Pienoismallit.net

Pasi Kiiski

Moderaattori

Perustietoni

Ikä
57 vuotta (syntynyt 31.7.1965)
Ammatti
Operaattori
Paikkakunta
Porvoo
Kiinnostuksen kohteet
Laivat, lentävät ja ryömivät kulkupelit (paitsi nykyautot), historia, taide-ja kädentaidot.
Harrastanut mallailua
Yli kymmenen vuotta

Lisää minusta

Pienoismalliharrastukseni alkoi noin 10 vuotiaana Airfix- sekä Matchbox-muovimallien ja ukkojen parissa. Jonkinverran tuli teininä harrastettua pienoisrautateitä. Nuoruusvuosina homma jäi sivuun mutta tuossa 30:n jälkeen harrastus rupesi taas aktivoitumaan.
Lähinnä olen rakentanut laivoja puusta perinteisesti scratchina mutta myös muovi ja kaikki sopiva materiaali toimii. Pääpaino muovipuolella on tällä hetkellä sukellusveneissä, jotka kiehtovat minua suuresti.
Rakennustahtini on hyvin jaksottaista, vuorotöistä ja muista riennoista johtuen, tärkeintä on rentoutuminen mallailun parissa.
Minusta on erityisen hauskaa kun löytää jonkin uuden materiaalin raaka-aineeksi jostakin aivan eri yhteydestä. En tietenkään vierasta valmiita rakennus-tai detaljointisarjoja, mutta erityisesti arvostan scratch-rakentamista.
Mieluisin rakentamisvaihe minulle on maalaus ja pintakäsittely.
Tärkeä osa meikäläisen mallailuharrastusta on mallin taustatietojen ja historian selvittäminen, olen innokas historian ja lukemisen harrastaja. Vuosien myötä on kerääntynyt melkoinen lähdekirjasto etupäässä laiva- ja laivamalliaiheista ja aika useasti pääpaino harrastuksesta siirtyykin tuonne lukemisen puolelle. En pyri kuitenkaan lähestymään pienoismallien rakentamista insinöörimäisesti vaan enemmänkin taiteilijan tai taidekäsityön näkökulmasta. Pienoismallin pitää antaa illuusio esikuvastaan ja näyttää oikealta vaikka jokin pultti olisikin 0,05mm liian pieni tai suuri. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että homma tehdään hutiloiden vaan sopivasti ja järkevästi pilkkua viilaten ja yksityiskohtia hioen.
Kaapissa odottelee kasvava liuta mallisarjoja (Pahan päivän varalle…). Löytyy laivoja eri koossa, sotilaskalustoa ja figuja 1/35 skaalaan ja lentokoneita 1/48:n sekä 1/72:n. Kaiken lisäksi suunnitteluasteella on HO-pienoisrautatie.
Muista vapaa-ajanvietteistä mainittakoon musiikki (tarkemmin sanoen trumpetinsukuisten vaskipuhaltimien soitto), strategiapelit, perinnejousiammunta ja jousien tekeminen, vm.-54 Ferguson TEA20 traktori sekä omakotitalo landella isolla pihapiirillä.
Mallailuharrastukseni mielekkyyteen ja aktiivisuuteen on vaikuttanut suuresti PMnet ja koko yhteisö, joka täällä vaikuttaa. Tätä kautta olen tutustunut suureen määrään mallareita. Yksinäinen nysvääminen onkin muodostunut melkoisen sosiaaliseksi toiminnaksi myös QMA-kokoontumisten ja siihen liittyvän oheistoiminnan ansiosta. Paljon uutta on oppinut ja oppii koko ajan.

Uusimmat rakentamani mallit

Vieraskirja

Onneksi olkoon Pasi!
Onnea onnea onnea vaan, punainen paroni - ööh, eikun siis punainen tupa ja perunamaa.
Enää viisi (5) vuotta Miehen ikään ;-)
Hyvvee synttäripäivää.
Iso läjä erilaisia onnitteluja. :)
Kiitos, kiitos ja kumarrus kaikille toivottajille. Punainen tupa (ja nenä) on jo mutta pottuja löytyy toistaiseksi vain jääkaapista.
Onneksi olkoon!
Paljon onnea.
Kiitos. Joka vuosi sama juttu…
AJ 31.7.2012 23:06 Vastaa lainauksella
Synttärionnittelut!!!