Pienoismallit.net

Tally-ho

Jaguar E-Type eilen 19:36 Malli
Kiitos Rutanen hyvistä kommenteista ja neuvoista!
Jaguar E-Type eilen 19:35 Malli
[quote="Supersaloon"]

Moi Tervo, luin itsekin netissä tuosta tuulilasin väärästä koosta . Se on ikävä virhe, mutta en asialle pystynyt tekemään mitään. Jagge on nyt hyllyssä kaikkine puutteineen ja virheineen. Olen kuitenkin tyytyväinen, että sain sen rakennettua. Toivottavasti seuraava kärry olisi muototarkka (-empi)
!
Jaguar E-Type 11.4.2021 10:21 Malli
Kiitos kaikille kolleegoille kannustuksista ja neuvoista.

Filosofiani automallien kanssa on sama kuin liikennekoneidenkin: yrtitän parhaani, mutta mallin ei tarvitse olla täydellinen. Riittää, että se näyttää hyvältä tai parhaassa tapauksessa erittäin hyvältä. Rakennan mielummin useampia malleja, kuin käytän paljon aikaa yhden mallin kohdalla pienten detaljien mallaamiseen. Arvostan suuresti mallareita, jotka rakentavat kohteisiinsa mahdollisimman paljon autenttisia yksityiskohtia, mutta meikäläisen taito tai kärsivällsyys eivät vaan riitä siihen. Mieliharrastukseni pitää olla rentouttavaa eikä stressaavaa.

Jätän siis super-mallauksen suosiolla ammattimiehille 👍😄
Jaguar E-Type 10.4.2021 22:38 Malli
Kiitos kommenteista Petri. Mulla on vielä hyvin pitkä matka teikäläisen taitotasolle (jos sitä koskaan saavutankaan). Yritän koko ajan oppia uutta, mutta tällä erää olen tyytyväinen Jaggeeni rakennussarjan kaikista puutteista huolimatta.
Jaguar E-Type 7.4.2021 15:03 Malli
Kiitos taas Mikko neuvoistasi!

t. Tally-ho
Jaguar E-Type 6.4.2021 18:58 Malli
Jean ja Timo, kiitos pojoista, kommenteista ja neuvoista!
Jaguar E-Type 6.4.2021 15:02 Malli
Jari, Markus ja Tervo, suurkiitos teille kaikista kehuista, kommenteista ja neuvoista. Niillä on meikäläisen hyvä jatkaa automallailua! Nuo Jarin mainitsemat Revellin mokat kyllä kiinnostavat..ja hirvittävätkin jo etukäteen, mutta pitänee odotella seuraavan Mallixin juttua, Oma Jaggeni kaikista puutteista huolimatta on jo hyllyssä, ja itse asiassa olen lopputulokseen ihan tyytyväinen.

Mitä omaan suuntautumiseeni autoihin tulee, niin olen monta vuotta peräjälkeen rakentanut liikennekoneita, ja välillä on piristävää tehdä jotain rutiinista täysin poikkeavaa. Mutta nostalgiset liikennekoneet vanhoissa kuoseissa ovat edelleenkin leipälajini :-)
Jaguar E-Type 6.4.2021 08:28 Malli
Moro Mikko, kiitos taas kommenteistasi. Arvostan todella suuresti sitä, että jaksat kirjoittaa ja antaa meikäläiselle hyviä neuvoja, joilla kehittyä automallailun saralla. Olen todellakin hurahtanut 1/24 skaalaisiin malleihin, ja ainakin pari autoa on vielä tulossa näytille. Tulen seuraavassa projektissa toimimaan neuvojesi mukaisesti.

Pari kysymystä minulle on tullut mieleen. Kun manitsit moottoritilan johdotukset, niin mitä kaikkia johtoja virranjakajan ja akun johtojen lisäksi kannattaisi mielestäsi lisätä konepellin alle?

Toinen kysymykseni liittyy ikkunoiden liimaukseen. Mikä on mielestäsi paras ja näkymätttömin tuote? Itse olen käyttänyt vaihtelevalla menestyksellä Kristal Kleeeriä, jota olen liuottanut veteen, niin että siitä tulee hyvin juoksevaa.

Mainitsit korin lakkauksen. Mikä mielestäsi olisi paras tuote siihen tarkoitukseen?

Vaihdekepin väritin itse asiassa Molotowin kromikynällä, mutta onhan se keppi tosiaankin liian paksu. Korin vihreästä väristä en osaa muuta sanoa, kuin että se luonnossa näyttää minusta varsin aidolta.
London taxi 20.3.2021 09:18 Malli
Mikko ja Markus, kiitos tosi paljon hyvistä vinkeistä! Täytyypä ryhtyä harjoittelemaan jollain vanhalla autolla. Ainoa ongelma on se, että multa on loppumassa BM-foili, ja sitä ei tunnu saatavan mistään. Pitää varmaan ruveta käyttämään rouvan alumiinifoliota 🤣
London taxi 19.3.2021 15:31 Malli
Kiitos kommenteista Markus ja Mikko. Olisin itse asiassa käyttänyt ikkunanpuitteisiin BM:n foilia, mutta se tuntuu olevan loppu kaikkialta. Jenkkilässä on kuulemma koronan takia toimitusvaikeuksia. Tässä mallissa ikkunoiden karmit oli muotoiltu auton koriin eikä lasiosiin. Niitä on minun mielestäni hankalampi saada mallattua siististi. Olisikohan automallareilla jotain hyvää vinkkiä tähän tilanteeseen.

Mitä noihin tuulilasinpyyhkimiin tulee, niin näyttäähän se vasemman, eli kuskin viereisen puolen viippaimen asento hassulta, mutta monissa kuvissa se on juuri noin. Pyyhkimen sulka on niin pitkä, että se ei mahdu sivukarmin ohi vaakatasoon. Muutamissa kuvissa sulat ovat tosin lyhyemmät ja molemmat viippaimet vaakatasossa.