Pienoismallit.net

Antti Järveläinen

Yleinen kehityskeskustelu   23.1.2011 18:28
Mika Vuori kirjoitti:
Pikaisella testauksella toimii aiempaa nopeammin koko sivusto siirron jälkeen :)
Siltä minustakin vaikuttaa… Suorastaan "suhahtaen" vaihtuu sivu :P
Paneeliurien kaivertamisesta   23.1.2011 18:03
Erittäin paljon kiitoksia kyselyyni vastanneille! Annetuista linkeistä oli suuri apu! Ja Dymo-nauha niksi oli myös kätevä. Sitä sattumalta löytyykin pöytälaatikosta :)
Paneeliurien kaivertamisesta   23.1.2011 00:26
Olisin tiedustellut nokkelammiltani, vinkkejä mistä löytyisi lentokoneiden kaavioita paaneliurien kaivertamisen avuksi.

Monien "laatuvalmistajien" ohjeet ovat suurennettuna tarvittavaan skaalaan, hyviä apuja vaikkakaan ei läheskään täydellisiä. Toki pääpiirteittäiset urat näkyvät monasti niistäkin.

Googlailemalla löytyy jotain apua asiaan. Kuitenkin jos jollakulla on "niksi-narikassa" keino löytää malli/tyyppikohtaisia kaavioita, otan ilolla neuvoja vastaan.
Hyvä tietää, kiitos vinkistä Tervo… Jostain kumman syystä minullakin on joskus (lue viime aikoina) alkanut osia putoilemaan/katoamaan… Tulossa vissiin "vanhaksi" :D Täytyy siis laittaa sarjat sivuun jos hukkuu.. Tähän asti olen ottanut yleisesti käyttökelpoiset osaset talteen ja lingonnut lopun roskakuskien iloksi.
Eipä tuohon taida olla muuta vaihtoehtoa kuin se jos saat ostettua täältä, tai jos jollakulla on tarpeettomana. Nuo osien hankinnat erillään ovat enemmän virheellisiä pakkauksia varten josta puuttuu osa/osia. Eipä tuo onneksi ole kalleimmasta päästä tuo Revell Brewster.
Etsin 1:72 figuureita   14.1.2011 14:23
Matias O. kirjoitti:
ei kuule ainakaan kupittaan cittarista löydy, saatikka turun keskustasta
No kuulen :) Nuo edellä mainitut Revellin pikkuruiset setit eivät ole TODELLAKAAN vaikeita löytää… Ja ottaen huomioon, että olet tiedustellut valmistajia esim. antautuvia joukkoja varten, irtoaseita ja ties mitä muuta, joita ei taasen saa "Turun lähelt" tilaat varmaan nuo edulliset Revell-setit samalla kun, vaikkapa niitä Preiserin irtokätisiä ukkoja, ja resiinisiä kivääreitä jostain nettikaupasta :)

Tai sitten tietenkin voit jatkaa mitä erinäisimpien asioiden tiedustelua tässä ketjussa vaikka ensi vuoteen.

Se miksi olen aika hämmentynyt koko tästä kyselystä, on että toistaiseksi olet tuonut esille yhden "dion" ja sitä katsellessa en ihan oikeasti ymmärrä miksi on tarvetta rakentaa dioraama ihan kaikesta mitä mieleen juolahtaa. Jos ihan rehellisesti sanoo, tuota tuotostasi katsellessa voisin kannustaa ennemmin harjoittelemaan rakentamista ja maalausta ihan yksittäisillä malleilla, ilman dioraamaa, maastoa tms.

Tämä saattaa olla sinulla ja monelle muullekin itsestäänselvyys, mutta dioraaman tärkein osa on se toimiva idea ja tunnelma. Se, että kasaa kaikenlaista maan ja taivaan väliltä esim. leipälaatikkoon ei tee dioraamaa. Toimivassa diossa voi olla pelkästään kolme ihmistä, puu, polkupyörä ja punatulkku.

