Pienoismallit.net

Kantri

Juke 22.12.2010 17:25 Käyttäjäprofiili
Jostain syystä törmäsin vasta nyt sun kuivatelakkaasi, "pakko" kehuu, teki vaikutuksen.
F6F-3 Hellcat 15.12.2010 10:50 Malli
Sarjassamme upeita lopputuloksia, mitäpä tähän muuta.
F-5A Northrop Freedom Fighter. 7.12.2010 14:44 Malli
Malli on mitä on, mitä siitä. Olen sitä mieltä että antaa kaikkien kukkien kukkia, ei tämän harastuksen kaikille niin vakavaa täydy olla.
Toki aikaisemmin olisko noin vuosi sitten, kun näitä tuli kuin liukuhihnalta, useampi viikossa, niin ei se minunkaan mielestäni ketään palvellut. Nyt kun näitä tulee harvemmin niin mielestäni ok.
Jos jonkun mallarin mallien arvosteleminen tuntuu turhauttavalta niin eihän tämä pakollista ole.

Teppo on muistaakseni jossain vaiheessa tuonut ilmi että on sairaseläkkeellä, jotkut lääkkeet vievät keskittymis kykyä ja silloin edistyminen on vaikeampaa. Tää harrastus kyllä on oiva lääke tuohon keskittymis kyvyn puutteeseen.
En tarkoita että sulla Teppo olisi tästä kyse, mutta tahdon sanoa muille ette emmehän me tiedä mikä tai minkä takia joillakin edistyminen on hitaampaa.

Itse mallista, rakennettu hyvin, kuva nro 5 kertoo sen, maalauksessa ois parannettavaa mikä tuli jo aikaisemmissa viesteissäkin selväksi.
`69 Ford Torino Talladega 15.11.2010 16:29 Malli
Malli on onnistunut hyvin varsinkin ensimmäiseksi. Samanlaista huolellisuutta seuraavienkin kanssa ja lisäilet yksityiskohtia enemmän. Kuvista sen verran et kuvat on ihan ok, mut kuvakulmat vois olla sillain että koko auto tulee esitettyä, nyt takapää ja toinen kylki ei näy. Tollain kun toi eka kuva, niin noin samanlainen kulma takaapäin ja toinenkylki, siinä on kahdella kuvalla esitetty iso osa mallia.
Nii noi valot, pienoismalli liimat vetää noi kirkkaat muovit "huuruun", moni käyttää puuliimaa, etusivulla vielä asiaa sivuava arvostelukin www.pienoismallit.net/kirjoitukset/arvostelu_470/
Harvoin näkee näin hyvin tehtyä ekaa mallia.
Volvo L230 Paloauto 25.10.2010 16:08 Malli
Hiljaiseksi vetää. Vaikee käsittää tuota kokoa, pieni on ja paljon kuitenkin onnistuneita yksityiskohtia.
Olis hyvä jos kuvassa olisi joku esine (tulitikku,kolikko..) antamassa käsitystä koosta.
68 Firebird 21.10.2010 20:24 Malli
Kiitos.
Joo nuo tulpanjohdot on munkin mielstä tässä mallissa sitä tökeröintä osaa. Kelasin et joskus ne ekatkin pitää laittaa ja kun tuli tällaiset niin tuosta on helpompi parantaa 8) Eihän tää enään parhaimmistoani olelekkaan mutta omalla ajallaan oli ja tämä niinkuin muutkin mallini ovat harjoitusta seuraavaan 8)
Eli näitä täytyy tehdä että kehittyy.
Tai no välillä on kyllä pakko vaan tehdä joku ilman mitään ihmeitä (yleensä 1/72 lentokone), että jaksaa taas hieroo seuraavaa.
Lasiosa YM. liima 17.10.2010 14:25 Arvostelu
E. Mäkelä kirjoitti:
Moi, onko yhtä myrkyllistä kun esim. Revell muoviliima eli haiseeko kamalalle?
Niin kuin tuossa paketissakin lukee, hajuton. Myrkkyjähän nää taitaa kaikki olla, mut kuinka myrkyllistä ?
Nykyisin kyllä on jo kaikennäköisiä rajoituksia mitä aineita noissa saa käyttää. Paketista itsestään ei kyllä löydy mitään myrkkyihin viittaavaa kuvaa/varoitusta.
Omat siirtokuvat, osa 2 15.10.2010 16:42 Artikkeli
Niinpäs olikin, oon tuota juttuu joskus itsekkin kelannu.
Entä mitä tapahtuu jos tekee nää kuvat lasertulostimella, toimiiko silloin ? Eikös silloin voi jättää tuon decal filminkin pois ?
Omat siirtokuvat, osa 2 15.10.2010 15:24 Artikkeli
Noita dekaali arkkeja myydään myös valkoisina. En ole kokeillut, mutta luulis että jos siihen tulostaa tuon punaisen niin voisi onnistua tummallekkin pinnalle ?
`69 Shelby Mustang GT-500 2.10.2010 14:09 Malli
Ekaksi malliksi hyvin onnistunut. Itse kanssa olen suosinut Hunbrolleja, ihme juttu sulla käynyt kun yleensä tarttuvuus ollut hyvä. Itsekkään en juurikaan pohjamaaleja käytä, mutta yleensä hion noista koreista joitan virheitä pois (valusaumat jne..), lopuksi koko korin 1000-1200 karkeudella olevalla vesihiomapaperilla, parantaa kummasti tarttuvuutta.
Sun olisi kanssa kannattanut maalata vielä muutama kerros lisää, nyt tuo sininen ei peitä kokonaan kun alta paistaa tuota vaaleaa muovia läpi. Väri pesu/huuhtelu täältä ohjeita, www.pienoismallit.net/sanasto/v/v%E4rihuuhtelu/ . Tuolta sanastosta löytyy muutenkin paljon tietoa, niin kuin haullakin.
Pakoputkien päitä vähän kaiverrusta kehiin, pora tai askarteluveitsenkärki ja syntyneeseen "monttuun" pikkaisen matta mustaa.
Hyvin on lähtenyt harrastus käyntiin, lisää malleja vaan, tekemällä tätä hommaa oppii 8)