Pienoismallit.net

Kantri

olli henttonen kirjoitti:
Kantrille suuri kiitos kuvista ja toivottavasti jatkossakin voimme turvautua apuusi kun tarvitsemme proo tason kalustoa
Kiva että kelpaa, vaikka en nyt kutsuis kalustoani pro tasoiseksi ja äijälläkin on vielä paljon opittavaa 8)
Kehityskeskustelu: Keskustelut   18.2.2012 01:53
Silloin tällöin, ehkä muutaman kerran.
Kontaktimuovin käyttö   17.2.2012 15:26
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Eikös noita kontaktimuoveja saa ihan jokaisesta kirjakaupasta ja Tiimareista sun muista.
Jos maskien tekoon niin itse ostin muutamavuosi sitten Temperasta www.tempera.fi/. Tuo nimenomaan maskientekoon liima ei niin tarttuvaa..
Blackbird kirjoitti:
Pitää tuota imulaatikkoa vakavasti harkita..olen sen verran DIY miehiä että todennäköisesti rakennan sellaisen itse. Ilmeisesti youtube omaa melko monta DIY-imulaatikkotutoriaaleja. Osaatteko kokemuksesta sanoa mikä DIY-luomus on kätevin?
Tässä näin alkuun keskustelua aiheesta www.pienoismallit.net/keskustelut/3651_ruiskumaalausboksi/?offset=0

Lyhyesti. Bilteman tai vastaavan veneen konehuoneen poistoilmanpuhallin, lähinnä että olisi kipinäsuojattu tuo laite. Mut lukase toi ketju nyt aluks, siellä joitain linkkejäkin.
Emalit kestää enempi käsittelyä ja hhmm, makuasioita millä maalaa..
Jokatapauksessa ei asuintiloissa kannata ruiskua käyttää ilman imulaatikkoa www.pienoismallit.net/kirjoitukset/arvostelu_408/ . Mulla tuollainen mikä tuossa linkissä ja silläkin maalaan vessassa ovi kiinni, yleensä vielä puolinaamari päällä, riippuen kohteesta ja maalista (määrästä). Ei noi vesiliukoisetkaan myrkyttömiä ole, mut hajuhan niissä ei ole niin voimakas.
Jos vessan kaakelit tai joku jäi putsaamatta niin Fairin Powerspray on hyvä maalinpoistoon eikä oo niin myrkkyäkään www.pienoismallit.net/kirjoitukset/artikkeli_358/.
Omatunto kolkuttaa?   9.2.2012 17:23
Raimo Leino kirjoitti:
Kantri kirjoitti:
Jos omatunto kolkuttaa niin siihen on yleensä joku syy.
No sanotaan nyt vaikkapa niin, että olen alkanut kokea tämän mallien ylenpalttisen keräämisen turhauttavana - lähinnä siitä syystä, että minusta ne mallisarjat on tarkoitettu rakennettaviksi - eikä pelkästään "keräiltäviksi" - ja se turhauttaa, kun on tajunnut ettei millään ehdi itse niitä kaikkia elämänsä aikana rakentaa.
Vähän samallaisia kelailuja täälläkin. Tai jos aikoo ehtiä, niin sitten pitäisi tehdä nopeampaa joka taas yleensä merkitsee tason laskua ja nykyisin kun tuppaa mallin valmistuminen kestää aina vaan kauemmin kuin edellisen.

Enempi välipala malleja ja siinä sivussa hieroo sitä "herkkua" sitten. :) Lisää hommaa vaan todellakin haluttavat, eikä aina kun halvalla saa…
Omatunto kolkuttaa?   9.2.2012 16:27
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Ostaahan naisetkin kenkiä kaappiin eikä käytä niitä!
Ja miehet myös. Tänään tuli tv1:seltä juuri ennen kolmen uutisia muutaman minuutin pätkä kundista joka keräili lenkkareita, toistasataa paria oli.
Saman äijän (Peter Wallenius) tekemä ohjelma, muutama viikko sitten kissamummo se kanssa muutaman minuutin n.3-6min ohjelma. Jokatapauksessa määrää en enään muista mut mummelilla oli tuhansia erikokoisia kissoja, siis posliinisia, lasisia jne..

Yhet keräilee postimerkkejä, rahoja, pulloja jne.. Mitä sitten. Jos omatunto kolkuttaa niin siihen on yleensä joku syy.
Metalli väri muoviin   5.2.2012 18:40
Maalilla, kyllä noilla suosituimilla merkeillä on olemassa valmiina purkeissa erillaisia metallisävyjä.
Humbrol-maalit   4.2.2012 15:51
Raimo Leino kirjoitti:
pitää olla varovainen, ettei purkki lipsahda sormista sekoittamisen aikana - nimittäin emalimömmön siivoaminen matolta, housuilta, silmälaseista, hiuksista, kissan selästä ym. on aika kauhea duuni ;-)
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Himas maalasin aikoinaan ikkunalaudat. Kissat oli vielä tuoretapaus meidän kodissa, niin ei oikeen osannut varoa. No maalauksesta oli kulunut jo tovi, n.15-30min, kun huomasin lattialla valkoisia kissan tassujen jälkiä. Mahtavaa yrittää pestä kissantassuja, no onneks oli vesiliukoistamaalia ja vaan toinen killi oli vieraillut ikkunanlaudalla, sekin helpotti ettei ollut ihan täysikasvuinen, tai tie sit täyskasvuisena nuo oli jo niin luottavaisia et …
Lätkä   2.2.2012 20:40
Miika Kaarna kirjoitti:
Tarkoitin tuolla "ihan hyvä-liian vanha"-yhdistelmällä sitä, että aika on ns. "ajanut ohi" miehestä, eikä kaveri ole enää yhtä hyvä kuin esimerkiksi 3-5 vuotta sitten. Totta tuokin, että Selänne johtaa suomalaisten pistepörssiä ja valittiin AllStar-matsiin, mutta oma henkilökohtainen mielipiteeni on nyt se, että kaverin parhaimmat vuodet ovat ohitse eikä hän pääse enää koskaan samaan iskuun kuin ennen. Selänne oli parhaimmillaan 2000-luvun aikana Anaheimin mestaruusvuotena ja halutessaan hän olisi voinut lopettaa uransa Stanley Cup-pokaaliin, koska siitä enempää/suurempaa et voi voittaa.
Entä sitten. Äijä on mailman huippuja edelleen. Pitäskö maajoukkoeeseen valita tyypit iän mukaan?
Vai ehkä kuitenkin ihan taitojen ja tahdon mukaan ? 8)