Pienoismallit.net

Henkka H

Revellin emalimaalit   13.4.2020 20:59
En tunne Xtra Colorin ohennetta mutta itse käytän thinneriä ohenteena. Tärpättiä jostain syystä vähän vierastan. Mikä tahansa thinneri pitäis käydä.
Finnjett pienoismalli   4.3.2020 14:03
Sori, en lukenut tuota alkuperäistä viestiä aivan loppuun asti. Ei ole puisesta koskaan kuullutkaan. Ei siinä vissiin muu auta kuin ottaa saha kouraa ja menä metsään.
Finnjett pienoismalli   3.3.2020 18:38
Tuo malli on tänäpäivänä tosi harvinainen. Minulla on se muttei ole myytävänä. Ebaysta löytyy:
www.ebay.com…S-Finnjet-Silja-Line-Model/313007164159?hash=item48e0ae4aff:g:TMUAAOSwkXdeQIsE
Pirstaloituvat siirtokuvat...   20.2.2020 15:35
Jos siirtokuva vaikuttaa tosi heikkokuntoiselta niin olen jopa sivellyt aika runsaastikkin tuota LDF:ää pinnalle joskus jopa parikin kertaa vaan ihan varmuuden vuoksi, tosin antaen aineen välillä kuivua. Ja näin ollen olen pelastanut useita malleja jotka muuten olisivat jääneet tekemättä. Kannatta kuitenkin muista ettei kovin hirveästi lotraa sitä LDF:ää siveltimen kanssa vaan nopeasti vetää yli. Jotkut värit saattavat lähteä liikkeelle jos niitä liikaa läträä tuolla nesteellä.
Tamiya/Maston ongelma   10.1.2020 12:16
Mastonin kilikali sopii yhteen vain Mastonin tai muiden vastaavien kilikali maalien kanssa. Se ei missään tapauksessa sovi yhteen joidenkin emali tai akryylivärien kanssa.
"Eka Malli": D9R Bulldozer USMC   14.12.2019 20:49
Tää on kyllä pahuksen hieno. Ja tällä tarkoitan nimenomaan tätä ns. säistämistä jonka veroista harvoin näkee. Se tehty niin aidon tyyppisesti kuin tuossa koneessa voi sen vain kuvitella olevan. Rohkeasti mutta ei ole mennyt överiksi missään kohtaan. Tekijä on tyytyväinen tähän malliinsa ja täydellä syyllä. Jos tässä pystyisi niin antaisin täydet pojot. Ehdoton viikon malli ehdokas!
Mikä liima puulaivaan?   9.10.2019 13:57
En tuota Gorillaa suosittele pienoismallien liimailuun. Se on tolkuttoman hyvä liima kaikkeen muuhun, mutta "kuivuessaan" laajenee aika mahottomasti, ja jälkipuhdistukset ovat sitten huomattavat.
Rakentamattomat pienoismallit   12.6.2019 01:32
Kaikki rakennetaan valmiiksi enemmin tai myöhemmin. Noin yli 50-vuotta sitten aloitin tekemään Revellin Jaguar E-Typeä. Se oli Englannin Revellin omaa suunnittelua ja tuotantoa ja aika heikkolaatuinen koottava. Sain siitä valmikksi noin 2/3 ja sitten ilmeisesti meni hermo ja lopetin tekemisen kesken. Siitä lähtien se on seilannut laatikossaan puolivalmiina, mutten raaskinut sitä poskaan heittää. Kuukausi sitten tein sen valmiiksi. Kaikki osat olivat jo valmiiksi maalattuja joten sen suhteen pääsin helpolla. Käytin loppu kasaamiseen samanlaisia menetelmiä kuin silloin aikoinaan. Noh, pikaliimaa käytin tosin parissa paikassa. Muutama osa puuttui, mutta ne korvasin Saksan Revellin uustuotantoa olevalla koottavalla joka on itse asiassa aivan sama heikkolaatuinen tekele.
Oli jotenkin aika tunnelmallista saattaa loppuun koottava jonka olin aloittanut niin kauan sitten.
Rakentamattomat pienoismallit   2.6.2019 01:51
Eihän niitä ole tarkoituskaan kaikkia rakentaa, vaan idea on siinä että voi valita sen mallin mikä sillä hetkellä kiinnostaa. On ukavampi valita 265 mallista kuin kymmenestä mallista. Itselläni on vähän samanlainen tilanne. Ja sitten kun näkö vanhempana vähän heikkenee niin siirtyy vaan isompaan mittakaavaan ja jatkaa mallaamista.
Minä suosittelen Gators´in akryyliliimaa jota tarpeen mukaan ohennan vedellä. Pienellä siveltimellä vetelen liimattavia pintoja pitkin ja tarpeen tullen uudestaan. Erittäin hyvä pitokyky kuivuttuaan. Saa mm. Kuivalaiselta.