Pienoismallit.net

Jani Pasanen

Uusia Suomi-malleja tulossa   21.6.2017 21:40
Flyn tulevissa listattu
14423 DC 9-40 Finnair
Pienoismallit.net uudistuu!   13.12.2016 20:23
Juha K kirjoitti:
Heikki Lankinen kirjoitti:
Scalemates hoitaa jo tän puolen ilmatteeksi. Mitä PM.netin kautta voisi tarjota enemmän tai paremmin. Suomenkielisen käyttöliittymän, toki…
Ja moniko PM.netin käyttäjistä käyttää Scalematea? Ja ehkä idean ydin piilee yhteisöllisyydessä, näkee mitä toisella on, vaihdon ja myynnin helppoudessa suomalaisten käyttäjien kesken.
Itselläni on stässi naputeltuna Scalematesiin, loppupelissään varsin kätevä sivusto nykyään. En ole kuitenkaan excelistä vielä luopunut :) Puuttuvia tuotteita saa helposti lisättyä itse ja päivitettyä jos havaitsee puutteita. Yhteisöllisyyden voimalla tietokanta on saatu rakennettua varsin isoksi, tosin datan laatu ei aina ole ihan priimaa.

Toivelistan ylläpidon kautta olen saanut myyntitarjouksia muilta käyttäjiltä, mikä on sinänsä kätevää. Samaisella toive/hankintalistalla näkyy myös eri kauppojen tarjonta, missä ei kylläkään suomalaisia kauppoja näy. En tiedä millainen rajapinta pitäisi olla tarjolla, jotta kaupan tarjonta tulisi näkyviin sivustolle.

Pm.net voisi tarjota vastaavan palvelun, mutta suomalaisten kauppojen kautta. En tosin näe mitään hyötyä vastaavaa palvelua lähteä rakentamaan vain suomalaisille mallareille. Varaston helppo ylläpito tulee Scalematesin tietokannan kautta, pelkällä tuotekoodilla tai nimellä saa varsin kattavat tiedot mallista tai muusta tuotteesta. Scalemates väittää tietokannan kooksi 219 000 tuotetta. Se olisi huippua, jos samaiseen tietokantaan pääsisi käsiksi pm.netin kautta - jolloin olisi mahdollista rakentaa käyttöliittymä suomeksi ja tarjota räätälöityjä palveluita suomalaisille. En tiedä, onko se edes mahdollista, epäilen vahvasti.
Juha K kirjoitti:
tällä sivustolla on n.5000 rekisteröitynyttä käyttäjää, kuinka monen on ostettava premium-jäsenyys, että homma olisi kannattavaa? 50, 100, 1000 käyttäjää?
Tomilla on varmasti saatavilla tarkemmat tilastot, mutta epäilisin, että tuosta 5000+ käyttäjästä on puolet zombeja, jotka eivät ole kirjautuneet sivustolle pitkään aikaan.
Pienoismallit.net uudistuu!   8.12.2016 21:05
Heikki Lankinen kirjoitti:
Wiki tyyppinen sivusto, minne voisi keskusteluketjujen sijaan kerätä tietoa ja kuvia esim. suomalaisten panssarivaunu-yksilöiden mallaamisesta. Ja mallisarjojen muokkaustarpeista, virheistä yms. Tämänkun vielä integroi jotenkin Scalemates sivustoon!
Tämä olisi erittäin hieno juttu toteutuessaan. Ulkomaisilla sivuilla on "tweak list" -kokoelmia, joissa asiaan perehtynyt mallari on tehnyt listan korjattavista kohdista, yleensä jostain tietystä mallista. Esim. Hasegawan P-40e tweak list Large Scale Planes -sivustolla.
Mallinäyttelyn järjestäminen   5.12.2016 21:21
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Jani Pasanen kirjoitti:
Olisin kaivannut mahdollisuutta valita monta kerralla ja näille tehdä paikalle saapumisilmoituksen tai poisjääneeksi
Tämän pitäisi kyllä onnistua jo nykyisessä järjestelmässä valitsemalla ilmoitettujen mallien listalta halutut mallit ja klikkaamalla tämän jälkeen merkitse saapuneeksi- tai merkitse saapumattomaksi -painiketta (ks. tämän keskustelun aloitusviestin ensimmäinen kuva).
Niinpä tuo nyt näyttää onnistuvan. :$ Olinpa kyllä tospuusilimä kun en tuota tajunnut vaikka yritin etsiä ja jopa lukea ohjeitakin. Noloa.

Hienoa, systeemi toimii - olettaen että käyttäjä osaa käyttää :)
Mallinäyttelyn järjestäminen   5.12.2016 20:08
Käytimme järjestelmää Kuopion mallinäyttelyssä, systeemi toimi varsin mallikkaasti, kiitokset tekijälle!

Muutama parannusehdotus tuli käytössä mieleen.
Massaoperaatiot olisi hyvä olla mahdolllisia, pari esimerkkiä:
- paikalle ilmoittautuneet mallit, käytännössä mallarit katosivat lappujen kanssa saman tien tai listaan merkittiin käsin paikalle saapuneet. Näiden päivittäminen järjestelmään oli hidasta, sillä ne piti naputella yksi kerrallaan. Olisin kaivannut mahdollisuutta valita monta kerralla ja näille tehdä paikalle saapumisilmoituksen tai poisjääneeksi merkitsemisen
- luokkien yhdistäminen piti tehdä malli kerrallaan, tässäkin olisi tosikätevä valita listalta mallit, jotka vaihtavat luokkaa

Tulosten merkitseminen ja julkaiseminen oli tosi kätevää, kiitokset siitä.
Ryhmärakentelu smer oob   21.8.2016 09:01
Pari Smeriä löytyy hyllystä, voisi lähteä ryhmikseen mukaan. Vuodessa luulisi saavan jotain valmiiksi.
Mallinäyttelyn järjestäminen   15.6.2016 14:04
Loistavaa, näyttää hienolta! :)
Lähempi tutustuminen on kyllä tehtävä lähiaikoina.
Uusia Suomi-malleja tulossa   22.3.2016 19:34
Kineticiltä uusi 1:48 F-18C Hornet näillä määreillä: F/A-18C US Navy, Swiss Air Force, Finnish Air Force & Topgun.
res.luckymodel.com/img/PI000000227020.jpg
Kalle Rantanen kirjoitti:
Kävin huvikseni tarkistamassa Hamleysin tarjonnan. […] ensimmäistäkään mallia en nähnyt.
Oho, nopsaan tyhjeni sitten paikka. Noin vuosi sitten kävimme koko perheen voimalla paikkaa katsastamassa. Neljännestä kerroksesta muistaakseni löytyi ainakin ennakko-odotuksiin nähden yllättävänkin isot valikoimat Airfixiä ja Revelliä. Ennakko-odotukset olivat kyllä varsin matalalla. Tämä oli Regent Streetillä oleva kauppa.
Uusia Suomi-malleja tulossa   16.11.2015 19:41
Antti Pentikäinen kirjoitti:
ICM:ltä 1/35 Zil-131, 1/72 ja 1/48 I-153 Tsaikka. 1/48 Do-17Z näköjään siirtyy ensi vuoteen, jos silloinkaan. ICM:n katalogissa kuvat: www.armorama.com…d&name=News&file=article&sid=16246&mode=thread&order=0
Tämän vuoden puolellehan se meni, mutta nyt Dornier löytyy Kuivalaisen listoilta: Dornier Do 17Z-2 Luftwaffe 1/48