Pienoismallit.net

Heikki Lappalainen

N.A.B typ 9 Albatros 21.5.2019 08:24 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Antti Lappalainen kirjoitti:
Kiitos!
En osaa sanoa mitään tarkkaa määrää, kymmeniä kuitenkin.
Heh. Tuo arvio liittyy 1/32 WNW-malliin. Jos yrität tehdä vastaavankaltaisen jostain 1/72 aihiosta, niin kuinkahan paljon silloin aikaa kuluu?

Toivottavasti ei mennyt ot-puolelle?
Toivottavasti ymmärsin oikein, että tässä tarkoitetaan että WNW sarja on sen verran laadukas, että sen kasaaminen on helpompaa kuin jonkun muun heikomman sarjan. Eikä siis kyse ole ”perinteisestä” väittelystä että 1/32 kokoluokka tekee mallista helpommin rakennettavan kuin 1/72. En ole suinkaan mitään ero kokoluokkia vastaan, mutta itse ajattelen että vaikeusaste kasvaa mitä suuremman kokoluokan malli on kyseessä, koska mallinnettavien asioiden määrä kasvaa. Mitä pienempään kokoluokkaan mennään sitä enemmän asiat katoavat niiden koosta johtuen eli kaikkea ei tarvitse mallentaa. Se mikä on yhtä vaikeaa ja kunnioitettavaa on saada mallista työjäljeltään ja toteutukseltaan näyttävä kokoluokasta riippumatta. Lisäksi tulee vastaan sarjojen laadut jne. Arvostan siis kaikkia mallareita kokoluokkaan katsomatta :)
Tämä ainakin meni ot-puolelle :D
Lavotškin La-5 6.12.2018 15:28 Malli
Oula Martikainen kirjoitti:
Olisikohan nuo monissa kuvissa näkyvät roikkuvat siivekkeet laskusiivekkeitä (flaps) tai jotain ilmajarruja (spoiler) ? Nehän voivat molemmat osoittaa alaspäin. Kun taas mallissa olevat kallistussiivekkeet (aileron) ovat aina toinen ylös toinen alas. Esim tässä kuvassa laskusiivekkeet näkyvissä: bit.ly/2EgORri
Tämän ajan koneissa ehken parempi termi ilmajarruille on dive brake tai speed brake. Spoilereista puhutaan mielestäni yleisemmin matkustajakone puolella ja niiden tarkoitus on heikentää nostetta aiheuttavaa ilmavirtaa siiven yläpinnalta. Ilmajarrut ovat yleisemmin taas siiven alapinnalla (esim. syöksypommikoneet) pois lukien purjekoneet ja muut vastaavanlaiset ilmajarrut omaavat lentolaitteet.
1C.357: Valmis 29.10.2018 12:37 Rakennusblogi
Hieno malli! Yritin tiirailla näkyykö tutun näköisiä siirtokuvia :)
Sopwith F.1 "Camel" 1.10.2018 12:33 Malli
Hieno Camel ja hyvät tulkinnat väreistä. ”Sorruin” itse hankkimaan yhden WnW:n brittikoneen eli Sopwith Dolphinin, jossa on paljon samaa kuin Camelissa. Oli sen verran hauskan näköinen viritelmä, varsinkin niiden yläviistoon ampuvien aseiden kanssa.
Sopwith F.1 "Camel" 1.10.2018 12:27 Malli
Mikko Saarela kirjoitti:
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Komia on. Miten tuo pilotin omakuva tuossa oikeanpuoleisen kk:n päällä, käytitkö syövyteosan vain miten sait noin kolmiulotteisen näköisen mallin aikaiseksi? Oikeasti se lienee ollut 3-ulotteinen.
Barker oli vissiin brittien versio Hanssin Jukasta: Piru istuu aisan päällä! Sudin etsiosaan vaan reilusti punaista Humbrollia suoraan purkista, niin sain sen paisumaan jossain määrin kolmiulotteiseksi.
Figuurit ovat alunperin tarkoitettu auton nokkakoristeiksi. Vintage Aviator oli tutkinut valmistaesaan Sopwith Snipea tuon koristeen alkuperää ja löytänyt vielä yhtiön, joka edelleen valmistaa niitä. Laitoin linkin sivulle, josta löytyy hyvä kuva tuosta koristeesta. Myös saksalaiskoneista löytyy erilaisia figuureja. Itse olen törmännyt sotilasnukkeihin ja muistaakseni kissafiguuriin.

