

Messukeskuksessakin on järjestetty joidenkin messujen kyljessä "kädentaitomessuja", eli yrmeitä käsityöläisiä mulkoilemassa asiakkaita omaisuuden maksaneella messuosastolla, tarkoituksena myydä 50 euron saippuapaloja. tai sitten ihan vaan sitä "outlet"-huttua mitä löytyy nykyisin kaikkien Messukeskuksen messujen kyljestä.
Model Expo 2018   4.10.2017 17:47
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Etuja esim. tapahtuman järjestämiseen vaikkapa Tampereen alueella:
- Edullisemmat yöpymiskustannukset
- Valtaosalle edullisemmat matkakustannukset
- Palvelut ovat Tampereella lähempänä kuin Hki:ssä
Vau Expo on kuollut, mutta silti päästään taas näihin… Yksikään väitteistä ei pidä paikkaansa.

Toisaalta, mikä estää järjestämästä niitä isoja tapahtumia maakunnissa? NC ainakin yritti, mutta ei onnistunut Hämeenlinnassa.
Uusia Suomi-malleja tulossa   13.9.2017 22:14
Eikö noissa valurankakuvissa ole mukana kahdet siivekkeet? Suomalaisissa koneissa on saksalaiset siivekkeet, joten jos aikovat julkaista saksalaisenkin koneen, pitää ne olla mukana.
Osaisiko Mestarimallit auttaa? mestarimallit.com

Sieltä löytyy ainakin osaamista 3D-tekniikan suhteen.