Pienoismallit.net

Juha K

Ostetaan kohtuu hintaan Smerin Alfa Romeo "Alfetta" 1950 1/24.

Parhaiten saa kiinni yksityisviestillä.
Rakennussarja tai sarja suomeksi. Kitti on halkeamien ja kolojen täyte- ja siloitemassa, joka kuivuessaan kovettuu.

DC-8:n kohdalla valitsisin Minicraftin, sarja on valmistajan myöhempiä siviiilikonesarjoja, menee mukavasti kasaan.
lmailumuseoyhdistys ry järjestää lauantaina 10. lokakuuta 2020 uudistetun, mutta perinteitä kunnioittavan Ilmailuharrastepäivän myyntitapahtuman.

Tapahtumapaikkana on Clarion Hotel Helsinki Airportin 1. kerroksen kokoustila Helsinki-Vantaan lentoaseman Aviapolis-alueella (vain 100 m Ilmailumuseolta).

Tapahtuma järjestetään klo 11.00–15.00 ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tapahtumaan on mahdollista varata oma myyntipöytä pienoismalleille, kirjoille tai mille tahansa ilmailuun liittyvälle. Pöytämaksu on 40 €.

Lisätietoja Lisätietoja Ilmailumuseoyhdistyksen verkkosivuita
Miten mallailu jatkuu?   1.4.2020 07:02
Etkö pääse liikkumisrajoituksien takia ostamaan maaliruiskua? Ei hätää, sellaisen voi rakentaa itsekin!
www.youtube.com/watch?v=ni4o_o5582Y
Bonuksena hulvattoman turvallista veitsen ja neulojen käyttöä…
Mallix 1/2020 on ilmestynyt   21.2.2020 10:52
Kalle Rantanen kirjoitti:
Päätoimittajahan kirjoitti joskus lehdessä, että häntä ei kiinnosta seurata foorumeita yms. ja jos haluaa antaa palautetta, niin sähköposti on oikea väline. Enpä siis usko, että tänne kirjoittelu muuttaa mitään.
Miten niin oikea väline? Yhteenkään sähköpostiin mitä Mallix-lehdelle aikanaan lähetin ei tullut mitään vastausta. Paitsi ne muutama "sähköpostilaatikko" täynnä automaattivastaukset. Mallixia ei yksinkertaisesti kiinnosta asiakaspalvelu, mutta kai päätoimittaja jaksaa edelleen kitistä mm. kilpailevista mallikaupoista pääkirjoituksissa.

Minun kohdallani onneksi toteutui se versio missä lehtiä lähteltiin ilmaiseksi pitkän aikaa. Mutta neuvoksi niille jotka saatte aiheettomia laskua, laittakaa kaikki tilauksen perusmimailit ja muut yhteydenotot talteen. Ja jos perintätoimisto lähestyy, kiistäkää saatava heti, että perintätoimet keskeytyvät.
Mielestäni tämä on hyvin yksinkertainen asia. Jos mallilla ei ole todellista esikuvaa, se on Mitäs jos… -malli.
Vesikko 1/72 Special Navy   10.2.2020 06:55
Mika Kauranen kirjoitti:
Jos sukellusveneessä on kannella tykki, jolla voi pintatulella upottaa vaikka kauppalaivan, niin raahataanko sitä joka pintautumisissa ahtaista luukuista paikoilleen ja pikasukelluksissa takaisin?
Ei raahata. Mutta Vesikossa ei ollut kansitykkiä.
Vesikko 1/72 Special Navy   7.2.2020 10:17
Kannattaa varmaan käydä ostammassa toisenlaista kittiä jos nykyinen kitti ei toimi?
Leko-mallien mittakaavan vaikeus   17.11.2019 11:57
Pitkälti eri mittakaavojen suosio perustuu perinteisiin. 1/72 on aikanaan ollut tuotantokustannuksiltaan, myyntihinnaltaan ja fyysiseltä kooltaan järkevä. Pienoismallailu on kuitenkin ollut menneinä vuosikymmeninä pitkälti lasten ja nuorten harrastus. Harrastajien keski-iän noustua alkaa löytyä myös rahaa ostaa suurempia ja kalliimpia malleja.

Mitä taas eri mittakaavojen tarkkuuteen ja virheisiin yms. tulee, kaikissa mittakaavoissa on hyviä ja huonoja malleja. Niin kuin takavuosien malliguru alan lehdessä totesi "pieni malli, pienet työt". 1/72 muotovirheiden korjaaminen on paljon helpompaa kuin 1/24 mittakaavassa. 1/24 mittakaavassa pystyy toteuttamaan yksityiskohtia mitä pikkumallissa ei pysty, mutta samalla suuressa mittakaavassa vaatimukset ovat myös kovemmat yksityiskohtien ja työn laadun suhteen.

Mutta kaikki mittakaavat ovat hyviä, jokainen valitsee mittakaavansa ja mallinsa. Jos joku kokee, että joku mittakaava on "väärä" tai "huonompi" kuin oma suosikkimittakaava, on peiliin katsomisen paikka.
KPRT-Models   16.9.2019 06:24
Kari Pesonen kirjoitti:
TIEDOKSI TILAAJILLE !!! En enää lähetä yhtään tilausta jos EI OLE ilmoitettu puhelin numeroa !!! Posti on alkanut palauttaa lähetyksiä koska eivät ole saaneet sähköposti ilmoituksia läpi, joten nyt en myöskään minä lähetä ilman puhelin numeroa !!
Kannattaa varmaan ottaa se "Valinnainen" pois sieltä puhelinnumeron perästä, niin asiakaskin saattaa ymmärtää antaa numeron…