Pienoismallit.net

Mika Vuori

Onnea ja menestystä kaupalle!
Varmasti tulee käytyä kun asustelen tässä lähellä Orimattilassa.
Niinpä niin. Miksi itse oma-aloitteisesti joku menee ja arvostelee toisten malleja jos tämä ei ole sitä erikseen pyytänyt? Miksi sen arvostelun täytyy olla lähtökohta kommentointiin? Jos täppä on laitettu että mallin voi pisteyttää niin sekään ei mielestäni anna aihetta arvostella mallia muuten kuin pisteillä. Jos ei tykkää kyseisestä mallista niin voi jättää kommentoimattakin.
Tiedän että on monenlaisia tekijöitä, niitä joita kommentit ei hetkauta suuntaan eikä toiseen ja niitä herkkähipiäsiä jotka eivät mallejansa uskalla julkisesti esitellä arvostelun ja nolatuksi tulemisen pelossa. Jos ihmisten asenne olisi positiivisempi ja kannustavampi, niin täälläkin olisi paljon enemmän nähtävää valmiiden mallien muodossa.
Mutta ehkä me suomalaiset ei vaan osata…

Jaa.. pitääkö tähän laittaa vielä että "sori"
Moni varmasti haluasi esitellä omia tekeleitään täälläkin, mutta eivät haluasi että mallia arvosteltaisiin minkäänlaisin kriteerein. Tämän on tarkoitus olla hauska harrastus, mutta sen vesittävät tehokkaasti nämä henkilöt jotka arvioivat maalauksen, värityksen, rakentamisen, niittien paikat jne. aika ankarastikin vaikka tekijä niitä ei halua. Sen täytyisi olla niin että jos erikseen pyytää mallillensa vinkkejä tai arvostelua, niin silloin saisi tietenkin mallin arvostella, mutta sekin täytyisi tehdä hyvässä ja rakentavassa hengessä.
Silloin kynnys esitellä tuotoksiaan muillekin madaltuu. Itseni arvostelu ei hetkauta puoleen eikä toiseen, mutta se ärsyttäää kun pitää väkisin löytää aina niitä negatiivisia asioita joita sitten tuodaan ilmi hienostuneesti tai vähemmän hienostuneesti.
Maailman foorumeilla ja keskustelupalstoilla on niin paljon negatiivisuutta ja arvostelua muita kohtaan koko ajan, niin olisi hienoa jos edes omilla harrastusfoorumeilla voisi nauttia harrastuksestaan positiivisin mielin.
Kromimaali vai spray?   30.8.2015 19:39
Spraykin on maali ;)

Itse kokeilisin Gunze Sangyon Mr. Metal Color maalia jonka pystyy levittämään siveltimellä ja sitten kiillottamaan pinnan.
1/32 Bristol Blenheim IV   24.6.2015 21:04
Oskari Balk kirjoitti:
Ja vastahan Blenheimistä kohtuullinen malli saatiin markkinoille.
Ai 1/32 skaalassa?
Iloisten tapahtumien ketju   20.5.2015 00:06
Ora Lassila kirjoitti:
Tällainen hauska kone tuli valokuvattua viikonloppuna:

www.pienoismallit.net/media/kuvat/12/07/18/120718.jpg

Kanadan ilmavoimat juhlistavat sitä että on kulunut 75 vuotta siitä kun Taistelu Britanniasta käytiin.
Juu ei toimi…
Ihan hauska idea sinänsä, mutta ei vaan istu verkkokalvolle ainakaan minulle.
Tamiyan maalit siveltimelle?   20.5.2015 00:03
Parhaiten sivellinmaalaukseen soveltuvat akryylit ovat mielestäni Vallejo Model color ja Citadelin maalit. Ne levittyvät hyvin ja eivät kuivu niin nopeasti kuin esim. Tamiya. Tamiyankin saa toimimaan sivellinmaalauksessa hyvin mutta vaatii kyllä ohentamisen ja ehkä ripauksen retarderia joukkoon, jotta maali ei kuivuisi niin nopeasti.
Itse käytän saumojon kittaamiseen joko Mr. Surfaceria (500) tai sitten itse miksattua tököttiä joka toimii jopa yllättävän hyvin, eli:

Tamiyan Extra Thin (vihreä korkkinen) liiman sekaan leikkaa styreenilevyn palasia jotka siten sinne sulaa. Mitä enemmän styreeniä liiman sekaan laittaa sitä paksumpaa kittiä tulee. Helppo hioa kun kitti on käytännössä samaa kamaa muun mallin kanssa. Mössön pitää antaa kuivua kunnolla ennenkuin alkaa sitä työstämään. Helppo myös levittää kun Tamiyan korkissa on kätevä pensseli jo valmiina. Sekaan jos tipauttaa pari tippaa maalia, vaikka Tamiyan akryyliä, niin saa sen väristä kittiä kun haluaa. Voi myös käyttää valurangan jämiä sinne liiman sekaan, mutta styreenilevy itsessään on ainakin puhdasta styreeniä eikä yllätyksiä pitäisi tulla laadun suhteen.

Tässäpä ilmainen vinkki jos joku haluaa kokeilla.
Lattiavahaa on käytetty lakkaamiseen lähinnä sen edullisen hinnan takia. litra "vahaa" maksaa n.9 euroa mutta esim tuo Humbrolin Clear maksaakin sitten n.56 euroa litra.

Kyllä varmaan kaikki käyttäisivät pienoismaalivalmistajien omia lakkoja jos vaan hinta saataisiin kohdalleen.

Eli en lähtisi suosittelemaan vahan sijaan humbrolia, koska painivat ns. eri sarjassa. Itsellä on vielä yksi pullo muovivahaa jäljellä ja sen jälkeen täytyy katsella mitä aineita markkinoilta löytyy ja mihin hintaan.