Pienoismallit.net

Petri Hiltunen

Uusi tapahtuma   8.11.2014 09:16
Joo rautateiden kanssa on taatusti juuri noin kun sanoit Juke.
Tässä kuitenkin ilmeisesti puuhataan pelkästään ns. muovimallitapahtumaa, joten silloin tuota ongelmaa ei ole.

Kaksi- tai useampipäiväinen tapahtuma karsii aina mallareita, koska silloin joutuu majoittumaan tapahtumapaikalla tai kulkemaan edestakaisin viemässä ja hakemassa malleja.

Lisäksi yksipäiväisessä tapahtumassa pääsee jauhamaan jaskaa muiden mallareiden kanssa paremmin, koska kaikki ovat kuitenkin tapahtumapaikalla tapahtumapäivän ajan.
Uusi tapahtuma   7.11.2014 22:48
Jaakon kanssa täysin samoilla linjoilla. Lahden näyttelyssä on ollut aina käytäntö, että mallin tapahtumaan tuovalle osallistuminen maksaa vähemmän kuin "turistina" paikalla pyörivälle. Nimenomaan, mallarit sen tapahtuman loppupeleissä malleillaan tekevät.
Model Expo 2014   7.11.2014 22:38
VilleH kirjoitti:
Hmm, 3 x 2 neliön putka siis alle 450€, eikös tämä ole marginaalinen muiden kulujen (Kuljetukset, kalusteet, 3+1 päivän henkilöstökulut, jne) rinnalla? Tietenkin jos saman verran menee muihin pakollisiin messuhallikuluihin kuten sähköihin jne, niin sitten alkaa jo sattua.

Kunhan kysyin.

T:Ville H
Minimi "putka" on 4 m2… Ja tuohon neljään neliöön ei mahdu juuri mitään. Koska hinnat ovat korkeat, haluaisi kauppias raahata jokseenkin koko varastonsa paikalle, jotta saisi mahdollisimman paljon myytyä. Tällöin osaston koko kasvaa ja hinta nousee yli tuhanteen euroon. Jo sen kattamiseksi pitäsikin myydä järjetön määrä malleja ja mielellään hyvällä katteella. No, tällöinhän mallin hinta kipuaa korkeaksi, eikä asiakas osta… Pienimuotoinen ongelmahan tässä siis on :)

Messukeskuksen myyntipaikan korkean hinnan ymmärtää, jos myydään moottoripyöriä, elektroniikkaa ja autoja, mutta perusmuovimallien myymiseen esim 1000-2000€ myyntiosasto tuntuu aivan käsittämättömältä.
Model Expo 2014   7.11.2014 19:02
+ alv tietty joo :)
Model Expo 2014   7.11.2014 18:46
Expon sivut näyttävät toimivan nyt.
Myyntiosastojen hinnat eivät todellakaan houkuttele paikalle, huhhuh…
72€ / m2.
Uusi tapahtuma   7.11.2014 14:12
Mun mielestä tämä joutaa olla omana ketjunaan, kun tässä ketjun aloittaja puuhaa yhtä tiettyä uutta näyttelyä.
Uusi tapahtuma   7.11.2014 13:01
Mallareita tuppaa yleensä kiinnostamaan tapahtumat, joissa on pienoismallikilpailu. Lisäksi yksipäiväinen tapahtuma on aina parempi, kuin kaksipäiväinen.

Ajankohdalla on myös merkitystä. Tällä hetkellä vakiintuneita tapahtumia ovat Tikkakoski tammikuun lopulla, Tampere maaliskuun alussa, Expo huhtikuussa, Lahti syyskuussa, Kuopio lokakuussa ja FCMA Open marraskuussa. Kun uutta tapahtumaa suunnittelee, kannattaa se sijoittaa sopivan kauas (ajankohdallisesti) muista kinkereistä. Kesä- ja heinäkuu ovat jokseenkin nou nou mallitapahtumaa järjestäessä.

Tässä meikäläisen mielipiteitä ja näkemyksiä :)
En tiedä pystyykö asiaa asiallisemmin esittämään, kuin miten Anssi sen on tässä ketjussa tehnyt ja silti siitä saadaan ongelma päällensä. Elkää heebot olko niin kireenä :)
pensselit santaan.   20.6.2014 15:55
Jussit kaikille mallarihörhöille!! Töissä ollaan, joten rattoisasti menee :)
Uutuuksia maailmalta   3.6.2014 12:37
Minkälainen tuo Academyn kunkkutiikeri on laadultaan? Kertoos ken tietää :)
Academyn osalta meikäläisen kokemukset rajoittuvat vain 1:72 Hornettiin.