Pienoismallit.net

Antti Järveläinen

Edellä onkin jo moni kertonut niiden nimeä ja käyttötarkoitusta… Paneelit ovat nk. EL-panels = Electroluminicent panels. Joiden käyttö on nykyään laajennut roimasti myös siviilipuolella.

www.pienoismallit.net/profiilit/2235/kuvat/kuvapankki/kuva_113085/

Käytännössä tosiaan siis kertovat koneen asennon lennettäessä muut valot sammutettuna. Niiden kirkkautta voidaan säätää etteivät näy "liian kauas" :) "Slimelight" nimi tulee "aavemaisen limaisesta väristä" :D

F-15E koneesta lähtöisin oleva "limavalo" päällä ---> www.pienoismallit.net/profiilit/2235/kuvat/kuvapankki/kuva_113083/#kuva

ja valot poissa ----> www.pienoismallit.net/profiilit/2235/kuvat/kuvapankki/kuva_113086/

F-16 valot kirkkaana joista voi päätellä valotehoa ----> www.pienoismallit.net/profiilit/2235/kuvat/kuvapankki/kuva_113084/#kuva
Todella komea kokoelma vanhoja matchbox-autoja Tomi! Myös tuo 2002 bemari on saanut hienosti ilmettä rakentelusi tuloksena. Useinhan noissa muuten onnistuneissa tehdas-tuotoksissa "pilaa" yleisilmettä juurikin jotkin "hassut" pyörät…
Tunnustan myös minäkin keräileväni metallisia automalleja.
Kuten esim. Tomilla tuo tila jota niiden säilyttäminen vaatii sanelee pitkälti myös kokoelman kokoa… Keräilykohteena on mm. erilaiset ja poliisiautot ja elokuvien ja tv-sarjojen "pääroolissa" olevat autot… :)
N'hésitez pas à écrire en français. Nous pouvons traduire la question avec Google translate. Au moment où la plupart de vos questions et commentaires ne font pas de sens.
A: Palauteketju kaupoista?   27.2.2013 10:18
Erittäin sujuvia kauppoja olen täällä tehnyt. Tuo Juha H:n maininta kanssamallareista pitää paikkaansa. Useasti olen huomannut, että tavarat ovat lähteneet matkalle selvästikin ennen kuin maksu on edes teoriassa ennättänyt perille. Se jos mikä kuvastaa luotettavuutta mallareiden kesken.

Kauppatori-osio onkin mielestäni yksi parhaista tavoista hankkia harrastukseen olennaisesti liittyvää poistumatta oman kodin sisältä.

Kertaalleen vielä kiitokset kaikille keiden kanssa olen tähän mennessä tehnyt kauppoja!
Kuomun sävytys   21.2.2013 19:39
janne kirjoitti:
Antti: ootko ruiskuttanu ulkopintaan? Komiat on kuomut tuossa!
Itseasiassa nuo kuomut on sivelty ihan pensselillä… ohentelin Tamiyaa ikkunanpesuaineella höystetyllä vedellä… Ohuelti päältä ja alta… :) Kiitokset vain kommentista ;)
Kuomun sävytys   21.2.2013 18:48
Täältä ääni Tamiyan läpikuultaville… Itse olen käyttänyt tuota tapaa modernien koneiden kuomuissa, mm. www.pienoismallit.net/galleria/malli_11060/ ja ruiskulla saa siistiä jälkeä aikaiseksi. Tosin omat 1:72-mittakaavaiset mallit nysvään ihan pensselillä ja kyllä se niinkin onnistuu :)
Kuten Simo tuossa linkitti, kyseessä on siis neste jota "läämitään" vanhojen hauraaksi oletettujen siirtisten päälle, ja kuivuessaan tekee ohuen kalvon joka pitää "murusetkin" yhdessä.

Itsellä tosin on vanhoista etenkin Escin siirtokuvista huonoja kokemuksia, vaikka vippaskonsteja käyttäisikin.

Itsetehtyihin siirtokuviin, olen "menestyksekkäästi" käyttänyt tuota Raimon mainitsemaa juttua että olen suihkinut päälle akryylilakkaa, tosin kiiltävää sellaista. Ihan spray-pullosta ja huomioitavaa on, että kerroksen on syytä olla ihan sellainen että pinta tulee kiiltäväksi. Eli hentoinen suhaus ei riitä, vaan vesi pääsee änkeämään epätasaisen lakkauspinnan sisään, ja tekemään sen mitä ilmeisesti pelättävissä on.

Täysin subjektiivisesti sanottuna, itse katsoisin vain hyvässä valossa, ettei siirtokuvissa näy halkeamia, ja "vetäisin" tunteella. Jos menee piloille onhan aina vaihtoehtona ottaa käpälään oikein oikein pieni pensseli ja maalailla ;) Etenkin kun Raimollakin tuo pensseli kädessä pysyy keskivertoa paremmin.

Siis tietenkin jos tuota liquidiä ei justiinsa pöydällä norkoile. Tai sitten vaan ostoksille ja projektin lykkäystä kunnes on tavarat hollilla :)
Huomioitavaa lienee myös se että kyseinen Revell- sävy ei ole metallihohtoväri vaan sinistä läpikuultavaa lakkaa… Joka on tarkoitettu esimerkiksi ikkunoiden sävyttämiseen tai vaikkapa Poliisiauton vilkkujen värkkäämiseen.
Kiitoksia Arille linkistä,.. Itse olen koettanut Goolettaa kuvia pitkän aikaa, enkä ole onnistunut noinkaan hyviä kuvia löytämään…

Kyllä näillä jo 1:72 mallin saa tulille ;) Ja tuo BB:n setti odotelkoot vielä Italerin UH-1N/AB-212:n kanssa kaapissa niitä yksityiskohtaisia kuvia.