Pienoismallit.net

Iikka Kekko

Sisumodels lopettaa   26.3.2023 09:59
Mihin tuollainen ajatus perustuu, ettei kauppoja olisi liikaa, jos niihin kaikkiin ei riitä asiakkaita?

Pienoismallien myynti kasvoi Koronan aikana, mikä herätti luonnollisesti rahanhimon uusien kauppiaiden silmissä. Se hillitsi vanhojen ja hyvän maineensa rakentaneiden kauppiaiden hyötymistä tilanteessa, mikä on harmi. Nyt tilanne on tasoittunut kiimahuipusta ja monilla on kaapit täynnä malleja. Kauppa ei käy enää niin kuin pari vuotta sitten.

Lisäksi toisten mielestä on jotenkin hienoa tilata ulkomailta samoja tavaroita, mitä löytyy suomalaista kaupoista käytännössä samaan hintaa. Eiköhän tässä ole syitä ihan tarpeeksi jonkun liikkeen konkurssilta.

Se, että Sisu Modelsia pidettiin hyvää palvelua tarjoavana kauppana, tekee konkurssista harmittavan. Itse suosin kauppoja joista saa hyvää palvelua. Mielistelyä en odota, mutta en halua ostaa mitään ärsyttäviltä kauppiailta. Suomesta löytyy vielä jokunen hyväkin pienoismallikauppa. Ostakaa niistä, niin ne pysyvät pystyssä. Me olemme pienoismallikauppojen asiakkaita ja riippuu ihan meistä, miten suomalaisille alan yrityksille käy. Turha selittää mitään muuta. Peiliin katsominen riittää usein syyn löytämiseen.
Camionetten värit   6.2.2022 09:39
Laitan sulle viestinä Sariolan numeron.
Camionetten värit   5.2.2022 19:48
Mulla olis kontakti Tivoli Sariolaan. Eilen puhuttiin viimeksi tivolin autoista erään Sariolan sukuun kuuluvan kanssa.
Vuoden 2021 mallisaldo   1.2.2022 20:10
Yksi valmistui. Aion ostaa lisää malleja tänäkin vuonna.
Lacquer maalit ja akryylimaalit   14.1.2022 18:39
Hyviä neuvoja ja ihan tarpeellista kertausta nuo neuvot.
Itse maalaan pääasiassa Tamiyan akryyleilla. Olen ohentanut niitä Sinolilla, akkuvedellä ja apteekista ostetulla desinfiointiaineella. Kaikilla olen onnistunut, mutta en tietenkään voi luvata ja taata, että kaikissa muissa tapauksissa nuo muut ohenteet toimivat.
Ikkunoiden maskeeraaminen   10.1.2022 10:04
Äskeisen kommentin kirjoittamisen jälkeen ajoin apteekin ohi. Pysähdyin ja peruutin. Kolme skalpellia eli kirurginveistä maksoi noin 11€.
Etiketti   10.1.2022 09:12
Pari kertaa on tullut toimittua tuomarina pienoismallinäyttelyssäkin. Järjestävänä tahoja on toiminut joku 1:1 autonäyttelyn järjestäjä, jonka järjestämän autonäyttelyn kylkiäisinä on haluttu järjestää myös pienoismallinäyttely.
Viime kesänä oli tilanne, että näyttelyn parhaiten rakennettu pienoismalli oli esillä toista kertaa. Lisäksi mukana oli eräs malli, joka oli myös toistamiseen samassa näyttelyssä ja joka oli vaihtanut omistajaa edellisen vuoden jälkeen. Ensimmäisellä kerralla auton toi näyttelyyn sen rakentaja, ja toisella kerralla mallin tilanneen henkilön tuttava. Koska minulle oli annettu tehtäväksi tuomaroida mallit, jätin nuo kaksi autoa vain arvostelun ulkopuolelle ja toivotin ne myös seuraavana vuonna näytille, koska ne tuovat väriä pöytään ja saavat suuren yleisön pysähtymään sekä kiinnostumaan harrastuksesta.
Ikkunoiden maskeeraaminen   10.1.2022 08:58
Viikonloppuna maskeerasin Hellerin Scanian ovista ikkunat.
Onnistuin mielestäni kohtuullisesti Tamiyan 6mm teipillä. Sen kun vaan opettelee laittamaan kunnolla, niin pitää kyllä.
Laitoin teipin aluksi löysästi osittain tiivistäen päälle ihan vaan ”hahmolleen”. Sitten cocktailtikulla sitä sinne saumaan asettelemaan ja lopuksi terävällä veitsellä sitä saumakohta viiltämällä homma etenee.
Senkin huomasin, että viilto kannattaa aloittaa viilettävät linjan keskeltä. Jos aloittaa teipinsaumasta, saattaa teippi lähteä veitsen mukana.
Uusi mallari esittäytyy   29.11.2021 12:03
Kuulostaa aina mukavalta, kun joku palaa harrastuksen pariin.
Mallareista aika moni tuntuu olevan harrastukseen useammankin vuoden jälkeen palannut. Oma harrastus eli hiljaiseloa noin kymmenen vuoden ajan. Sinä aikana tarjolle oli tullut paljon uutta, kuten photoetsiosien merkittävä lisääntyminen ja monet muutkin jutut.
Onko millaisia kokemuksia näistä Mission Modelsin maaleista?
Joitakin purkkeja on tullut hankittua varastoon, mutta maalaaminen on vielä jäänyt muun maalivaraston riittoisuuden vuoksi.