Pienoismallit.net

Aleksi Puro

Hävettää ihan tulla näyttämään naamaansa vielä täällä puolen vuoden hiatuksen jälkeen. Ajattelin kuitenkin, että, vaikka oma harrastustoiminta on vielä jäissä ja samat lykkäävät tekijät vieläkin päällä, olen sen verran velkaa teille osallistumisesta build:iin, että postaan edes äänestyksen tulokset tänne.

Eli, pidemmittä puheitta, asiaan.

Eniten ääniä sai Raimo Leinon AHMA (5 ääntä).
Toiseksi sijoittui Juha Holopaisen Taistelulaiva Titanica (4 ääntä).
Kolmannelle sijalle päätyi Ossi Hiekkasen Merikotka ja Kotkanpoika

Muut mallit saivat enemmän ja vähemmän yksittäisiä ääniä, joten en lähde sitä erittelemään.

Tässä kohtaa tahtoisin kiittää kaikkia osallistuneita, pahoitella huonoa järjestelytaitoani buildin suhteen ja toivottaa kaikille hauskaa joulunalusaikaa, sekä tietenkin paljon hauskoja mallailuhetkiä. Lisäksi tahtoisin mainita, että vaikka oma poissaoloni jossain määrin pilasi hienon buildin, kannattaa tälläistä harkita myös ensi vuoden puolelle, mikäli joku haluaa toimia vetäjänä. Siispä kiitos vielä osallistujille ja pahoitteluni aiheuttamani viivästyksen/ongelmien vuoksi.

-Aleksi
Upitaas vähän jos tulisi vielä ääniä. Sanotaanko vaikka niin että sunnuntaina laskisin sitten äänet ja "julistaisin" kilpailun voittajan. Jos tämä käytäntö siis sopii kaikille, vielä puuttuu kuitenkin aika monta ääntä käsittääkseni.
#3

Tosiaan, vaikea päätös, olisin tarvinnut noin 19 ääntä, että olisin voinut äänestää kaikkia joita halusin (saisinko poikkeusluvan antaa 19 ääntä?). Valitsemani malli vain jäi parhaiten mieleen ja vastasi mielestäni niin idealtaan kuin toteutukseltaankin buildin tavoitetta.

Mitä muutaman herran kiittelyihin tuossa viime sivulla tulee, en voi kuin kiittää kehuista/kiitoksista ja kumartaa. Mukava, että buildista on pidetty ja se on saanut useita osallistujia. Tosin sen verran ehkä korvaan kolahtaa nuo kiittelyt, että on kyllä mainittava, että kiitos kuuluu mielestäni ennemminkin (kuten olen jo muutaman kerran tainnut sanoa YV:ssä ym.) ihan kaikille buildiin osallistuneille. Idea on meidän yhteinen, toteutus samoin. Ei tässä ole kukaan toista enempää tehnyt asian eteen, samalla viivalla ollaan kaikki =) . Siispä arvon kollegat, kiitos teille kaikille tämän toteuttamisesta, on ollut mukava nähdä buildin malleja ja odotan innolla näkeväni myös vielä valmistumattomat mallit jossakin vaiheessa.
Eli eli, en löytänyt kuvia 1:1 cockpitista, mutta tämän linkin takaa löytyy aika asiallisen oloinen val-buildi, jossa näkyy tuo ohjaamo aika hyvin: www.swannysmodels.com/yabb2/YaBB.pl?num=1234129328/0

Vyöt kyllä näkyvät vähän miten sattuu, myönnetään, mutta jotain käsitystä tuosta toivottavasti saa.
Hmm. uskaltaakohan tänne vielä postata jotain? Eli, expo meni, aikarajasta melkein kuukausi, taitaa olla jo parikin viikkoa siitä kun lupasin laittaa hommaan vauhtia jne. joten vähän ihmetyttää ellei porukka ole jo kyllästynyt. Tästä pahoitteluni, ihan aikuisten oikeasti jopa. Jtenkin vaan en ole saanut mitään aikaiseksi viimeisen kuukauden aikana, sen enempää selittelemättä. Nyt kuitenkin (ehkä) vähän energisempänä saa taas tehtyä jotakin, ja siispä on aika pistää rattaat pyörimään. Olen jonkinlaisen raakaversion ns. loppusanoista kirjoitellut, mutta ehkäpä hoidamme tuon äänestyksen ensin, ja sitten katsotaan eteenpäin.

Siispä, tästä päivästä klo. 23.59 eteenpäin on jokaisen buildiin osallistuneen mahdollista antaa 1 ääni omasta mielestään buildin parhalle mallille. Myös buildiin ilmoittautuneet jotka (ainakaan) vielä eivät ole malliaan postanneet, ovat oikeutettuja äänestämään. Alta löytyvästä listasta löytyy malli linkkeineen ja järjestysnumeroilla varustettuina. Äänestyksensä voi vaihtoehtoisesti pistää kommenttina keskusteluun, tai YV:nä minulle. Ensimmäinen tosin on suositeltu tapa, ihan vain sen takia ettei tule mitään fuskaus-epäilyjä, mutta mikäli joku haluaa antaa äänensä anonyyminä, on siihen mielestäni annettava mahdollisuus. Äänesi voit antaa yksinkertaisimmillaan ihan vain mallin numeron mainitsemalla, ja mikäli viesti sisältää myös muuta infoa, selkeyden vuoksi toivon katkoviivoitusta tai muutamaa tyhjää riviä sen ja äänestyksen välille.

