Pienoismallit.net

Mika Vuori

Saab J-35 Draken 7.4.2016 11:02 Malli
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Saisiko kysyä mitä Tamiyan sävyjä käytit koneessa?
Moi Petri. Tamiyan maaleista käytin XF-17 ja X-3 niin saatiin tummempi camoväri. Vihreään käytin XF-13 ja XF62. Alapuoli on harmaa XF-66 ja XF-53. Noita mixailemalla oman maun mukaan.
Jon Snow 1.9.2015 17:26 Malli
Onnittelut viikon mallista, Lauri!

Hienon maalauksen olet figuuriin saanut aikaiseksi.
229mm Obuhov-rannikkokanuuna… 8.8.2015 01:30 Rakennusblogi
Jokos tää on valmis… :(
Mielekästä ja laadukasta seurattavaa ollu koko projekti. Olisin seurannut enemmänkin.
Ei tuon tason tekemiseen pysty kuin harvat ja valitut.
Onnea kisoihin ja toivottavasti tullitäti ei takavarikoi tykkiä Englannin reissulla :)
Bf 109 G-6 14.7.2015 01:28 Malli
Kiitos kommentista Heikki. Tässä seurasin Eduardin maalausohjetta jossa nuo värirajat menee juuri noin kuin olen sen maalannut. Sitä en tiedä että miten sitten oikeasti maalirajat on menneet tässä yksilössä. Tuon peräsimen värinkin valitsin sen takia keltaiseksi koska Eduardin ohjeet mainitsivat että saattaapi olla että oli keltainen peräsin.
Miten tarkkoja yleensä mallivalmistajien ohjeet ja taustatyö on ollut, en tiedä. Mutta luulisi että ainakin näillä isommilla valmistajilla on jonkinlaista tietoa hankittuna oikeista koneista ja niiden maalauksista. Toki virheitä sattuu myös heille ja välillä tulee ulos tehtailta sutta ja sekundaa.

Tuollaisen kuvan löysin missä ehkä nähtävissä tuo väriraja kuomun takana:
Linkki
Bf 109 G-6 1944 14.7.2015 01:21 Malli
Kiitos kommentista Heikki. Nuolisiirtokuva näyttää nyt erottuvan hyvin osaksi sen takia kun risti siinä vieressä ei ole musta vaan harmaa niinkuin ohjeissa opastettiin. Olet kyllä oikeassa siinä että maalaamalla tulisi parempi lopputulos ja ajattelinkin ensin maalata sen, mutta laiskuus iski juuri siinä kohdassa :) Vaikka eihän tuon maskeeraaminen olisi ollut kuin muutaman minuutin homma.

Tähänkin löysin kuvan jossa näkyy että tuo nuoli erottuu tosi mustana. Toki valolla yms. on merkitystä:
Linkki
Bf 109 G-6 1944 13.7.2015 12:06 Malli
Kiitoksia kommenteista.

Jonkalle: siirokuvat on Eduardin Profipack paketista (tuotekoodi 8268) josta nämä jäi yli kun rakensin toisen version joka on myös sivustolla nähtävissä.

Selittelin tuossa toisen mallin tiedoissa tuosta maalauksesta enemmän ja itsenikin mielestä kontrastia saisi olla enemmän sävyjen välillä. Sävyt sekoittelin Tamiyan akryyleista kun näitä värejä ei löytynyt itseltä suoraan purkista. Mutta ehkä oppi menee perille ja seuraavassa vastaavanlaisessa kaaviossa löytyy sävyerojakin enemmän.
F4F-4 Wildcat 7.6.2015 03:11 Malli
Hieno malli!

Pienoismallailu on myös taidetta ja se on rakentajan oma näkemys aiheesta. Aina siitä ei edes haluta esikuvan mukaista koska ehkäpä esikuvan ulkoinen olemus ei ole tarpeeksi kiehtova omasta mielestä vaikka aihe mielenkiintoinen muuten olisikin. Paneelirajojen ja niittien esille tuominen on aina henkilökohtainen valinta että miten vahvasti ne haluaa tuoda esille, jos ollenkaan. Usein kuitenkin on niin, että se tuo malliin lisää mielenkiintoa kun on kontrastia ym. mihin katse osuu.
Sitten kun arvostellaan malleja, niin on mielestäni väärin arvostella että miten paljon tai vähän on korostettu paneeliuria tai miten paljon on säistetty. Koska silloinhan arvostelija vertaa mallia omaan näkemykseen aiheesta, eikä se useinkaan ole sama näkemys mikä on rakentajalla. Vaikka tämäkin malli olisi maalattu kukkia täyteen, pitäisi sillä olla edelleen mahdollisuus olla viiden tähden malli. Kaikki riippuu vaan siitä teknisestä toteutuksesta ja miten hyvin maalaus, säistys ym. sointuu keskenään.

Tämmöstä.
F-16I Sufa 6.4.2015 13:27 Malli
Joni Lupunen kirjoitti:
Itse hämmästelin että tolla lastilla nousuunlähtö voi olla tuskallista ;)
Ihan hyvin se onnistuu. Kuvia löytyy Googlesta ;)
F-16I Sufa 4.4.2015 20:34 Malli
Kiitoksia kaikille kommenteista. Lisäsin tuonne työvaihekuviin suurimman ongelman, eli ilmanottoaukon ja sen korjaamisen. Tuli pakkeloitua ja hiottua sitä ensin liikaa niin että muoto meni ihan metsään ja jouduin korjaamaan sen lisäämällä sinne styreenia ja pakkelia. Sitten vaan hiomaan :) Ihan hyvin onnistu kun vaan alkoi tekemään. Alunperin tämäkin ongelma johtui osien sopimattomuudesta.
F-16I Sufa 4.4.2015 12:03 Malli
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Mitä maaleja muuten käytit tuohon camoon?
Kiitoksia kommenteista!
Maaleina käytin Mr.Hobby akryyleja jonka mallistosta löytyy hyvät IDF värit suoraan purkista, paitsi vihreä piti sekoittaa jos haluaa hieman vaaleamman maalipinnan kuin tehdasuusi.
Ruskea: H310 (FS30219), keltainen tai sand: H313 (FS33531) ja vihreä sekoitus väreistä: H312 (FS34227) ja H314 (FS35622).