Pienoismallit.net

Juho Tarkkanen

Jep, suurin piirtein tuota tarkoitin.
Jouko Ylitie kirjoitti:
Juho Tarkkanen kirjoitti:
Riippuu aivan siitä minkäs laista mallia tekee mieli. Laadukkaita sarjoja, vai harvinaisempia malleja, joista ei taida löytyä niin laadukkaita sarjoja.
Voisitko perustella väitteesi,ettei harvinaisemmista malleista löytyisi laadukkaita sarjoja?
En tarkoittanut, ettei harvinaisemmista malleista ole saatavilla laadukasta sarjaa, vaan tarkoitin, ettei niistä taida löytyä kovin laadukkaita sarjoja. Esim. Bf-109:tä ja Spitfiresta, (jotka ovat todella yleisiä ja suosittuja) on paljon laadukkaita sarjoja.
Toisaalta PZL 37a Los- pommikoneesta ei taida löytyä laadukasta sarjaa. Mirage hobbylla olisi tuosta sarja skaalaan 1:48, mutta valmistajan mallit eivät tietääkseni ole mitään laadukkaita…

En tosiaankaan kieltänyt asiaa, etteivätkö erikoisia ja harvinaisia koneita esittävät sarjat olisi laadukkaita…
Apua aloittelialle   2.8.2010 10:39
Hakua kannattaa käyttäää… Täällä PM.netissä on keskustelutu tämän tyyppisistä asioista jo ennemmin. Selaa keskusteluja ja käytä Hakua!

Santapaperia, kittiä, askarteluveitsi ja liima, taitavat olla ne joita kasaamiseen tarvitaan.

Maalaukseen tietenkin sivellin (Kannattaa hankkia ennemmin laadukkaita, kuin huonoja esim. Revellin siveltimiä.) ja maalit, ohennetta (Kannattaa hankkia myös pipettejä tai injektioruiskuja ohenteen ja maalien annosteluun.)

Näillä voisi päästä alkuun… Erikoisempia tuotteita kannattaa hankkia tarpeen mukaan.
niko a-m kirjoitti:
olen rakentanut neljä pienoismallia,kaikki revellin , mikä kannattaisi ottaa seuraavaksi tai minkä merkkisen
Riippuu aivan siitä minkäs laista mallia tekee mieli. Laadukkaita sarjoja, vai harvinaisempia malleja, joista ei taida löytyä niin laadukkaita sarjoja. Jos olet rakentanut neljä mallia, niin kokemuksesi ei ole varmaan kovin suuri, joten suosittelen pysymään laadukkaitten sarjojen parissa, kun ne saa kasaan helposti.
......   26.7.2010 10:31
Minun mielestäni sellaista ei juuri tarvita.
…Karavaanari, karavaanari, on kaikkien kaveri…
toisin sanoen
…pienoismallari, pienoismallari, on kaikkien kaveri… ;)
Mitä työn alla?   25.7.2010 21:57
Mullakin olisi tarkoitus saada T-70 sinne Parolan kisaan. Vielä on vähäsen kesken.
KimmoR kirjoitti:
Kuinka monta telakenkää puuttui?
En viitsinyt laskea puuttuvien määrää, mutta siihen toiseen puoleen kului yli kaksi- ja puoli valurangallista telakenkiä.
Lainaus:
Montako valurankaa palateloja oli paketissa? Omassa on 4 valurankaa.
Niin oli minullakin.
Minunkin mallini valmistuminen hidastuu, koska Miniartin T-70 laatikossa oli aivan liian vähän telakenkiä ja nyt pitäisi tilata jostain uudet. Ehkäpä ne uudet tulevat olemaan Friulin tekeleet. Huomasin tämän jutun, vasta kun olin rakentanut toisenpuolen telaketjuston valmiiksi.
Mallivalmistajien laatu   7.7.2010 00:00
Minulla ei nyt ole rakennus kokemusta, kuin Revellistä, Airfixistä, ICM:mästä, Miniartista ja Italerista. (Hyllyssä odottelee pari Trumpeterin sarjaa, Revellin 1:32 Ju-88 A-1 ja Zvezdan Pe-8.)
Eniten olen koonnut Revellin malleja, ehkä juuri niiden saatavuuden takia. Revellin sarjat ovat kohtuu hyviä hintaansa nähden ja saatavuus on Prisman ja Citymarketin kaltaisisat kaupoista hyvä. Myös Revellin maaleja saa helposti samoista marketeista, mutta maalien laatu ei ole kovin hyvää. Silti yli 95% maaleistani on Revellin emalimaaleja. Olen itse huomannut Revellin sarjoissa välillä melko suuria laatueroja. Revell valmistaa myös siveltimiä, joiden saatavuus on hyvä, mutta laatu ei.

Miniart teki minuun vaikutuksen hinta-laatu tasollaam, kun ostin Model Exposta kyseisen valmistajan 1:35 T-70 tankin, joka maksoi vain 20 euroa. Ajattelin, että sarja joka sisältää viisi figuuria ja tankin jossa n. 240 osaa, ei voi olla kovin laadukas hintaisekseen. Erehdyin kovasti, sillä en tarvinnut projektiin kittiä kuin vain tykin piippuun, jossa oli aivan valtavat "kuopat".

Airfixistä minulla ei ole kokemusta, kuin 1:72 Harrierista, josta jäi "paha maku" kyseistä valmistajaa kohtaan. Sarja oli jokin "aloittelja pakki" joka sisälsi liiman, maaleja ja siveltimen. Myös itse malli oli varmaan vanhoista muoteista valettu, kun oli niin huonolaatuinen. Uudemmista Airfixeistä minulla ei ole kokemusta, mutta luulen että ne ovat Revellin kanssa samalla laatu-, hinta- ja saatavuus tasolla.

ICM:män sarjat ovat myös melko halpoja, mutta mm. valupurseita on paljon. ICM valmistaa myös sarjoja hieman erikoisemmista lentokoneista. (Esim. 1:72 TB-3)

Italeri on mielestäni aikalailla samaa laatutasoa Revellin kannsa. Tosin Regia Aeronautican koneitten saatavuus nostaa Italerin kauas Revellistä ja Airfixistä.

Oho, homma karkasi vähän käsistä. Aihe on "Paras valmitaja", niin minä rupean kirjoittamaan pitkää tarinaa kokemuksistani eri valmistajien kanssa ja myös hieman esittelemään niitä. Mikähän minuun meni. No, en viitsi pyyhiä pois kirjoittamaani - kyllä kai tässä sentään jotain aihetta oli. ;)
Oma ääneni ei mene millekään valmistajalle. Sanoisin, että paras valmistaja riippu täysin aiheesta. Suosikki aiheeni on tällä hetkellä Regia Aeronautican lentokoneet ja Italerilla taitaa olla eniten näitä koneita. Italerihan ei ole laadultaan mitään Tamiya tasoa, mutta minua kiinnostavat enemmän valmistajan tarjoamat aiheet, kuin mallin laatu. Tamiya, joka on saanut paljon ääniä, ei minua edes kiinnosta, koska se ei valmista suosikki aiheitteni rakennus sarjoja.
Lakkaaminen   28.6.2010 00:06
Lainaus:
Olen myös kuullut kavereilta että jotkut lakat liuottavat maaleja.
Sen pitäisi johtua lakkojen ja maalien liuottimien voimakkuuksista. Lakka liuottaa maalia, jos lakan liuotin maalin liuotinta voimakkaampaa.