Siispä äänestämään:

1.Mikko Heikkinen- 1:72 Jagdpanther
2.Heikki Hyttinen - 1:48 Focke-Wulf190 D-9 "post war"
3.Raimo leino - 1:35 AHMA
4.LaKe - 1:32 MiG-17BY
5.Opa Laitinen - 1:72 Dassalt Rafale M. Lentotukialus Ahti Karjalainen, Itämeren ilmavalvontajoukot 2020.
6.Juha Holopainen - 1:350 panssarilaiva Titanica
7.Otso Valkeeniemi - 1:72 Heinkel He-111
8.Joni Lupunen - 1:72 Dornier Do-335A1 DO-64
9.Makkaravaras- 1:35 SISU
10.Raimo Leino - 1:32 Vought Corsair F4U (lentotukialus Mannerheim, vuodelta 1946)
11.A. Lappalainen - 1:72 Tupolev Tu-22M Backfire C
12. Oskari Balk - 1:72 Supermarine Spitfire MkIa
13.Tapio Huhtelin - 1:72 Wietävän Tekele
14. Ossi Hiekkanen - 1:72 Merikotka ja Kotkanpoika
15.Veikko Timonen - ME-626 "JA-464"
16.Kari Partanen - 1:72 Bell/Valmet P-77 ‘Banaanikärpänen
17.Tomi Eloranta - 1:35 Jagdpanther
18.Opa Laitinen - 1:720 Ilamalaiva Karjala(Carelia) 1
19.Veikko Timonen - 1:72 SU-27
20.Aleksi Puro - 1:72 Hawker Tempest mk. V

Odotettavissa siis 32 ääntä minun laskujeni mukaan ja koska itse olen venyttänyt toimintaa tämän suhteen, en taida laatia mitään aikrajaa äänestykselle, luulen että homma hoituu muutenkin nopeasti, eli julkaisen tulokset kunhan äänet tulevat.

-Aleksi
Itselläni ei tuon teemapöydän kanssa ole mitään tekekmistä, idea taitaa olla luvan kysyjän itsensä kehittelelmä, joten olettaisin, että hän on vastuussa homman hoidosta? Tämä ihan yksinkertaisesti siitä syystä, että en pääse edes expoon paikan päälle, ikävä kyllä. Samalla annan luvan käyttää kuvia mallistani mikäli tälläinen teema pöytä pistetään pystyyn ja mikäli sinne kuvan haluat, harmi ettei itse mallia saa paikalle =/

Samalla pahoittelut jatkuvasta viivästelystä, katsotaan saisiko apina itseään niskasta kiinni jossain vaiheessa. Kaatui vähän pahaan aikaan harteille tämän jutun loppu-organisointi, anteeksi kovasti.
Baby powder -kitti?   12.4.2010 01:15
Kitistä en tiedä, mutta kannattaa muuten katsoa noita muitakin "related" vidoita, esim. tuo sherman diorama on aika käsittämätön. Muutenkin nuo japanilaisten mallailu pätkät on aika hiljaiseksi vetäviä ajoittain.

Pahoittelut "off-topiciksi" vetämisestä. Ja kiitos, en vähään aikaan ole muistanut noita katsoakaan, inspiroivaa matskua.
Eli heti tämän viestin jatkoksi linkittelen tuon yllä mainitun Veikon Su-27:n aloitusviestiin.

Todellinen syy tämän viestin kirjoittamiseen on tosin vähän erilainen. Eli, ensinnäkin pahoittelen sitä, että ollaan jo näin pitkällä kuuta enkä vieläkään ole saanut puristettua kasaan yhteenvetoa buildista. Toisekseen sellaista ei varmaan noin viikkoon ole vielä tulossakaan. Tämä johtuu siitä, että tällä hetkellä kädet (ja aivot) paahtavat täysillä kevään yhteishaun ja ennakkotehtävien parissa. Eikä aika yksinkertaisesti riitä siihen, että jotenkin saisin vielä jo ylikierroksilla käyvät aivoni toimimaan niin, että saisin väännettyä buildin ansaitseman loppupuheenvuoron. Toivon, että kärsivällisyytenne riittää vielä ja kiitän jo nyt siitä ettei YV-kansioni tai tämä topicci ole täynnä hate-mailia koskien saamattomuuttani asian suhteen.

Siispä diktaattorin elkein (muhahaa) anna samalla, poikkeustilan omaiseen kaaokseen (siis pääni sisäiseen) viitaten,ensi viikon sunnuntai ilta-päivään asti ns. jatko-aikaa. Toki malleja saa postata myöhemminkin, mutta tuolloin ajattelin tehdä sen ns. loppuyhteenvedon topicille ja mielestäni tuolloin voisimme myös pistää äänestyksen (pidetäänkö sellainen? mielipiteitä? jaksaako innostaa moinen?) käyntiin.

Kiitoksia vielä ja hyvää kevättä kaikille!

-Aleksi
Ja nyt on vielä Opan ilmalaiva Karjalainenkin lisätty. Tulee liikaa näitä linkityksestä unohtuneita, pahoitteluni.
ehhehee ehhehee, myöhästyinhän minäkin, hah. Eli edellä kommentoineen tavoin, onnittelut teille jotka ehditte ajoissa. Itse taidan häpeillen linkitellä viimeisimmät mallit keskusteluun ja toivoa, että huomenna ehtisin vääntämään jotain yhteenvetoa, sopimaan mahdollisista lisäajoista/lykkäyksistä, sopimaan äänestyksistä ja aikatauluista ym. tähän buildiin liittyvästä. Katsotaan miten käy.

Eli linkittelen nyt Mikon Jahtikissan ja Heikin Fw-190 D:n, muita ei tainnut ollakkaan tähän väliin, mutta jos olen taas epähuomiossa unohtanut jotain niin huudelkaa.

edit. niin ja voisihan tuon omankin tietty linkittää, kyllä ihminen on tyhmä…