Pienoismallit.net

Tero

Uusia Suomi-malleja tulossa   5.5.2020 11:20
Onko MiniArtin venäläiset juna - ja raitiovaunut Suomi-yhteensopivia ?
Rakentamattomat pienoismallit   3.6.2019 15:47
Tunnen tuskanne. Lähinnä siksi, että vaimo vitkettuilee vähän väliä siitä, että jemmamallien tekemiseen menee seuraavat 20v, jos vauhtina pitää 1 malli viikossa. Malleja löytyy useampia kymmeniä/satoja 1/700 lähinnä IJN laivoja yms, 1/48 lekoja, 1/35 figuja, heloja, tankkeja ja muuta eri aikakausilta.
J Pokki kirjoitti:
Lainaus:
Tilanne voi olla petraantunut sittemmin Hamleysillä, itse kävin tosiaan joskus 90-luvulla ja tuolloin ei vakuuttanut - vai olinko liian vaativa, olihan tuolloin kotimaassa jopa Citymarketeissa parempi valikoima, kuin tuossa "Maailman upeimmassa lelukaupassa".
Täytyy muistaa, että Stokkalla oli Herkkupuodin valikoimassa takavuosina ainakin hetken Tescon tuotteita ja Stokka mainosti niitä "laatu-tuotteina". Ei siinä, ihan laatukamaa, mutta Tesco on kuitenkin vähän eri luokassa kuin mihin Stokka on pyrkinyt. :D
Ohutta rautalankaa löytyy kotoa aika eksoottisista paikoista mm. pussinsulkijoista, pakastepussit jne. Pitempiä (mutta paksumpia) pätkiä tulee mukana esim. lasten lelulaatikoissa, joissa ne pitävät lelut kiinni pohjassa.
Mad Max: Fury Road   19.5.2015 16:41
Katsottua tuli 2D versio. Valitettavasti hehkutuksen sijaan täytyy aika pitkälti kompata Enskaa. Alkuperäiseen trilogiaan nähden tämä elokuva oli mielestäni tietokonegrafiikka vetoinen 3D-esitystä varten tehty sieluton rahastus enemmän kuin alkuperäisen Mad Max kaanonin käypä jatkaja (jopa Thunderdomeenkin verratuna). Tarinassa oli tankki prikaatin mentäviä aukkoja. Elokuvan maailmassa oli suorastaan järkyttävää epäloogisuutta ja kaiken tyyppisiä selittämättä jääneitä juonikuvioita ja piirteitä (esim. polttoainetta kaikkien käytössä määrättömät määrät ilman viitteitä sen alkuperästä). (rujot) Miehet pahiksia, (kauniit) naiset hyviksiä. Mummomafia hyvä, patriarkaatti paha. Ei ollut edes paljasta pintaa kuin sen verran, että oli saatu K-16 (mainos)ikärajan kriteerit täyteen. Tarpeetonta väkivaltaa oli kyllä senkin edestä. Ja ne "oikeat" autostuntit oli kyllä pahemman kerran käytetty tietokoneen kautta ennen valkokankaalle päätymistä. Arvosana 6/10. Ja sekin on aika avokätisesti annettu. Edes kohtuullisen onnistunut ja taidokas näytteleminen ei pelastanut tarinan epäloogisuutta ja ammottavia aukkoja tarinankerronnassa.
Mad Max: Fury Road   18.5.2015 07:26
Tänään, jos luoja suo, mennään toteamaan asian tila. Tosessa leffassa näin uuden Terminaattorin trailerin. Cyborg-Arska 2015 meets cyborg-Arskan 1984. Voi mennä komeasti reisille tai olla kaikkien aikojen itseironian riemuvoitto. Ainakin repliikkien kierrätys näköjään kunniassa ja sukupuolitasa-arvo hahmovalinnoissa kohdillaan.
Mad Max: Fury Road   14.5.2015 09:55
Jep. Hesarissakin hehkutettiin arvostelussa "oikeita" stuntteja. Tosin, jos tarkkaan lukee niin "as much as possible" on auki kaiken näköisille tulkinnoille. Paljonko on mahdollisimman paljon ? Ja vaikka "in-camera" kuvaus olisikin tehty niin post-productionissa saa kaikenlaisia ihmeitä aikaan. Eipä silti, pakko-katsominen on edessä joka tapauksessa. :)
Mad Max: Fury Road   13.5.2015 19:03
Traileri näyttää siltä, että ~100% stunteista on blue screen tietokoneanimaatio ryönää. Vanhoissa Mad Maxeissä sentään ajetti oikeasti oikeita autoja kasaan (ainakin suurimman osan aikaa :) )Katseltiin I-osaa vaimon kanssa ja vaimo oli kohden tyrmistynyt, kuinka siinä näytettiin asioita, joita nykyään ei kertakaikkiaan voi laittaa valkokankaalle. Ja kyse ei ole full gore head shot väkivallasta.
Tyypillistä Hollywood tuotantoa. Ulkokultaisuus suurinpiirtein historiallisesti oikein. Draaman kaari sekuntikellolla ajoitettu maksimaalisen vaikutuksen aikaansaamiseksi. Pakollinen "chick-flick" hetki siviilien kotona. Se mikä mätti oli elokuvassa kuvattu taistelutaktiikka. Tankit jonossa tiellä metsän viertä kaikilla torni samaan suuntaan, ainoa kk joka taipuu metsässä lurkkivia lähitorjuntamiehiä kohti on runko-kk. "Veteraani" Tiikeri miehistö lähtee hippasille Shermannien kanssa hull-downista eteenpäin aukealle. "Veteraani" SS-yksikkö ei ohita yksinäistä liikuntakyvytöntä tankkia vaan hyökkää koko voimalla sen kimppuun.

Ei kuitenkaan mikää huono sotaelokuva kokonaisuutena. Saving pvt Ryan tasoa. Löytää tiensä DVD-kokoelmaan.
Paikallisessa cineplexissä (BioRex) on seinällä paperimainos kyseisestä elokuvasta, joten toiveissa on ainakin pikakierros teattereissa. Lone Survivor oli paikallisessa ohjelmistossa melkein koko täyden viikon.