Pienoismallit.net

Reijo P

Nieuport 28 C.1 10.3.2012 18:09 Malli
Kosander kirjoitti:
Miten toteutit nuo tukien vahvikkeet? Siis nuo kolme suikaletta/tuki.
Kyllä ne ihan maalaamalla on tehty.

Samalla taas kiitokset kaikille palautteen antajille.

T: Reijo
Sopwith Camel F.1 14.2.2012 15:19 Malli
Hups on jäänyt huomaamatta, että osa vaijereista on tuplana. Renkaiden väri oli silkkaa tietämättömyyttä ja luotin kasausohjeeseen, jossa oli väriksi laitettu panssariharmaa, kun sitä ei ollut minun varastossa, niin laitoin hiilenmustana.

Vaihdoin nuo renkaat "luonnonkumisiin", eli maalasin keskiharmaalla. Mallin ulkonäkökin parani, kun erottuu paremmin tummista vanteista. Siivekesaumoja korostin hieman värikynällä. Takiloinnin korjaaminen jälkikäteen tuntuu hankalalta, joten jätän suosiolla korjaamatta.

T: Reijo
Sopwith Camel F.1 12.2.2012 21:40 Malli
Kiitoksia palautteista.

Arvelin kyllä tätä mallia tänne laittaessa, että säistystä täällä varmaankin kaivataan.

Noihin Suomi koneisiin joita olen väsännyt olen ainakin jotain pientä laittanut, ainakin pakokaasuvanat , paneeliurien litkut ja paikoin maalin hilseilyjä, sekä moottorin seutuville lika jälkiä.

Tähän Cameliin meinasin laittaa ainakin pakokaasu jäämiä, mutta eihän tässä olekkaan pakoputkea,
vai onko?, tai tulisivatko sitten ulos muotosuojan alta olevasta isosta aukosta.

Paneeli uriakaan ei voinut litkuttaa, kun ei niitä ole, ei edes siivekkeen uria. No voishan noihin siipiin ja runkoon toki laittaa likaa, mutta kun en vaan ole saanut aiemminkaan syntymään "katu-uskottavaa" jälkeä noille isoille pinnoille, niin jätin yrittämättä, ettei rupea sen takia ketuttamaan, kun muuten onnistui ihan ok.

Tämä "kangaspuu" oli semmoinen heräte ostos, mutta kyllä tässä hieman ollut ajatuksia, että näitä voisi vaikka jatkossa tehdä lisääkin, kun nuo sodan aikaiset Suomi koneet alkaa olemaan valtaosaltaan nipussa.

T: Reijo
Iljushin DB3F (IL4) 12.12.2010 08:40 Malli
Kiitos ja kumarrus kaikille kommenteista.

Tämä oli jo toinen Marquette DB3, elokuussa valmistui "tylppänokka" versio,
jonka rakennus kokemukset auttoi tätä versiota tehdessä.

Terveisin Reijo
Junkers Ju-52 21.11.2010 11:54 Malli
Pernax kirjoitti:
Siististi rakennettu "täti". Kuuluisikos tuon taka-ampujan eteen sellainen pieni lasi jonka suojassa ampuja voisi kyykistellä. Itse aikoinani rakentanut Hellerin Ju-52:n ja siinä muistaakseni oli sellainen.
Jep näyttääpi kuuluvan sellainen pieni tuulilasi. Löysin jopa sen ylimääräisten osien laatikosta. Täytyypä asentaa sekin paikalleen. Kiitos huomiosta samoin kiitokset taas kaikille palautteen antajille.

Terveisin Reijo
Junkers Ju-52 19.11.2010 18:26 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Jostain siipien keltaisesta paistaa läpi alusmaali?

Pahus, olisi antanut nelkun, mutta hiiri lipsahti..Tuli puolikas vähemmän. Sori.
Tarkistin mallin siivet ja ovat ok ja samoin täysikokoinen 8 megapikselin kuva, mutta pienennetyssä kuvassa sitten näkyy muutamia sinertäviä läiskiä, joten ovat tulleet liiasta kuvan pakkaamisesta.

Tekevälle sattuu, niin myös itsellänikin muutaman kerran on hiiri liikahtanut juuri väärällä hetkellä.
Hawker Hart B.4 16.7.2010 20:48 Malli
Kiitokset jälleen palautteista. Terveisin Reijo
Vought F4U-7 Corsair 11.6.2010 15:51 Malli
Täytyy heittää kehut hyvin tehdystä perus-siististä mallista, varsinkin ottaen huomioon tekijän ikä.
Fiat G.50 8.6.2010 17:29 Malli
Kiitokset kehuista ja kommenteista.

Vastailen tähän yleisesti esittämiinne kysymyksiin tästä projektista.

Sarja oli kaikin puolin helppo kasata, ainut asia oli tuo Mixa Ahon mainitsema pyöräkuilu, joka vaati jonkin verran sovittamista, että mahtui siivenpuoliskojen väliin ja sitä piti kittailla melko runsaasti kun jäi "rotankoloja".

Maalin olen sekoittanut itse, jonka referenssinä käytin Suomen Ilmailumuseossa olevan Gloster Gamecock rungossa jäljellä olevaa kangasverhoilua, jonka valokuvasin muutama viikko sitten siellä käydessäni.

Tarkoitukseni on vielä jossain vaiheesa tehdä 4-5 erillaista toisistaan hieman poikkeavaa värisävyä ja maalata ne muovilevyn paloihin ja mennä uudelleen vertaamaan paikanpäälle mikä sävy olisi kaikkein lähimpänä.

Sitten ne siivekkaiden vastapainot. Kyllähän ne siinä siivessä näkyy, tosin ovat väärin laitettu, kun niistä jokaisesta puuttui varret, joten "pampulat" ovat suoraan siiven pinnalle laitettu, no on tuokin varmaan parempi kuin ei niitä ollenkaan.

Ohjaamon väri on ns. hatusta temmattu kun ohjeista ei oikein auennut minkä värinen sen pitäisi olla.
En varsinaisesti pyri näissä omissa malleissa täyteen autenttisuuteen, ettei mene hyvä harrastus tressin puolelle.

Noi vanhennukset on niitä makuasiota. Itse olen omaksunut sellaisen keskilinjan eli pitää olla, mutta ei liikaa, tosin olihan noita hyvinkin rapistuneeseen kuntoon päässeitä koneyksilöitä, kun kirjoista kuvia olen katsellut.
VL Myrsky II 25.5.2010 14:42 Malli
PMi kirjoitti:
Mallin vihreä väri ei aivan oikea, pitäisi olla enemmänki oliivin vihreä.
Lisäsin uuden kuvan joka kuvattu aurinkoisella säällä ja muut ovat kuvatttu pivisellä, siis kuvaan näitä malleja ulkona. Eli valaistus olosuhteet vaikuttaa tuon verran värisävyihin.

Terv. Reijo