Pienoismallit.net

Henkka H

USS Constitution: Rungon… 16.6.2014 15:26 Rakennusblogi
Tämä on mielenkiintoinen seurattava vaikken puulaivoja rakennakkaan. Ehkä joskus…
Mielestäni tämän hintaluokan sarjassa pitäisi laadun olla kohdallaan, eikä tuollaisia
sinun mainitsemia ongelmia pitäisi löytyä. Pistäisin valmistajalle kyllä kylmää
palautetta aiheesta. Ja jos kerran tuota virhettä löytyy muualtakin, niin katsoisin
asian olevan jo suoranaista välinpitämättömyyttä, jollei asiakkaiden aliarvioimista.

Tästä saa varmaan moni puumallin aloitteleva tekijä hyödyllistä tietoa omaan projektiin.
Hummer H2 15.6.2014 21:54 Malli
Aika hyvät kuvat ulkona otetuiksi. Mä en ole rohjennut edes kokeilla mitään vastaavaa. Täytyypä koettaa kesällä testata. Sulla on toi sivellin tekniikka kyllä hallussa, sehän tiedetään. Eipä sen puoleen niin täälläkin vanhat kunnon emalivärit ovat kunniassaan. Aikamoinen teippaaminen siinä ainakin on ollut.
Täällä olen törmännyt muutamaan Hummeriin ja täytyy kyllä todeta, että mitähän noillakin tekee.
Tuo kromin peitto matta tai satiinilakalla on muuten hyvä niksi. Sillä saa hävitettyä hullunkiillon, ja tulos muistuttaa jossain määrin killoitettua alumiinia.
SMV 10 '65 21.5.2014 23:27 Malli
Mitä nostalgiaa! Hienosti toteutettu erikoinen kohde. Verhot ylös jotta sisusta näkyy, ja vaaleampi sävy olisi jotenkin tutumpi. Mutta vanha pieru tykkää, sillä näitä on nähty.
Maalipurkkien sulkeminen 10.5.2014 20:11 Niksi
Humbrolin purkit olen saanut kiinni naputtamalla jollain pienellä vasaralla, tai isomman askarteluveitsen
perällä. Purkin kannen alle ja reunaan muodostuu ajan mittaan maalireunus, joka estää tiiviin sulkemisen.
Kuivuneen maalin saa parhaiten pois tylsähköllä puukolla näivertämällä. Ja sitten purkki on jälleen tiivis.
Batmobile 1966 27.4.2014 14:17 Malli
Minäpä olin jo 18 vuotias kun mustavalkoinen Batman seikkaili telkkarissa. Ja kyllä sitä tuli seurattua. Tuo lepakkoauto on tosi cool. Se ei ollut mennyt niin överiksi kuin kaikki nykyjään.
Hyvin tehty malli. Toi musta väri on aina aika vaativa. Mites nuo punaiset raidat, siirtokuvilla vai oikein maalaten? Hyvin onnistuneet joka tapauksessa.
Mulla on Futuran uusintapainos hyllyssä. Vähän sormet syyhyää aloittamaan. Olen keräillyt oheismatskua koneelle jo valmiiksi.
Jaguar XK-120 27.4.2014 02:02 Malli
Kiitos Kari kommentistasi ja pisteistä! 50-luvun alussa alkoivat jo ensimmäiset metallimaalaukset ilmestyä valmistajien listoille, joten malli on maalattu mahdollisimman alkuperäiseen sävyyn. Voin kokemuksesta kertoa, että vanhalla Jaggella on kiva kruisailla. :-)
Jaguar XK-120 26.4.2014 19:40 Malli
Kiitokset Raimolle ja Marcukselle kommenteista. Näiden vanhojen mallien rakentaminen ei välttämättä ole aina niin helppoa, mutta toisaalta ei tule mieleen, että niitä pitäisi alkaa parantelemaan. Vanhojen mallien nysväämisessä on se mukava puoli, että ne tuovat nuoruuden mieleen. Olen nimittäin sitä ikäluokkaa joka seisoi Harrastelijain Aitassa silmät ymmyrkäisinä rahat tiivisti pienessä nyrkissä ja ihmetteli sen tavarapaljouden keskellä, että mitä sitä ostaisi. Vintage malleissa on sitä samaa tiettyä karismaa kuin vahoissa taloissa, autoissa, huonekaluissa ja vaimoissa…
Pinnavanteet olivat valmiiksi tehdyt ja metallia, joten ruiskasin se ensin pohjamaalilla ja sitten hopealla. Nehän eivät tuolloin olleet kromattuja, eivät ainakaan kovassa käytössä. Kromaushan tunnetusti heikensi pinnojen kestävyyttä. Tuo kidekoko on sellainen asia jonka kanssa on vain elettävä, jos meinaa valmiita kilikali pulloja käyttää. Effekti on vieläkin pahempi 1/43 kokoisissa, mutta siihenkin tottuu. Itsessäni olen sen huomannut, että jos alkaa liian krantuksi niin ei saa mitään aikaiseksi.
