Pienoismallit.net

Untamo Sallinen

Pispalan haulitorni 1/220 1.8.2009 19:50 Malli
Jouni Koski kirjoitti:
Portaat kun vielä olisi, niin olisi melkolailla täydellinen.

www.kaosprojekti.net/kuvat/haulitorni.jpg
Pienoismallin valtavan työmäärän,aikataulullisten,taloudellisten yms. seikkojen tähden yksittäisten mallien detaljitasoa on hiukan vähennetty.Malliin tulee kolmisensataa taloa,harjun ylittävä tukinuittokouru suurine tukkilauttoineen,vesistöä,maisemaa jne.Luulen,että kokonaisuus tulee kuitenkin toimimaan,tiiviisti rakennettu kylämäinen tunnelma.
Vesiperän laiturirakennus 23.7.2009 20:55 Malli
Kiitoksia kaikille kommenteista.Tulevaisuudessa (lähi-?) pysäkkirakennuksesta on tulossa Mestarimallien myytävä tuote,rakennussarjana tietenkin.Velipoika on muuten tehnyt tuon tönön originaaliosat ja minä siitä eteenpäin valu- kokoamis- ja maalaustyön.
Veturitalli: Valutekniikkaa… 7.7.2009 15:50 Rakennusblogi
Mikko Nissinen kirjoitti:
Onko eri värisillä muoteilla jokin syvällisempi tarkoitus? Helpottaa muottien tunnistusta myöhemmin?
Muottien värierot johtuvat eri valmistajien kumeista.On sinistä,punaista,valkoista,harmaata,vihreää…En tiedä syytä valmistajien värivalintaan,mutta ainakin kovettimen värillisyys helpottaa kumimassan sekoittumista,kun massa on tasaisen väristä on sitä riittävästi hämmennetty.
Kokemuksia muottikumeista 11.5.2009 21:01 Artikkeli
Jorma Kim kirjoitti:
Michael von Bell kirjoitti:
Eli jos teen muotin vaikka pallosta joka on 1cm halkaisialtaan. Muotissa pitäisi tämän jälkeen olla ympyränmuotoinen onkalo jonka halkaisia on 1cm. Kun muottikumi alkaa kutistumaan niin sehän kutistuu kaikilta puolilta yhtäpaljon(ymmärtääkensi) jolloin tämä onkalo pitäisi suurentua.

Voihan se olla että tässä mulla on logiikka mennyt väärinpäin kun en ole vielä kerennyt näitä muotteja kokeilemaan.
Meikä kyllä ymmärtää, mitä yrität sanoa, mutta jokin tuossa logiikassasi silti mättää meikäläisen pääkopassa. Ajatellaan vaikkapa niin, että onkalon halkaisija on se sentti ja koko muotin halkaisija vaikkapa 3 senttiä. Kun muotti kutistuu 10 %, sen halkaisijaksi tulee 2,7 cm. Keskellä oleva onkalo ei laajene 1,1-senttiseksi, vaan kutistuu 0,9-senttiseksi sekin.

Kutistuessaanhan muotin mittasuhteet säilyvät ennallaan. Jos keskikolo kasvaisi, näin ei olisi, vaan muotti kutistumisen sijaan… kokisi jonkin sortin muodonmuutoksen tai jotain.
Juuri näin se menee. Koko muottihan siinä kutistuu, ei vain valettavan kappaleen ympärillä oleva alue.
Rautateiden vahtitupa 7.3.2009 21:26 Malli
Antti Lappalainen kirjoitti:
Onko ikkunanpokat ja kehykset eduardilla teetettyjä etsejä?
Terve Lappis.Joo, siellähän ne,huolellisesti syövytettyjä muuten.
Rintamamiestalo 27.2.2009 19:41 Malli
Pasi kirjoitti:
Käsittääkseni tässä sarjassa tuo katto on täysin sileää styreenilevyä. Mistä materiaalista nuo kattopeltien pystysuuntaiset kohollaan olevat "saumat" ovat tehty?
Kattopelti on tehty Evergreenin metal roofing styreenilevystä tuotenro 4522 (peltisaumojen väli 6,3 mm).Myytävissä sarjoissa kate on sileä huopakatto,joka syntyy pohjamaalatun styreenin päälle limittäin liimattavista sanomalehtisuikaleista.
Rintamamiestalo 27.2.2009 15:56 Malli
Paavo Virolainen kirjoitti:
Hienon näköinen malli kerrassaan.Onko tosiaan mittakaava vain 1:87? Eli katon harjan pituus n.11-12cm?Tuolle sattuis pieni pihapiiri ympärille mainiosti.
Mittakaava on 1:87 ja harjan pituus 113-114 mm.A 20 malli on vielä tätäkin pienempi,rakennussarjojen molemmat talotyypit ovat pienimmästä päästä rintamamiestaloja, joten niistä saa mukavasti ja tilaa säästäen tehtyä taloryhmän,aivan kuten oli oikeastikin.
Rintamamiestalo 26.2.2009 21:10 Malli
Marate kirjoitti:
Onko tarkoitus säistää talo, vai tyydytäänkö tasavärisiin pintoihin?
Tässä tapauksessa TYYDYTÄÄN tasavärisiin seinäpintoihin,asiakkaan toiveiden mukaisesti.
Muuntamo 3.2.2009 20:52 Malli
Tuossa muuntamossa on jotakin niin tuttua, olen tainut nähdä sellaisen jossakin.Siististi tehty malli-ilmanmuuta.
Messinkimallit 17.12.2008 22:03 Artikkeli
Kiitos jälleen perusteellisesti ja huolellisesti laaditusta artikkelista. Tämä varmasti lisää myös suomalaisen pienoisrautatien tunnettavuutta.