Pienoismallit.net

Petri Hiltunen

Model Expo 2015 tulokset   14.4.2015 12:06
Jari Lievonen kirjoitti:
Kauppiaat eivät kaikki viitsi vaivautua paikalle ja ehkä yhtä lukuunottamatta yksikään ei taida edes päivitää varastojaan ennen tapahtumaa vaan yrittää lähinnä tyhjentää vanhaa varastoa.
Ei se viitsimisestä ole kiinni. MALLISTOkin on mielellään mukana kaikenlaisissa kinkereissä pitkin vuotta ja pidemmänkin matkan päässä, kunhan myyntipaikan hinta on edes jollain lailla järkevä. Messukeskuksessa hinnat ovat aivan pilvissä, joten tällaisen "harrastuspohjalta" toimivan mallikaupan ei ole mahdollista maksaa tähtitieteellisiä myyntipaikkahintoja.
Tamiyan sprayt ja emalit   26.3.2015 14:56
Mä käyttelen Tamiyan spray-maaleja todella paljon ja aina suoraan pullosta. Loistavaa kamaa :)
Revelliäkö?   8.3.2015 19:13
Tamiya harrastaa myös muiden firmojen muovin paketointia, mutta tällöin taitaa poikkeuksetta laatikon kannessa lukea esim. "Parts are product of italeri"… Ainakin Italeria ja ICM:ää iso-T boxailee.
Kuva   7.2.2015 17:21
Marcus Nieminen kirjoitti:
Oukei, näköjään turha keskustelu. Pyysin yksinkertaista neuvoa laittaa profiilikuva, kukaan ei osannut kertoa.
Ensimmäisenä vastannut Tervo mielestäni osasi heti kertoa :)
Joo kyllä se niin on, ettei kaikkia Suomen tapahtumia voi sijoittaa kesäkeleille. Maassamme järjestetään harrastajien määrään nähden melko paljon hyviä tapahtumia. Häppeningit "syövät" toisiaan, jos ne järjestetään parin viikon välein keväällä, kesällä ja syksyllä. Talvikaudella harrastetaan enemmän kuin kesällä, joten Tikkakosken tapahtuma on oikeastaan juuri oikeaan aikaan.

Keleistä on aivan turha nillittää. Suomessa on talvi ja suomalaiset osaavat kaikesta iltäpäivälehtien huutamisesta huolimatta ajaa talvella :)
Mallailun "filosofia"   16.1.2015 21:24
Apinoin edellisiä kommentteja, mutta se uusien tekniikoiden kokeilu ja käsillä näpeltäminen on mulla se asia, mikä pitää mielenkiintoa yllä. Myös tuo esikuvaan ja sen historiaan tutustuminen ja tietojen kaivelu on mukavaa puuhaa, mallista riippumatta.

Joskus puuttuu se "rakentelu-inspis" ja silloin ei tule tehtyä muuta, kuin ehkä hypisteltyä aloittamattomia sarjoja. Tätä hypistelyä ei aina esim. parempi puoliskoni ymmärrä täysin, mutta pääasia että ite ymmärrän :)

Nykyisin kun tulee rakenneltua aikalailla kaikkea, niin on mukava kokeilla eri aiheiden tekniikoita toiseen aiheeseen.

Pienoismallin rakentelu on täydellistä hermolepoa ja vastapainoa kaikelle muulle, mitä perusarkeen kuuluu.
Kiva olis osallistua, mutta justiinsa tuohon ajankohtaan osuu niin paljon duunia, ettei ole järkeä edes koittaa :( No, seuraavaan sitten pyydetään vapaata :D
Uusi tapahtuma   18.11.2014 07:29
Ylläpito hyväksyy tapahtumailmoituksen ennenkuin se tulee tuonne vasempaan reunaan näkyviin.
Mun laittamassa tapahtumailmoituksessa taisi mennä vajaa vuorokausi ennenkuin ilmestyi. :)
Uusi tapahtuma   17.11.2014 08:04
Sellainen vinkki, että kannattaa ottaa rahaa ennemmin myyjiltä, kuin malleja tapahtumaan tuovilta harrastajilta. Sellainen 2-3€ osallistumismaksu on mielestäni Suomessa ihan ok, mutta lähempänä kymppiä alkaa olla pienoinen rahastamisen maku. Mallarit kuitenkin aina loppupeleissä tekevät tapahtuman malleillaan. Ilman mallareita ei ole tapahtumaa. Kaupallisilta firmoilta ja yksityisiltä myyjiltä voi periä myyntipaikkamaksua täysin perustellusti :)

-Petri
Mallivarasto ja sen hallinta   10.11.2014 11:33
Hyvin täällä Kauppatorilla on kauppa käynyt :)