Pienoismallit.net

Juha K

Sisumodels Oy   2.9.2019 07:24
Tällaista uutista lukiessa sitä tajuaa miten pitkä tauko on ollut mallailussa… :o

Kiitokset Martille joka auttoi varmaan 20 vuoden ajan pääsemään eroon ylimääräisistä rahoista, ja onnea uudelle yrittäjälle. Pitää poikeata kaupassa jossain vaiheessa.
Klassikkokirjassa Rakentaisitko pienoismallin Pertti Paasi pinnoittaa yhden mallin talousfoliolla, kannattaa lukea! Silloin ei tosin ollut noita ohuita folioita käytössä, mutta hienoa jälkeä tuli silti.
O: TB-3   29.5.2019 08:34
Minulla pitäisi olla jostain mukaan tarttunut ICM:n sarja jossa ainakin siipien osat on palasina. Muistaakseni kurkkasin laatikkoon, ja totesin että kyllä siitä mallin saisi lisätöillä. Jos keneltäkään muulta ei löydy, voin käydä ensi viikolla kaivamassa omani esiin kellarista jos on kiinnostusta.
HPNS: Viikon 14 malliuutisia   24.5.2019 08:10
Mittakaavat löytyy ihan hyvin nettikaupasta mihin on esimerkillisesti linkkikin postauksessa.
Uusia Suomi-malleja tulossa   18.4.2019 06:57
Mika Kauranen kirjoitti:
Olisi kiva saada kuvia resiinivaluosista, jotta voisi hieman arvioida sarjan laatua.
HobbyLink Japanin tuotetiedoista löytyy kuva missä näkyy osat pusseissa.
HupiCon - mitkä on fiilikset?   18.4.2019 06:54
Ilkka Tuomioja kirjoitti:
Miksi tapahtuman pitäisi kuolla pois, jos se ei enää kiinnosta 40-50…
Hupicon kuolee pois siksi, että se on tapahtumana täysi floppi.

Messut järjestettiin nyt toisen kerran ja halli huuti tyhjyyttään. Muutama näytteilleasettaja mukaan lukien mm. ruokakojuja täyttämässä tilaa. Järjestäjällä on selvästi vaikeuksia saada näytteilleasettajia ja messut eivät ole lähteneet ns. lentoon. Ehkä Hupicon roikkuu jonkinlaisena Lapsimessujen sivutapahtumana vielä jonkun aikaa, että messumainoksiin saadaan enemmän pöhinää ja tapahtumia.
HupiCon - mitkä on fiilikset?   17.4.2019 11:13
Yhden pienoismallikauppiaan paikalla olo ei riitä mitenkään perusteluksi pääsylipun ostamiselle. Ja mitä pienoismallikilpailuun tulee, IPMS siellä esillä on, ei messukeskus. Hyvä kysymys on kannattaa tuollaisissa tapahtumissa roikkua mukana. Antaisi Hupiconin vai kuolla omia aikojaan ja keskittää pienoismallitoimintaa muihin tapahtumiin.
HupiCon - mitkä on fiilikset?   17.4.2019 09:49
Sain lipun niin kävin katsomasssa. Hupicon on täysin pystyyn kuollut tapahtuma, jonka takia ei kyllä olisi kannattanut tuhlata omia rahoja. Pienoismalliharrastajalle messuilla ei oikeastaan ollut muuta kuin IPMS:n yritys järjestää mallikilpailu.
Esko Koskinen kirjoitti:
Sattumalta kävin ko kaupan varastomyymälässä eilen ja juttelin pitkään…
Ai ihan sattumalta :D Eikö olisi helpompaa jos Combat Models viestisi ihan suoraan täällä foorumilla, sen sijaan että leikitte satunnaista keskustelijaa…
Lainaus:
Se miksi ihmettelin maksuvaihtoehtojen vähyyttä oli kauppiaan pohdinta Mallixin 6/18 pääkirjoituksessa.
Siis jotkut laskulla ostaneista käyttävät mahdollisuutta väärin, aikomattakaan maksaa laskua.
Kun verkkokauppaa uudistetaan parin kuukauden päästä, niin edelleen ensimmäistä tilausta tekevä voi valita toimituksen laskulla.
En ole pääkirjoistusta nähnyt, mutta vielä koomisemmalta tuo kuulostaa sitä taustaa vasten, että Mallix-lehden oma laskutus on ollut täysin sekaisin ja laskuja on lähetelty miten sattuu.

Maksuvaihtoehtojen puuttuminen on myös sen takia kummallista, että alusta mille tuo kauppa on rakennettu tarjoaa vakiona laajan valikoiman eri vaihtoehtoja. Vai tuliko vastaus tässä kommentissa:
Esko Koskinen kirjoitti:
Voisin kuvitella että asia saattaa liittyä siihen että on parempi saada lasku vain niistä tuotteista jotka saa eikä maksaa jostain jota ei ole jos vaikka olisi niin että tuotemyyntiä olisi myös kassalta joka ei automaattisesti päivitä varastosaldoja.. mutta tämä on tietty vain valistunut arvaus. Eioo:sta maksamista vasta ei ymmärrettäisi.
Kaupassa on tavaraa jota ei ole olemassakaan, ja on helpompaa laskuttaa vain todelliset tuotteet kuin alkaa puljaamaan rahoja takaisin. Tokihan kauppa-alustan maksuvaihtoehdot saisi laajennettua kassamyyntiinkiin.