Pienoismallit.net

Untamo Sallinen

Rönnskärin majakka v. 1800 8.9.2008 20:30 Malli
Lainaus:
Vinkki: Hevonkuusen maisema elävöittyisi lisää ja saisi henkireijän ulkomaailmaan, jos siinä olisi pistoraide satamaan ja siellä majakka.
Kiitos paljon mielenkintoisesta vinkistä. Satamateema kapearaiteisella varustettuna on kyllä tulevaisuuden suunnitelmissa- kuka tietää jos majakallekin sieltä paikka löytyisi.
Mielessä kyllä käväisi, ettei majakkasi kiviseinä välttämättä ole pelkkää punagraniittia, kiitos siis oikaisusta.
Rönnskärin majakka v. 1800 7.9.2008 21:00 Malli
Mukava ja erikoinen kohde. Erilaisista rakennuksista toivoisi näkevänsä enemmänkin pienoismalleja. Ajattelin, että graniitin väri voisi olla voimakkaammin punaruskeata, sillä se jos mikä on niin tyypillistä suomalaiselle punagraniitille. Toisaalta kuvista oli hieman vaikeata nähdä mallin graniitin oikeata väriä. Ja mittakaavakin on aika pieni. Mutta hieno pienoismalli kuitenkin.
Potez 631 1.8.2008 21:49 Malli
Terve Antti!
Näin asiasta mitään tietämättömän silmään rakentamasi kone näyttää viehättävän eksoottiselta ja kaiken lisäksi siististi toteutetulta. Ei ole kesä valunut hukkaan…
Neulaliiman aukaisu 1.8.2008 20:54 Niksi
Hyvä konsti on myös työntää ohut messinkilanka, joka on taivutettu toisesta päästään "kädensijaksi", neulan sisään. Näin tehden messinkilanka toimii liimapullon korkkina ja neula pysyy aina auki eikä tarvitse ylimääräistä rassausta.
Elähtänyt nojatuoli 14.5.2008 21:18 Malli
[quote="Mikko Valkeapää"]
Kertoisitko hieman tämmöisen tekemisestä? Mistä miten millä?
Tuolin istuin ja selkänoja on veistetty ja hiottu cibatoolista. Kangasverhoilu on tulostettu digivalokuvasta lasertulostimella huokoiselle käsipyyhepaperille, jonka jälkeen se on liimattu vedellä ohennetulla puuliimalla cibatoolin päälle. Käsinojien vaakapuut on muotoiltu lyijylevystä ja pystytuet ja tuolin jalat Ewergreenin muovisoiroista. Sitten käsinojat ja jalat on maalattu mattavalkoisella Humbrolilla ja Citadel Inkeillä useita kertoja mallaamaan lakattua puuta. Myös raanu on tulostettu käsipyyhepaperille.
Hevonkuusi 2.5.2008 20:58 Malli
Rakennelma on kooltaan reilut 4m x 2.5m, sellainen L:n muotoinen ja sijaitsee asuntoni kellarissa.
Hevonkuusi 2.5.2008 17:05 Malli
Samuli S kirjoitti: Ootko ite tehnyt tuon lättähatun ja ratakuorma-auton?
Dm 7 ja Tka 4 ovat molemmat piensarjoista kasattuja. Osat ovat 0,3 mm messinkipeltiä ja polyuretaanihartsia eli pääsääntöisesti juottamista ja ja pikaliimausta.
IS-3M 22.4.2008 18:52 Malli
Hienon mallin olet rakentanut. Neuvostotuotannon kukkanen sen kun komistuu…
Hevonkuusi 22.4.2008 18:41 Malli
Terve! Lisään valokuvia kansioon pikkuhiljaa, sitä mukaa kun saan niitä otettua. Pienoismallini on vielä keskeneräinen, joten ihmiset ja kaikkinainen elämän touhotus ilmestyvät kyllä aikanaan katukuvaan.
Rupakko 21.4.2008 19:33 Malli
Kiitos kommenteista. Männikön takaa alkaa taustamaisema, joka on valokuvasta kirjapainotekniikalla painettu tapettipaperille ja edelleen liisteröity seinään. Männyt olen tehnyt itse, kuten kaiken muunkin maiseman. Makasiinin seinät ovat pari millistä puulevyä, jotka olen maalannut useamman kerran hyvin litkuksi ohennetulla maalilla. Maalaamisen jälkeen pensselöin pigmenttijauhetta sinne tänne. Puu on maalaamisen kannalta kiitollinen materiaali, sillä se imee lirun maalin epätasaiseti itseensä, näin saadaan helposti seinään kulunut, vaihteleva pinta. Kivijalat ovat betoninväriseksi maalattua kipsiä.