Pienoismallit.net

Aleksi Puro

Ketutusketju   6.1.2010 23:22
En tiedä onko tänään känkkäränkkä päivä, mutta kuitenkin. Vähän väliä ja kasvavissa määrin tulee vastaan mallien kommentoinneissa kysymys "mistä näitä saa?". Minulle tulee tästä aina mielikuva siitä kuinka jotkut odottavat heille lähestulkoon tuotavan mallit syliin. Erityisen ärsyttävää tästä tekee sen, että yleensä näitä tulee vastaan kun malli on airfixin/revellin spiti, tamiya tankki tai figupaketti tai jotain muuta aivan yhtä yleistä joihin törmää lähes kaikissa mallikaupoissa, niin netissä kuin paikanpäälläkin. Varsinkin kun ottaa huomioon, että täällä on myös paljon porukkaa jotka rakentavat esim. vintage tai muuten vain harvinaisia malleja, eivätkä edes niiden, varmasti usein vaikeaan etsintään, pyydä apua kuin äärimmäistilanteissa. Eikä se googlen käyttäminen oikeasti niin vaikeaa ole, vaikka suomalaisten nettikauppojen url:it eivät vielä ulkomuistista tulisikaan. Vähän oma-aloitteisuutta kiitos, vai kysytäänkö ensi kerralla jo tyyliin "hei, minulla on sama malli, tuletko rakentamaan sen minulle?".
Mitä työn alla?   5.1.2010 02:10
-1/35 Dioraama jossa humvee ja käsittämätön määrä figuja, aihe vielä vähän itselläkin hukassa. Iäisyysprojekti joka valmistuu hitaasti jaksamisen mukaan.
-1/35 Vinjetti parilla figulla, hienosäätöä ja viilailua jäljellä.
-1/72 Vf-0A/S/D esityöt aloitettu, hieman peloittaa aloittaa kunnolla nämä. Kolmea saman koneen variaatioita ajattelin siis rakentaa samaan aikaan.
Uutuuksia maailmalta   28.12.2009 20:56
Osaisiko joku sanoa saako mistään euroopan malliliikkeistä trumpan uusia m16/m4 family kittejä? Kuumottelevat aika pahasti ja tulosta ei löydy. Tai vaihtoehtoisesti myös se ovatko aasialaiset liikkeet esim. Hobbylink Japanista helppokäyttöisiä, luotettavia ovat varmasti. Tämä siksi että niistä näitä löytyisi jo. Hakusessa lähinnä m4 variaatiot, eli cqbr, r.i.s ja seals kitit, ei niinkään esim. jadarista löytyvät m16 variaatiot.

En viitsinyt tehdä uuttaa aihetta, koska uutuuksista kyse kuitenkin, mikäli jotakuta häiritsee, niin poistan ja teen topicin muualle.
Nuorten arvostelu   27.12.2009 03:56
Lisää mausteita soppaan, ja vieläpä samoja mitä monet edellä vastanneetkin totesivat.

Mielestäni sivustolla ei ole ainakaan kovin ilmeistä ongelmaa arvostelujen suhteen. Omalla kohdallani, mallien laadusta huolimatta, en ole saanut minkäänlaisia itsetunnon laskuja kommenttien takia, vaikka niitä miinuksiakin on tullut. Ennemminkin näkisin asian niin, että kun rakentava kritiikki on annettu, on se ajanut minut kohti kyseisen ongelman ratkaisua, täten johtaen ennemminkin taitojen kehittymiseen kuin mallailu-innon loppumiseen. En tosin mielestäni kuulu topicin kohteena olevaan "nuorisoon" enää, mutta uskon että myös nuoremmat sukupolvet osaavat ottaa kommentit samalla tavoin, ainakin pääosin.

Toisin sanoen, mielestäni mallarin ikä, ulkonäkö tai mikään muukaan henkilökohtainen piirre ei ole sopiva arvostelun kriteeri, ainoastaan sivulle postattu malli. Tärkeintä on pitää kommentointi asiallisena, kritiikki rakentavana ja vältää lyttäämistä. Yhtälailla se lyttäävä kommentti joka sisältää vain sitä kuinka kuinka huono malli on, kuinka säistys on heikkoa ja kuinka maalipinta on paksua sekä maastokuvion reunat rosoisia, satuttaa sitä vanhempaa mallaria, kuin sitä nuorempaakin. Se missä tämän sivun kommentointi taas eroaa tästä, on se, että jos vastaavia kommentteja annetaan, niihin yleensä annetaan vinkkejä mukaan ja kommentointi muutenkin annetaan niin, että se on rakentavaa eikä lyttäävää. Mielestäni juuri tämä tekee sivustosta niin hyvän. Se, että aina ei vain kehuta ja sokeroida, vaan myös sanotaan kuinka asiat ovat, kuitenkin ketään loukkaamatta.

