Pienoismallit.net

Teppo Toiviainen

Hawker Hurricane 26.7.2012 11:30 Malli
No niin,mukava aloitus taas mallailun parissa.Kittiä saumoissa kannattaa käyttää,saa huomattavasti paremman ilmeen aikaan.Ehkä suurin silmiinpistävä tai parikin sellaista; Renkaiden liiallinen kiilto,MATT color vaikka Humbrollilta,mustaa tai/ja tumman harmaa voisi toimia.Siirtokuvat lievästi reunoilta hopeoi,kenties paksua laatua ne ? Pinnassa lakka,se positiivista.Yksi oleellinen parannus kohta on kuomun raamit,nyt ne ovat paksummat sieltä ja ohuemmat täältä ja epätasaiset.Itse käytän Tiimaristakin saatavaa Scothsin toimistoteippiä ja varmasti toimii myös siivissä jne.Konekivääreiden ja siiven putkien suuntaus ei kohdillaan.Maalausjälki rungossa on kiitettävää ja pakosarjatkin sopivan "palaneet".Nämä tulivat ekoina mieleen.Annetaan muiden jatkaa.Mukavaa rakentelua. Lopuksi;Ehdottomasti esillepanon arvoinen malli joka tapauksessa.
Nakajima Ki-84-IA. 25.7.2012 09:37 Malli
Ainoa luukku hinomarun lähellä ja rungon oikealla puolella oli rungon alaosassa ja pieni noin 3mm,tiedä sitten sen tarkoitusta,joten minkäänlaista antennilangan läpivienti reikää en havainnut,vain tämän luukun ja hinomarut melko paksua laatua tässä sarjassa,peittää allensa tehokkaasti muut.
Nakajima Ki-84-IA. 23.7.2012 13:51 Malli
perttiL kirjoitti:
Moi Opa ja Teppo; Mallin kuvista ei erota, että onko Tamiya kaivertanut luukun paikalleen ..? Sinänsä pikku juttu ja helppokin lisätä mallin jos tarvetta. terv pertti
Moi Pertti ja kiitoksia syväanalyysistäsi antennilangankin osalta,pitää tuota katsoa,oisiko luukkua kaiverrettu.
Nakajima Ki-84-IA. 23.7.2012 11:23 Malli
Kiitos Opa näkemyksistä ja mm,antennilangan ohjeistuksista.Totta jos tätä vähän säistäisi joskus pienillä pakokaasuvanoillakin.Kenties tämä voisi kuvata sellaista ihan tehdas maalattua,jolloin vanaa ei paljon vielä ole ? En tiedä,saako näitä Suomesta,omani ostin nettikaupasta ulkomailta.
Brewster B239 (BW-393) 22.7.2012 18:27 Malli
Markus Komulainen kirjoitti:
Kiitos mukavista kommenteista ja hyvistä arvioista. Tuossa aloituksessa jo mainitsinkin, että naamiovärin musta on Mastonin paukkupullosta ja rajattu sinitarrapötkylöillä. Se on ainoa "ruiskutettu" väri, muut pensselöity.
Hyvä idea ja myös näyttää erittäin hyvältä.
Nakajima Ki-84-IA. 22.7.2012 18:25 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Mutta: Vaihtelu virkistää, sano kissa kun akalla pöydän pyyhki. Joten tee mallit jatkossakin oman mieltymyksen mukaisesti. Se kai tässä mallailussa parasta antia on.
T.T
No joo ja ruiskukin on hankkimatta edelleen.Kyllä tarkoitus on miellyttää katsojiakin myös toki,toivon mukaan.Ja huomioida muidenkin mieltymyksiä omieni lisäksi.Vaihtelu virkistää,oot oikeassa.
Brewster B239 (BW-393) 22.7.2012 15:10 Malli
PhantomII kirjoitti:
Kun näitä hienosti sudittuja malleja vaan pukkaa näytille, niin yhä enemmän usko ruiskun "kaikkivoipaisuuteen" murenee. Suhteessa maalipinnan näyttävyyteen vaikkapa tätä mallia katsellessa, ruiskun kanssa suttaaminen alkaa tuntua turhalta.
Varsinkin,kun katsoo maalirajoja,erinomaista jälkeä.
Nakajima Ki-84-IA. 22.7.2012 11:28 Malli
Paavo Virolainen kirjoitti:
Oikein siistin oloinen malli. Ehkä turhankin siisti, mutta jos rakentaja tykkää tyylistä niin silloinhan se on ok.
Kiitos,joo tämä malli tuli tehtyä mainitsemallasi tavalla.Voishan tuota kokeilla vanhentaakkin joskus vielä lievästi,katsotaan.Tällainen tällä kertaa.
Nakajima Ki-84-IA. 21.7.2012 18:43 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Hienoa Teppo. Lienee yksi parhaimpiasi??
Maalaus ja kasaus onnistununeet, samoin kuin antennilanka. Vau!
Tämän jälkeen ala ihmeessä vanhentamaan mallejasi.
Great Teppo.
No kiitosta vaan Timo.Jos katsoit edellisen japanilais koneeni,oli se aika lailla rajustikkin vanhennettu,joten välillä vaihtelun vuoksi kliinimpää osastoa tämä.
Nakajima Ki44… 14.7.2012 09:28 Malli
jarno törmänen kirjoitti:
On mulla tuossa työn alla uudempi hävittäjä ja sitten p47d, tahtoo vaan duuni sekottaa nuita mallailuhommia. Mutta aina sitä kerkee jotain tekemään.
Tottakai on muutakin elämää tämän malli elämän ohella,mut odotellaan innokkaasti mallejasi,varsinkin lekoja.