Pienoismallit.net

Anssi Himanen

Mallix 1/2011 on ilmestynyt   11.2.2011 11:40
Juha K kirjoitti:
Tunturi kirjoitti:
Jaken artikkeli ruostuneesta tankkimallista oli hyvä. Yksi parhaista Mallixin artikkeleista koskaan.
työvaihekuvia maalaustekniikasta. Mallin maalaus kun on oleellinen osa juttua/mallia.
Täysin samaa mieltä Juhan kanssa. Artikkeli oli erittäin hyvä mutta kuva valinnoissa ei ollut päätä ei häntää. Hienoilta näyttivät fotoetsi osat ja vielä hienommalta ruostunut tankki.
käsittääkseni koko jutun tärkein idea oli kuitenkin ruosteen teossa ja juuri siitä vaiheesta ei sitten ollut yhtään kuvaa.
Terve.

En ole kyseistä mallia tehnyt vielä mutta tilaukseen on menossa minullakin. Kirjoitustasi lukiessani huomasin miettiväni aivan samoja perusteita mallin hankintaan. Dockyard linkki vaikuttaa hyvältä

Noin vuosi sitten tein ensimmäisen puumallini, Amatin Bluenosen (purjeita vailla valmis). Siinä oli kaksois laudoitus joka vähän helpoitti ensikertalaista.

Joko olet paketin saanut. Millainen palvelu on Cornwallilla?
Sukellusveneprojektit   8.1.2010 22:34
Jani A kirjoitti:
Löytyi asiallinen sivusto
Asiallinen ja jopa innostava sivusto.
Antti Gullman kirjoitti:
Toinen hyvä paikka olisi öö Wilhelmshaven? vai muistinko oikein ja siellä U-2540 XXI. Se ei edes ole talvikautena kait auki!
Öö… U 2540 taitaa olla Bremerhavenissa, Deutsches Schiffahrtsmuseumissa:) Aika mielenkiintoiselta museolta vaikuttaa.

Itse olen tuumaillu Pohjois- Saksan, Laboe- Bremerhaven reissua. Onhan noita U- Bootteja saksassa home.arcor.de/thuro/english/
Sukellusveneprojektit   28.12.2009 10:27
Tatu H kirjoitti:
Koitetaan herättää keskustelua. Millaisia projekteja menossa? Missä vaiheessa?
Viimeisin malli oli Revellin U-boot Class 214. Kuukausi sitten olin saamassa sitä valmiiksi, mutta viimeisessä lakkauksessa oli olevinaan jonnekkin kiire ja pinta meni pilalle. Palaan projektiin joskus?

Seuraava "oikea" sukellusvene projekti on:Verlindenin 1:35 seehund + dioraama. Tällä kertaa ajattelin ensin suunnittella dion. Sitten tehdä "maiseman" ja viimeiseksi sukellusveneen. Täsmälleen päinvastaisessa järjestyksessä kuin olen tähän asti tehnyt.

Saman sarjan molch ja neger odottavat hyllyssä parempia aikoja. Olemme nimittäin muuttamassa Porvooseen ja menetän "muovimallailu verstaani"… Hetkeksi.

Tässä muuton keskellä olenkin hairahtunut puisten pujelaivamallien ihmeelliseen maailmaan. Poikkileikkaus mallit näyttävät hienoilta, että sellaista sitten seuraavaksi varmaan.
Model hobbies   12.11.2009 21:05
Minä tilasin reilu vuosi sitten maaleja tuosta firmasta. Pakettia ei alkanut kuulua. Sähköposteihin ei tahtonut saada vastauksia sitten millään. Lopulta sieltä vastattiin että paketti oli lähetetty minulle. Joka tapauksessa minä en ollut sitä saanut, joten soitin luottokuntaan ja siellä neuvottiin tekemään reklamaatio heille. Lähetin vielä tämän tiedon Model hobbies:lle, jonka jälkeen he lupasivat joko rahat takaisin tai lähettää tilaukseni (uudestaan tai ensimmäistä kertaa, en tiedä). Kahden viikon päästä sain pakettini.
En oikein tiedä olinko sitten tyytyväinen vai en. Sain tilaukseni mutta aika lailla meni aikaa ja vaivaa.
Brittien K Class -sukellusveneet   22.10.2009 10:54
Sen verran rupesi minuakin kiinnostamaan että tällaisen osoitteen löysin:
www.pacificfront.com…/catalog/advanced_search_result.php?keywords=submarine&x=6&y=9
Siinä näyttäisi olevan 2 K- class venettä.
Pienoisporakone   17.10.2009 21:20
Käytä vastetta terän alla, ihan kuin oikeassakin sorvissa. Toisalta jos olet tekemässä uraa tankoon voit käyttää viilaa tai hiomapaperia, eli vain painat päältä päin uran tankoon viilalla.
Sukellusveneprojektit   26.7.2009 20:08
Delphin löytyy U-modelssilta, tosin 1:35 www.u-models.com . Onkohan noista Seeteufelista ja Schwertwalista tehty malleja.
Sukellusveneprojektit   24.7.2009 18:43
Verlindeniltä löytyy 1:35 skaalassa Neger, Biber, Molch, Hecht ja Seehund (resiini malleina). Biberin olen tehnyt. Nyt on menossa Molch ja postissa tulossa Seehund. Mallit ovat periaatteessa laadukkaita jos katsoo yksityiskohtia. Ongelmana on että osa niistä yksityiskohdista on väärin. Ainakin Biberissä ja Hechtissä olen joutunut käyttämään aika paljon sahaa, kittiä ja muovilevyä. Toisaalta on enemmän rakentamista.
Missä museossa Antti näit Seehundin?