www.fantasyofflight.com/collection/fantasy-of-flight/sopwith-snipe-flies/
Messerschmitt Bf 109 G-2 16.8.2018 09:46 Malli
Ihmettelin myös tuota kuomun raamia joskus museolla. Loistava pohjustus värien valintaan ja Raimolta jälleen ansiokasta työtä arkistojen löydöksistä. Hieno malli ja mukava nähdä, miltä tutkimusten perusteella kone näyttää.
1C.357: Loppusuora lähestyy 1.8.2018 14:31 Rakennusblogi
Timo Rasimus kirjoitti:
Kartan paikka vaikuttaa uskottavalta.
En tosin enää muista laitoinko aikoinaan K-8b:ssä kartan samalla tavalla. Luultavasti en.
Hieno yksityiskohta.

Onko sinulle selvinyt, että mistä tuo siirtokuvien kolmonen rungon päälle on keksitty?
Joskus aikoinaan taisin asiaa keskusteluissa kysyä, mutta siihen ei kukaan osanut sanoa mitään.
Minulla on sama siirtokuvasatsi 1/48 mittakaavassa, ja jos tuolle kolmoselle on jossain referenssi, niin mielelläni kuulisin siitä.
Kolmonen näkyy eräässä valokuvassa takarungon päällä. Joku on ilmeisesti tukinut tai päätellyt, että muissa yksilöissä oli vastaavat numeroinnit. Itse en ole nähnyt kuin tuon kolmosen valokuvissa.
1C.357: Loppusuora lähestyy 27.7.2018 08:28 Rakennusblogi
Kimmo K. kirjoitti:
Kansallisuustunnusten väri on herättänyt aiemmin vilkasta keskustelua myös tällä palstalla. Kallistuin itse sen kannalle, että saksalaisia mustavalkoisia palkkiristejä jatkettiin Suomessa mustalla ja valkoisella.
Todennäköistä kuitenkin on, että ne ovat olleet siniset kuten muissakin Ilmailuvoimien koneissa. Fokkerista löytyy Ilmavoimamuseon arkistosta kaputtikuva, jossa hakaristit esiintyvät paljon vaaleampina, kuin mitä tunnetuissa kirjojen kuvissa.
Hawker Hurricane Mk.I 31.5.2018 20:35 Malli
Seppo Valjakka kirjoitti:
On se vaan niin hiano!! Itse ajattelin punaisen maalin esittävän juuri osittain repaleista kangasta!? Joka tapauksessa tykkään kovasti!

yst.terv. Seppo V
Alla olevasta linkistä löytyy pieni referenssi suojakankaasta. Käsittääkseni Antti on yrittänyt esittää mallissaan pensselillä sudittua punaista öljyväriä, jota hieman lipsahtanut sinne sun tänne. Eli kuten alla olevan linkin kuvassakin näkyy alkuperäisiä sutimisia. Kyseisetä yksilöstä löytyy paljon muitakin pensselillä tehtyjä korjausmaalauksia.

hurricanehc-452.blogspot.com/2012/08/kohti-jamia-english-translation-coming.html?m=1
Brewster Model 239… 19.1.2018 23:40 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Loppukommentti:

Antin Brewsteri alustoineen on loistava.

Mutta jos halutaan tehdä "täydellinen" BW 1/72 skaalassa, vaikka aihio on ns. "täydellinen" Hasegawan malliaihio, niin mielestäni tulee huomioida myös nuo muotoseikat, joiden korjaamisesta on mainitsemassani PM-lehdessä täydellinen artikkeli.
Ei ne Hasetamigawatkaan täydellisiä aina ole. Kiitos muistutuksesta asiasta muistuttaneille aiemmille asian selvittäneille!
Luulisin, että ehken tässä mallissa tarkoituskaan ei ollut lähteä tekemään suurempia muutoksia sarjaan. Voi olla, että Antilla saattaa olla Brewster- takki tyhjä yhden työläämmän sarjan korjausten ja detaljoinnin osalta. Siinä varsinkin isomman kokoluokkansa vuoksi työmäärä oli moninkertainen tähän pikkuskaalaan nähden. Hyvä tieto tuo PM- lehden artikkeli, joilla 1/72 BW projekti mielessä.