Pienoismallit.net

Anton Taipale

Valkotarra   16.3.2014 10:11
Itse kokeilin Cascon tarramassaa, joka on täysin valkoista. Tein ohuita palkoja, joilla rajasin maalausrajat ja teippasin keskustan. Käytin työskennellessä hanskoja juuri välttääkseni käsistä tarttuvaa rasvaa, silti massa jätti tumman jäljen maalin pintaan. Varsinkin beigessä pinnassa jälki oli epämiellyttävän näköinen. En ole kokeillut sinitarraa, koska uskon, että sillä on samanlainen vaikutus. En tiedä vielä korjaako lakkaus jäljet.
Akan-maalit   11.1.2014 14:19
Täytyy kehua myyjän erinomaista toimintaa ja nopeaa vastaamista viesteihin. Halusin vain kokeilla maaleja ja sain yhden purkin kirjeessä, mikä oli erinomaista. Kiitos Ville! Maalia en ole vielä kerennyt kokeilemaan, mutta kunhan saan Migin kuomut maskattua niin pääsen suihkimaan.
Mistä vitriini?   18.11.2011 12:04
Kyllä itse tekemällä saa parhaimman. Tulee juuri sellainen kuin tarve vaatii ja vitriinistä saa tarpeeksi tiiviin. Itse tein pari vuotta sitten seinävitriinin tilaa säästääkseni. Nyt tila on vitriinistä loppu, joten uutta tulille. Puusepänliikkeessä leikkuutin taka-, pohja- ja kattolevyt ja lasiliikkeessä sopivat lasit sivuille ja eteen. Edessä on liukuva lasilevy joka sulkeutuessaan tekee vitriinistä tiiviin. Toki se vähän taitoa vaatii varsinkin seinälle laitettaessa. Totesin myös lasin huonon jännitekestävyyden… pieni heitto levyn urissa ja lasi räpsähti osiin.
Mustavalkoinen dioraama   3.10.2011 23:03
Muistan jossain nähneeni kuvan mustavalkoisesta vinjetistä, jossa pilotti seisoo (muistaakseni) Fokker DR-1:n peräsimen edessä. Jostain kun vielä kuvan kaivaisi…
Minkäköhän vuoden 23.6. tämä ilmoitus nyt koskee. Oma kalenteri hankaa kyllä vastaan - ensi kuulle 23. päivä on keskiviikko?
Brotellin Sturmi   20.5.2010 10:54
Itsellä juuri Dragonin #6320 työn alla Bubiksi muutellen. Pientä muokkausta saa tehdä työkaluosaston ja muutaman yksityiskohdan kanssa, mutta muuten melko simppelihomma. Dragonin #6320 mallissa on suhteellisen hyvät sisätilat, vaikkakin töitä senkin kanssa saisi tehdä jos täysin oikeanlaisen haluaa. Suujarru on Bubissa sivuilta viistossa. Se on helppo toteuttaa sarjan mukana tulevasta täysin pyöreästä suujarrusta. Siitä en tiedä onko aftermarkettina saatavilla…
Luftwaffen mekaanikkoja 1/48   11.12.2009 18:52
Kyllä joku on nyt lukenut ajatukseni… Itsellä aivan sama idea ollut vähän aikaa hautumassa ja mallitkin valmiina komerossa. Tosiaan Antin linkkaama ylempi sarja löytyy itseltä. Vaikuttaa päällisin puolin erittäin tarkalta valulta, vaikka en ole vielä osia sovitellut.
Itsellä ihan sama ruisku ja se täytyi liittää 25L kompuraan. Ostin vedenerottimen, joka sopii tottakai suoraan kompuran omaan letkuun. Nyt ruisku täytyi vaan liittää vedenerottimeen, joten siihen täytyi saada urosliitin kiinni ja eikun kauppoihin kokeilemaan mitkä kierteet ruiskun mukana tulleeseen sopivat. Liitin kiinni ja tiivistysteippi väliin, muuten vuotaa ikävästi. Hyvin skulaa eikä paineetkaan ihan heti häviä.
Litkutusongelma   18.1.2009 02:46
Kävin tuossa eilen ihan taiteilijakaupassa ja kyselin miten öljyväri ja taiteilijan tärpätti sitten pysyisi seoksena ja myyjän mukaan se ei pysykään… Vaikka pigmentit jossain vaiheessa valuisivatkin pohjalle se ei haittaa kunhan vain työskentelyaika olisi hiukan pidempi. Taidan siis kokeilla jotain toista öljyvärimerkkiä.
Litkutusongelma   17.1.2009 00:59
Tulihan sitä jo vähän heti kokeiltua ja tuntui paljon paremmalta kuin ennen. Mutta varsinaisen pigmentoitumisen huomasi kun oli pidempään litkuttanut, jolloin pigmentit alkoivat jo painua liuottimen pohjalle ja purkkia sai ravistella hyvin tiuhaan saadakseen tasaista jälkeä… Taidan siis kuitenkin marssia huomenna tai siis tänään ostamaan varsinaista taiteilija täprättiä :D Tehdään sitten taas väliaikaraportti ja katsotaan mihin homma etenee!