Pienoismallit.net

Teppo Toiviainen

LaGG-3. 18.6.2012 22:18 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
No se. Taas vaihteeksi isompaa Teppoa.
Edellä jo tunnusasia tulikin selväksi, joten siitä suuni on suljettu.

Maalauskaavio on onnistunut, mutta pensselin jäljet paistavat maalirajojen saumoissa simmuun.
Arvaan, että olet ensin merkkimaalannut jollain lyijykynällä/maalilla rajat maastoväreihin ja sen jälkeen maalaillut maastovärit pensselillä??

Silloin jää aina paksuksi tuo maalirajojen pinta, joka paistaa läpi.

T.T
Ps. Kaipaisin sinulta hieman enemmän malliesi rakennuksesta tekstiä. Jotku kirjoittaa liikaa, mutta jotkut liian vähän.
" TO BE OR NOT TO BE "
Itse asiassa maalirajojen pinta on liian ohut pikemminkin,jos valkoista väriä ja sen rajaa tarkoitat ? Lyijykynällä yleensä teen rajat.Maalia on sudittu enempi kuvion keskustaan,siksi rajat näyttävät kuin olisi maalamatta.Joskus vain näin maalaan,joskus ihan rajan kohdalta paksummin.Mallien rakennus on perus kasaamista ja maalaamista,ei mitään ihmeempiä hienouksia ole.Tämäkin malli on vanhentamatta,vaikka referenssit muuta kertoo.Hyvin harvoin jos ollenkaan olen niitä kommentoinut,toki jos kysymyksiä herää.
LaGG-3. 16.6.2012 23:30 Malli
marjo ruokolainen kirjoitti:
missä on tunnukset
Kiitos AriR linkistä ja tosiaan tässä ja joissakin muissa Venäläisissä vanhemmissa sotakoneissa tunnukset olivat vain alapuolella siivissä,kuten tässä.Hyvä kysymys.
P-51D-10-NA Mustang. 11.6.2012 20:54 Malli
Opa Laitinen kirjoitti:
En tiedä mikä lienee oikea paikka ,kunhan arvailin.Joissain sakemannien koneissa nuo polttoaine "triangelit" ovat korkin vieressä.Entäs sitten Mustangeissa?
Ehkä se punainen logo kuuluu korkkiin ja musta viereen + korkin oikealle puolelle, lentsikoista kun puhutaan kai "luukku" tai sen peite,suoja,kansi, olis parempi nimi,kenties ?
P-51D-10-NA Mustang. 11.6.2012 17:56 Malli
Opa Laitinen kirjoitti:
Mallin rungossa olevat maihin nousuraidat lienee maalattu,terävät kulmat ovat hiukan pyöristyneet mutta nämähän on muutenkin aika kinkkiset maalattavat siiven ja rungon yhtymä kohdassa.Niin ja eikös se punainen merkki(siirtokuva) pitäisi olla siinä korkin päällä?Siirtokuvat ovat menneet vähän ruttuun myös tuon konekohtaisen radiokoodin osalta.Kaikkinensa hyvin onnistunut Mustangin malli.
Raidat on teipattu ja maalattu.Pitää noita dekaaleja sit kohdistaa paremmin seuraavaan Mustangiin.Hyviä vinkkejä jatkoon.Kiitos.Punainen merkki on laitettu ohjeiden mukaan,eli ohjeissa sen punaisen merkin oikealla puolella oli musta täplä joka kai kuvaa korkkia tai merkkiä toista,kuinka se sit oikeasti kuuluu,mene ja tiedä ? Kenties tulkitsin ohjeen väärin.
F-20 Tigershark 10.6.2012 16:53 Malli
HannuL kirjoitti:
Teppo, ei konetta verratakaan Hawkin kanssa koska kyseessä on oikea hävittäjä. Kulkee Hornetiakin kovempaa. ;)
Taitaa Hornet lento ominaisuuksillaan kuitenkin tämän voittaa ja tutkallaankin jo.Tietenkin tällainen voidaan myös päivittää tähän päivään,mene ja tiedä tehokkuudesta sitten enempää.Varmaan Hawkia järeämpi tiikerihai on ja tehokkaampikin.
P-51D-10-NA Mustang. 10.6.2012 16:49 Malli
HannuL kirjoitti:
Hyvin onnistunut kone.
Kiitos Hannu.Tämähän on Airfix,joten ei ollut helpoin lähtökohta aloittaa mallia,mutta on huonompiakin sarjoja olemassa toki.
F-20 Tigershark 9.6.2012 23:33 Malli
Aika komia tiikerihai ja riittävästi ruutia siivissä.Eipä Hawkille häpeä,taitaako hävitäkkään edes ?
Curtiss Hawk 75A 8.6.2012 23:00 Malli
Raimo Leino kirjoitti:
Kiitokset kaikille kommenteista. Janne Tammiselle tiedoksi, että kyllä tässä pitäisi olla antennilangoitus siipiin - vaan tekemättä jäi. Käsittääkseni Suomen Hawkeissa oli tuo langoitus myös siipiin. Jos joku on eri mieltä, niin tietoa otetaan kiitollisena vastaan.
Kyllä näin on, omassa 1:72 kokoisessa samassa Hawkissakin ne löytyvät.Voihan ne joskus lisätä myöhemminkin,en näe asiaa virheenäkään varsinaisesti.
Taistelulaiva Finlandia 8.6.2012 22:54 Malli
Et kai Raimo nyt tosissasi aattele tämän olevan 2,5 tähden arvoinen, minä jos antaa saisin, 4,5 tähteä tulisi ainakin tai vähintään ;-).Hieno paatti.
Curtiss Hawk 75A 7.6.2012 22:13 Malli
Raimolla on pikajuna ;-) , mutta hieno C.H. Tausta sopii kanssa mainiosti tähän.Jotain enempi ruohon näköistä olis ollu piste ii;n päälle alustana,mutta menee hyvin näinkin,ei oo väärän värinenkään.Ihan perus tarvikkeilla näköjään tehty huippumalli.