Pienoismallit.net

Jari Lievonen

IJN Fushimi 24.10.2019 23:14 Malli
Figuurit ovat North Star Modelsin amerikkalaisia merimiehiä. Valmistajalta löytyy aika monta erilaista settiä eri laivastojen miehistöä. ”At work” setit ovat monikäyttöisimpiä.
IJN Fushimi 23.10.2019 11:54 Malli
Kuvat vaihdettu SMC:ssä otettuihin aavistuksen parempilaatuisiin kuviin.
IJN Fushimi 16.10.2019 17:12 Malli
Täytyy yrittää jossakin vaiheessa kuvata malli paremmissa oloissa ja välineillä. Kännykällä ongelmaksi muodostuu usein, että kännykkä varjostaa mallin kun se tulee mallin ja valolähteen väliin.
Surmanajaja Onni Suuronen 29.4.2019 10:58 Malli
Voi, voi Petri! Paljastit surmanajajien salaisuudet eli kuinka he pysyvät kiinni tynnyrin seinässä:-) Hienostihan tuo tynnyrikin onnistui vaikka sitä ei vielä reilu viikko sitten ollut olemassa muutoin kuin suunnitelmana.
Kätyrin surkea kohtalo 7.12.2018 12:40 Malli
Kyllä tuosta ajatus selviää ihan kiitettävästi, Tuomo! Verrattuna ison mailman huipputöihin värikylläisyyttä ja syvyyttä vielä lisää.

Ei tuo naisten vainoaminen ollut vain etelän ihmisten huvi. Suomessa saksalaisten kanssa seurustelleet naiset saivat maksaa suhteistaan sodan jälkeen eikä Norjassakaan helppoa ollut. Entinen kansanedustaja Pauli Saapunki on esimerkiksi kirjoittanut omasta lapsuudestaan saksalaislapsena jos jotakuta kiinnostaa. Wendischin Salatut lapset on sitten vähän laajempi kuvaus aiheesta.
Junkers D1 5.11.2018 09:55 Malli
Kiitokset kannustuksesta! Sain vihdoin kuvatiedostot pienennetyiksi ja pari kuvaa mallista lisättyä.

Kyllä hyviä malleja saa rakennetuksi muistakin kuin WnW:n malleista. Minulla on työn alla yksi Rodenin 1:32 mittakaavan lentokone eikä mallissa sinällään ole merkittävää vikaa. Etsiosien ja uuden moottorin lisäämisen jälkeen projektin kokonaishinta kuitenkin ylittää WnW:n kustannukset vastaavalle mallille. Tässä mielessä WnW tarjoaa minusta korkeasta lähtöhinnasta huolimatta kilpailukykyisen vaihtoehdon.
Junkers D1 31.10.2018 14:05 Malli
Kiitokset kommenteista! WnW:n mallit ovat todella sieltä parhasta päästä.

Tunnukset ovat suoraan paketista. WnW siirtokuvat ovat todella korkealaatuisia ja tarkkoja. Kun käyttää riittävästi pehmennintä niin ne taipuvat jopa tällaiseen korrugoituun pintaan.
Aichi D3A1 Type 99… 11.10.2018 13:01 Malli
Malli on hyvä ja oikean henkinen tukialuskoneeksi. Midwayn taisteluun osallistuneet tukialukset olivat olleet käytännössä keskeytyksettä toiminnassa sodan alusta alkaen. Laivat ja lentokoneet olivat kärsineet merkittävästi suolaveden ja sään yhetisvaikutuksesta yleisestä kulumisesta puhumattakaan. Tämä antaisi mahdollisuuden tehdä kovastikin chipattua pintaa koneisiin. Ennen Midwayta Kaga, päinvastoin kuin Akaga, Hiryu ja Soryu oli kuitenkin korjattavana kotimaassa ja se sai varmaakin kannelleen myös uusia koneita tappioiden paikkaamiseksi. Aluksen 128 mm it-aseistusta myös modernisoitiin -mikäli muistini ei petä.
Nashorn winter camo 21.12.2017 14:35 Malli
Lainaus:
Tuo vaunun ulkoinen olemus jotenkin vaisu.. Ei näytä aidolta, tai ei oikein miltään.
Vaisu ulkoinen olemus paranee huomattavasti kun muistaa maalata valon ja varjon. Yksityiskohtien, kuten levysaumojen ja erilaisten kiinnikkeiden varjostaminen jollakin tummalla värillä tuo syvyyttä ja kolmiulotteisuutta malliin. Valkoista väriä tulisi useinmiten käyttää vain valkoisten alueiden korostukseen ja muutoin sen sijaan käyttää hieman murrettua valkoista. Tämäkin antaa syvyyttä maalipintaan. Lisäksi voi käyttää eri värisiä filttereitä joilla maalipintaan saa eloa ja jotka vetävät eri värisävyt saumattomasti yhteen. Teloihin helpoin väri on jokin ruskeiden värisävyjen sekoitus ja metallipintojen kuivepensselöinti ensin esimerkiksi Oily Steel -värillä ja sitten uudelleen varovasti kirkkaalla hopealla. Paljaat metalliset telat ovat kinkkiset saada näyttämään hyvältä pienoismallissa.
IJN Yamato 9.1.2017 13:18 Malli
Loistavan oloinen malli. Kannen musta väri on minusta hyvin uskottavan näköinen ja rungon maalaus antaa kivasti eloa malliin.

En ole löytänyt mistään kuvaa Yamatosta joka kertoisi kuinka paljon rungon levyt oikeassa maailmassa kupruilivat. Mallin rakennusaikaisissa kuvissa tämä efekti on varsin voimakas enkä ole ihan vakuuttunut sen realistisuudesta juuri tämän aluksen kohdalla. Oli miten oli, toteutus on kuitenkin hieno ja monessa muussa aluksessa samaa tehokeinoa voi käyttää hyväksi eli siitä kannattaa itse kunkin ottaa oppia.

Terveisin,

Jari