Vaikka kysymyksesi ovat kovin mielenkiintoisia, voisit vaikkapa rakentaa yhdenkin "ei-leipälaatikollisen", ilman "maalustaa" ensin valmiiksi? Vai mitäs itse sanot?
Etsin 1:72 figuureita   13.1.2011 13:00
Jukka Koivusaari kirjoitti:
Irtoaseita muutama kappele joissain rakennussarjoissa esim.

Revell:

"Morris truck & 17 pdr gun & Jeep" -6kpl kivääreitä

"L.D.R.G" - lewis kk:ta punikeille ja tommyguneja siihen toiseen dioraamaan.
Vaikka Matias O. on kaikki Turun alueen Cittarit ja Prismat kiertänyt…

Länsikeskuksen Citymarketissa olen nähnyt näitä, samaten Kupittaan Citymarketissa, lisäksi voit tsekata Myllyn Prisman ja Tampereentien Prisman, Skanssin, Muovitukun länsikeskuksen lähettyvillä. Turun keskustassa voipi olla Stockmannilla, Anttilassa tai Wiklundilla. Lisäksi ei tietenkään sovi unohtaa Casa Grande-lelukauppaa.
Nuoriso-painotteisuus   12.1.2011 15:28
Veeli kirjoitti:
ja sitten vielä semmoista, että kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuutta ostaa esim ruiskuja etsejä yms yms yms,,, esim: vanhemmat ei anna tilata netistä ja kauppoja eii oo mailla eikä halmeilla, tai niissä ei myydä tarpeellisiä välineitä,
En tiedä mihin suuntaan kommentti taipui, mutta "ruiskuja, etsejä yms. yms." Ei tarvita pienoismallin huolelliseen kokoamiseen, liimaukseen, ja maalaukseen. Esim. viikon mallina on ollut useasti malleja jotka ovat maalattu pensselillä, ja rakennettu täysin ilman "etsejä" tms. Aftermarket-osia.

Minä en "mene" tekemään pienoismalleja,… vaan teen niitä netissä haahuilusta huolimatta :D "Khihihihiiiii.."
Messinkiputken juottaminen   12.1.2011 15:01
keijo heitto kirjoitti:
voiko kolvilla juotta tuommosen painepesurin suuttimen,se on tuo kierreosa mennyt halki jota kääntelemällä sitä veden suihkua (painetta säädetään)
Selkeästi pienoismalleihin liittyvään kysymykseen, on vastaus… "Tottakai.." Pienoismalli painepesurin suuttimen juottamiseen kolvi on varmasti passeli! :D

Oikeiden painepesurien suuttimis-asioissa kannattaa tosiaan konsultoida varaosakauppiasta tai maahantuojaa…
Kehityskeskustelu: Galleria   12.1.2011 02:10
Minun mielestäni tuo ehdotus rajoituksesta voisi hyvin toimia. Aikaväliin mikä mallien julkaisulle asettettaisiin on toinen asia.
Vakavasti otettavaa mallailua, kun noin yleisesti ei kai voida katsoa harrastettavan "kello kädessä" :) Poikkeuksena tietenkin viime tipalle menevät viimeistelyt esimerkiksi ennen näyttelyä tms. "deadlinea" :)

Palatakseni ajatukseen rajoituksesta, esimerkiksi vaikka saisi "lähes samaan aikaan" valmiiksi useita malleja, niiden esille laittaminen ei liene "ihan must" juuri samana päivänä. Kun kerran viimein valmista tulee eivät ne kai enää mihinkään "karkaa."
Vaikka rajaksi asettetaisiin viikko on kilpailukykyisimmille kuitenkin teoriassa mahdollista osallistua/onnistua "viikon malli"-tittelin metsästykseen. Harmihan se nimittäin olisi jos omat kaksi suuritöistä mallia kisailisivat keskenään.

Toisaalta taasen tuo huomioarvon jakautuminen voi jotakuta harmittaa, mikäli kokee saaneensa malleihinsa "jotain selvää läpimurtoa" joista haluaa palautetta, ja haluaa julkaista ne "mahd. pian." Hmmm…

Jokatapauksessa koska ei tässä harrastuksessa "jäniksen selässä sovi olla" kannatan ajatusta, se mikä aikaväli on, saavat nokkelammat arvioida.