Pienoismallit.net

Manu. E

Triumph 29.1.2009 09:02 Referenssi
Pyörät ovat hienompia, kuin koskaan uutenakaan olleet.
Sisu XA-180 8.1.2009 09:04 Malli
Ottaa aikansa, mutta varmaankin mallivalmistajilta tullee tämänkin sektorin tuotteita. Tiedä sitten niiden täydellisyydestä. Tuo DIY-Fi-malli on hieno. Ja paras tähän asti rakennetuista.
Gunze Mr. Just 22.12.2008 08:40 Arvostelu
Ja toimii kaikenlaisten muovien kera.? Kauan sivellin pysyy paakkuuntumatta?
Messinkimallit 19.12.2008 08:51 Artikkeli
Myös terän lämpökapasiteetti on tärkeä. Wellerissä numero 7, tai 8 on sopiva. Piirilevyjuotoksissa ovat ehkä liian kuumia. 6 ehkä sopiva. Usein pitäisi saada juotos siten, että vieressä olevat eivät enää irtoaisi. Nopea, tehokas kuumennus, ettei lämpö ehdi levitä (johtua). Monet pikkuosat voi juottaa kuumentamalla, myös nurjalta puolelta. Kolvin terässä saa, ja pitääkin olla tinaa, jota lämpö johtuisi. Esim. veturin numerot ovat tällaisia kohteita. Koriin, tai numeroihin tinaa ohuelti ja juoksutetta vain vähän. Koska muuten numerot alkavat helposti kellua eri suuntiin. On sitten mukava kohdistella uudestaan.
Täysin sopivia teriä Welleriinkään ei löydy. Hyvä olisi talttamainen, terävähkö, viisto/ kalteva. Sisäkulmia varten. Viilaamalla kyllä, mutta syöpyy, kuten kupariset yleensä.
Ps. Pyytäkää hammaslääkäreiltänne käytöstä poistettuja työkaluja/ timanttiteriä. Niillä voi sorkkia samalla tavalla näissä hommissa.
Messinkimallit 18.12.2008 09:14 Artikkeli
Ps. näissä juotoksissa voi käyttää juotostinaa, jossa olisi myös n. 3% Cu. Mekaanisesti vahvempaa. Uretaanit kestävät normaalijuotoksetkin. Ajatellen mm. puskimien kiinnityksiä.
Messinkimallit 17.12.2008 22:42 Artikkeli
Kokemusta myös näissä kohteissa tinan leviämisestä uurteita pitkin. Vähemmän tinaa ja lyhyempi kuumentamisaika. Welleriin 4mm talttakärki, 7. Erinomaisen aihionkatkaisutaltan olen tehnyt pienestä, lohjenneesta ruuvitaltasta ( Bilteman sarja, musta). Hiotaan puutalttamaiseksi. Ja tuolla timantilla teroitus. Riittää pieni painallus aihion tyvestä, syövytetyltä puolelta. Eipä juuri jää viilattavaa. MFD- alusta. Näistä lohjenneista ruuvareista saa ( ovat kovaa terästä) tehtyä monenkokoisia talttoja mm. tinan pois talttaamiseen/veistämiseen.
Ps. Hieno vaunu tulossa! Huomatkaa kuvassa suomalaisen F- konduktööri-/ matkatavaravaunun pyörät, eli pyöräkerrat. Ovat hyvin matalalaippaiset. Ei kulje, pysy kiskoilla lattia-/ kuusenympäriradalla. On tarkoitettu pienoismalliradalle.
Jäänpuikkojen teko 2.12.2008 07:23 Niksi
Tällä tavoin tein joskus 70-luvulla Sturmiin piiska- antennin..
Ambroid ProWeld 27.11.2008 19:28 Arvostelu
Tämä likumentin, kuten myös juotoshöyryjen poistoa varten kannattaisi tehdä pieni tuuletin. Jokin 60 x 60 flekti ja siihen sopiva rööri. Tällä saadaan ilmavirtaus suunnattua ja se veisi höyryt pois nenään tunkemasta. Vastaava imulaite ei toimi tarkoitetulla tavalla. Imulla ei ole suuntavaikutusta.
Airbrush Cleaner 21.9.2008 09:32 Arvostelu
Aineessa taitaa olla myös voimakkaasti emäksisyyttä. Emäs myös pehmittää maaleja. Vrt. Lipeäpesu. Ja koska käy ihon päälle. Emäksinen myös syövyttää messinkiä, siitä lähtee heikompi metalli, sinkki. Näin myös sinkkipainevalut syöpyvät.
Ps. Omat kokemukset emäksisyydestä: Polvin tuoreella betonilattialla tasoittamassa. Seuraus, välittömästi huomaamatta, polvien ihon, kuin palovammat. Hoitona viikkoja rasvakääreet.