Pienoismallit.net

Antti Järveläinen

Uutuuksia maailmalta   23.5.2011 15:20
Muistatteko nähneenne kuvia Osaman piilopaikan pihalle rysähtäneestä "mystisestä" kopterin raadosta, eritoten sen takaroottorista… No Dragon tuo markkinoille lähitulevaisuudessa:

www.dragon-models.com/catalog/dml/new/4628/4628poster.jpg
Model-Expo 2011   6.5.2011 14:42
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Antti Järveläinen kirjoitti:
ei kukaan sattumalta ottanut tuolta exposta yhtään valokuvaa malleista?
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2011/model-expo/kuvat/
Tänks Tomi! :)
Model-Expo 2011   6.5.2011 14:23
En ole ihan varma kuuluuko meneekö aihealueesta pahasti sivuun, mutta ei kukaan sattumalta ottanut tuolta exposta yhtään valokuvaa malleista?
Joskus sivustolle lisätään kuvakansioita pienemmistäkin tapahtumista, niin uskaltauduin ajattelemaan josko Model Expo ylittäisi moisen kynnyksen? :) Vai uskaltaako kukaan enää myöntää ottaneensa kuvia tapahtumasta, kun sitä tässä on ronskisti arvosteltu… :)

Vetoaisin nyt kaikkiin jotka kävivät kyseisessä tapahtumassa, eivätkä jättäneet kameraa periaatteesta kotiin, vaikka siellä niitä "demonisia lastenvaunuja" ja "pudonneita jätskipalloja lattioilla" olikin.
Tint   16.4.2011 01:25
Itse kokeilin joskus sekoittaa Johnssoniin vesiliukoista tussia, (tulppa pois peräpäästä ja puristaa sisällä olevasta huopapötköstä nestettä vahan sekaan..) Ongelmana on, ettei tussi ole täysin läpinäkyvää… Joten toimii vain osassa sovelluksia.

Kaikkein paras vaihtoehto on tutkia askartelukauppojen (ei niinkään pienoismallikaupat) lasimaalivalikoimaa… Lasimaaleja nimittäin löytyy vesiliukoisenakin ja värejä "sen sata sorttia… :) "
Neuvoa kaivataan   1.4.2011 00:51
No… Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jos ei vaimokkeelle kelpaa mallari-aviomies, pakko sinun on luopua jostain… Eli nainen vaihtoon! :D Muovimallailu on sen verran seksikäs harrastus, että "viekkuun tulijoita" on todellisuudessa jonoksi saakka. ;) Hyvää päivämäärän edellyttämää toivotusta sinullekin!
Tulli   29.3.2011 19:25
Tuo tullauksen hoitaminen netissä helpottaa kyllä kummasti, jos posti tuo sitten puketin kotiin. Ei sovi tietenkään jos haluaa paketin välittömästi hypistelväksi. :D

Olisin aiemmin ollut enemmän kuin iloinen moisesta nettimaksusta, olisi hermot säästyneet montakin kertaa, kun paketin avaamaan pyytänyt kielitaidoton tullivirkailija-täti on kokenut vaikeaksi ymmärtää että "Includes static models kits" ja "Plastic model kits" - ei pitäisi erikseen vaatia vartin selvitystä että
"Ei hyvä rouva, näissä ei ole moottoria… Ovat pienoismalleja… Muovia… Katsokaa itse… jne."

Kerran paloi käpy kunnolla ja minut jopa heitettiin ulos tullitoimistosta. :D Vaimo sai onneksi virkailijan tajuamaan, että mitä nuo hämmentävät autonkuvilla varustetut laatikot ovat, ja että arvo on tosiaan ilmoitettu tullausilmoituksessa, rahtikirjassa, ja erillisessä todistuksessa kauppahinnasta. Eli nyt mielellään maksettaisi tullia. :D *snif… muistoja muistoja…* :D
Italerin värikartta   22.3.2011 17:37
www.hobbybunker.com/categorylist.cfm?body=mfg&ID=46

Italeri ilmoittaa yleensä värikoodit Testors / Model Master maaleille, oheisella sivulla on kolme karttaa joiden "details" painiketta klikkaamalla saat ne suuremmaksi…
Uutuuksia maailmalta   13.3.2011 00:16
Tokyo Marui teki ainakin 1:35 G-4:sen joskus 70-luvulla… Alkavat olla kysyttyä tavaraa,… Siinä oli oikein korpraali ja "viralliset viirit" siirtokuvina. Hasegawalla on 1:72-kokoisena moinen. Muistan joskus olleen jossain "puhetta" että olisi viiksiniekka poistettu/poistamassa uudemmissa painoksissa… En tosin tiedä kuinka kävi..

Jokatapauksessa mikäli tuo ICM:n mersu on "yhtään mistään kotoisin" se olisi mainio vaihtoehto nuille "totella hintaville resiini-sarjoille…" joita Azimut ja Plus Model ovat tuottaneet.
Uutuuksia maailmalta   12.3.2011 21:50
Juha Koskinen kirjoitti:
Olisikohan tuon ICM:n G4-Mercedeksen yksi matkustaja se erään viiksimuodin lopettanut äijä Itävallasta?
Sepä olisikin mukavaa jos mukana olisi akvarellimaalari itse… :) Tosin itse tyydyn tuon suhteen tavalliseenkin pussihousuun… Malli jokatapauksessa pitää hankkia jos ei hinta "pompsahda" erikoisuutensa vuoksi.