Mikäli taas ei osaa ottaa edes sitä rakentavaa krittiikkiä vastaan eikä kuuntele annettuja vinkkejä, on vika itsessä, ja silloin on mielestäni vastuussa siitä, ettei enää lähetä kuviaan tänne. Voi sitä mallailua harrastaa kuvia tänne laittamattakin. Ja taas toisaalta, jos ei kykene antamaan kommenttejaan asiallisena, voi ne jättää postaamattakin. Tuskin kukaan täällä muutenkaan elämässään tarkoituksella yrittää lyödä toisia lyttyyn. Jokainen toimikoon siis omantuntonsa rajoissa, koska luulen, että jokainen tälläkin sivustolla on siinä määrin viisas ja empatiakykyinen, että tietää kyllä mikä on ja mikä ei ole hyvän maun ja reiluuden rajoissa.
Joulu vaarassa?   24.12.2009 11:33
Ensin ihmettelin kanssa, että mitäs nyt, mutta vanha kunnon "liitä tähän kaverisi nimi"-videohan tämä on =) . Mutta jotta pysyy aihe kohdallaan, Hyvää Joulua kaikille!!
Ei kestä kiittää, parempi vaan kun menevät käyttöön. Kun noista nyt jotain tulee, niin postaahan tännekin kuvia joskus, mukava nähdä miten ovat muuttuneet. =D
Toisaalta tyhmä nostaa, mutta toisaalta etsit kait vielä tuota t-80'sta. Lisäksi noista ukoista kun on myös kyse niin ihan senkin takia, että minun lisäkseni muutkin tarjosivat niitä. Asiaan. Lähetin siis tänään ne antamaasi osoitteeseen ja minun puolestani vaihto/lahjoitus/mikälie on tällä selvä, eli tilisiirtoja tms ei tarvita. Toivottavasti löytävät tiensä perille =) .
Niin siis pistä jossain vaiheessa vaikka yksityisviestillä yhteystietosi niin pistän paketin tuleen jossakin vaiheessa. Toki voin myös päivän parin varoituksella tuoda Tampereelle, tässä tosin sairastelen toista viikkoa flunssaa (ei possua) joten toimitus taitaa mennä ensi viikon puolelle, molemmissa toimitustavoissa.
Kiinnosti jo eilen, että mitäs meinaat puuhailla, mutta nyt kiinnostaa vieläkin enemmän. Viime aikoina kun on itsekin eksynyt enemmän fiktiivisen mallailun puolelle.

Mutta asiaan, katselin eilen vähän etukäteen noita laatikoita, ja siellähän ukot möllöttävät ja suurin osa moitteettomassa kunnossakin vielä. Määrästä sen verran, että voisin nyt ainakin ylemmän rivin heppuja pistää parikin kappaletta, keskimmäiseltä nyt ainakin yksi/pose ja eiköhän joku tuolta alariviltäkin jouda matkaan.

Tuota caesarin settiä en omista, mutta voisin kyllä tarjota yksittäisiä kappaleita escin muista, aikanaan moderneista, seteistä. Figuja pitäisi löytyä ainakin sarjoista: Modern Russian Paratroopers Spetsnaz, NATO Troops ja Warsaw Pact Troops. Eli mikäli kiinnostaa yleisesti, tai jopa tietyt poset niin kerro toki. Näiden settien kunto muuten on ainakin osittain huonompi eli en osaa luvata mitään ennen kuin ehdin tarkemmin tutkimaan(Tässä voi yksi iltapäivä mennä, ukot kun ovat nätisti sekaisin vanhoissa jäätelö/karkki rasioissa =( ). edit. Eipä löytynyt airfixin settiä sitten, damn. Muitakin vähän miten sattuu, tosin noita spetznazeja näköjään löytyy jonkin verran (outoa kyllä, enemmän kuin yksi setti, mutta ei lähelläkään kahta kokonaista. Eli niitä voi kysellä jos kiinnostaa, tosin näitä kait sinulla jo jonkin verran onkin (galleriassasi ainakin).

Kaupustelemaan en lähde, ainakaan tuota jenkkisakkia silmällä pitäen, sitten jos noista muista löytyy paljon (lue PALJON) mieleistä, niin sitten voidaan jotain nimellistä korvausta harkita. Muuten lähtevät matkaan anna hyvän kiertää/yhteinen hyvä/karman laki - periaatteita kunnioittaen. Tosin mikäli postikusti kauheasti pyytää niin siitä voin jonkin rahan ottaa vastaan, rahapuun kehitystyö kun on vasta alkutaipaleella. Heh heh. Mutta pistä tosiaan viestiä niin päästään asiassa eteenpäin.
Oletko tekemässä dioraamaa nykyisestä sodasta Iraqissa vai jostakin 90-lukuun sijoittuvasta tilanteesta? Sillä kyseinen paketti sisäli moderneja sotilaita silloin joskus 80-90 -lukujen paikkeilla, nykyäänhän poikien varustus on jo pahasti vanhentunut. Eli jos etsit tällä hetkellä modernia olevaa settiä niin kannattaa ennemmin etsiä esim. Caesar miniaturesin modern US army pakettia.

Jos kuitenkin haluat nimenomaan näitä escin figuja, ja hakusessa on noin 10-15 ukkoa, nin voisin jopa onnistua auttamaankin. Itsellä pitäisi löytyä pienen inventaarion jälkeen kyseisen sarjan ukkoja. Kaikista en tosin ole valmis luopumaan (itsekästä, tiedän) ihan vain nostalgian ja vanhojen rakkaiden muistojen vuoksi, mutta pienen yksikön olisin valmis antamaan toiselle rintamalle. En myöskään ole varma ukkojen kunnosta, sillä leikeissä nämä on olleet, tosin 1:72 kokoiset ovat muistaakseni aika hyvässä kunnossa, toisin kuin isoveljensä 1:35 skaalassa. Helpointa ehkäpä olisi selvittää mitkä poseeraukset sinua kiinnostavat ja missä lukumäärässä. Eli www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=524 . Tuolla on paketin sisältö jaettu mielestäni selkeästi ja niin, että siitä näkee ukot hyvin. Mikäli olet kiinnostunut niin rustaa toivelista tuon sivun ukkorivien mukaan esim. muotoon (rivi, järjestysluku rivillä, määrä) niin osaan sitten hahmottaa paremmin. Pahoittelen vaikeaa selvittelyä, mutta en tiedä varmasti löytyykö kaikkia jolloin jos esim. löytyy vain yksi niin pitää miettiä kehtaako antaa pois.