Tuo säistäminen automalleissa, eikä muutenkaan ole oikein mun juttuni. Mä tykkään kun vehkeet ovat kuin hihnalta tulleet. Sitäpaitsi tälläkin palstalla on sellaisia virtuooseja, että jätän mielihyvin nuo pölytykset parempien hoidettaviksi.
Jaguar XK-120 24.4.2014 22:12 Malli
Suurkiitos kaikille kommentoijille, ja kiitos kehuista ja toruista! Näitä vanhempia malleja kun nysväilen, niin pyrin ne tekemään suurinpiirtein sellaisenaan kuin ne laatikosta ilmestyvät. Näissä ikä kuitenkin näkyy, joten ei niitä kannata alkaa kovin paljoa hifistelemään.. Sitäpaitsi minusta esim. 30-vuotta vanhan mallin eräs oleellinen piirre on se että se juuri näyttää 30-vuotiaalta. Se ei pois sulje sitä etteikö vanhaa koottavaa pyrkisi tekemään niin laadukkaasti kuin omat eväät riittävät.
Tässä XK:ssa tein poikkeuksen maskin suhteen, sillä alkuperäinen olisi heikentänyt kokonaisuutta ihan liikaa.
Radioantenni oli istukkoineen vielä 50-luvulla aikamoista tankoa. Alkuperäisen sai sopivan tukevasti istutettua kattoon, mihin se kuuluikin. Tökkäsin sitä rakentamisen aikana muutaman kerran ja kiittelin sen tukevaa kiinnitystä. Jostain kumman syystä antenni vaikuttaa kuvissa paljon enemmän esilletulevalta kuin sitten itse mallia tarkastellessa.
Konepellin vyöt ovat myöskin valkometallia, joten niiden lyhentäminen olisi ollut hankalaa. Vyön liimaus konepeltiin olisi ollut riskaapelia mahdollisen liiman esilletulon vuoksi. Tuo kamerakulma on juuri se missä näkyy vyön ja konepeiton rako. Mallia muuten tarkkaillessa sitä ei huomaa. Konepellin sovittaminen autoon oli jo sinänsä ihan mielenkiintoine proseduuri.
Sitten kyseltiin näistä maaleista. Itse laiskana miehenä käytän vain kilikalipulloja. Ei blandaamista, ei puhdistamista. Oikeissa olosuhteissa nykyisillä spraypulloilla saa erinomaista maalausjälkeä aikaiseksi.
Sävyjä löytyy riittävästi ja niitä saa sekoitettua, jos ei muuten osu kohdalleen. Aina voidaan tietysti spekuloida, että pitääkö 1/24 tai 1/43 mittakaavassa olla eri sävy kuin 1:1 autossa, mutta tämä on mielestäni turhaa hifistelyä eikä johda mihinkään. Valmiissa spraypurkeissa saattaa alumiinihileen koko vaihdella riippuen valmistajasta. Kotimaisessa Mastonin maaleissa se on huomattavan isokokoista, kun taas Motipin raekoko on pienempi. Sitä en sitten tiedä, josko näissä pyynnöstä sekoitetuissa olisi mahdollisuus saada erikokoista hilettä.
Ihan vaan kuriositeettina kerottakoon, että pitkään haeskelin sopivaa sävyä, joka vastaisi tuota vanhempaa Gulf-sinistä. Sillä nimellä kun ei purkkihyllystä väriä löydy. Mutta sitten tärppäsi. Opelilta löytyy sävy "Lago Blau," # 205 (Maston 4806). Joskus se vaan on niin lähellä.
Tuosta ennätysajosta piti vielä kertomani, että kun Stirling Moss oli eräällä ajovuorollaan, niin hän havaitsi radan vierellä seisseenn naisen. Joka kerta hänet ohittaessan Stirling lähetti daamille lentopusun. Vuoronsa päätyttyä pusuja lähetellyt kuski joutui toteamaan, että daami ei nyt välttämättä ollutkaan niin vetävän näköinen. "Kummallista", tuumaili Mister Moss jälkeenpäin, "sillä 100 mailin nopeudessä hän vaikutti paljon viehättävämmältä."
Messerschmitt Bf109E-4N 13.4.2014 14:20 Malli
Siis kolmekymmentävuotta vuotta taukoa ja sitten tuollainen Mersu. En ole lekomallari, mutta minusta se on hieno. Itsekkin seniori, mutta minä räplään etupäässä automalleja.
Albatros D II 5.3.2014 16:47 Malli
Asiallinen ja hyvin tehty malli ilman mitään turhia hifistelyjä.