Pienoismallit.net

Untamo Sallinen

Vesiperän laiturirakennus 14.3.2010 20:53 Malli
Moln TT kirjoitti:
Haluaisin jotakin kuitenkin ostaa Tmi Mestarimallilta. Jotain sopivasti kokoista.
Tilauksesta teemme pienoismalleja missä tahansa mittakaavassa, vaikka TT:ssa. Kts. www.mestarimallit.com
Pispala 1930-luku: Talojen… 21.2.2010 19:19 Rakennusblogi
Jari Jalonen kirjoitti:
Mutta miten mahdat kuljettaa tämän paikan päälle, mihin nyt olikaan menossa.. ?
Lohkot kuljetetaan joko suurella pakettiautolla tai lava-autolla. Tarkoitus olisi viedä ne kuitenkin lappeellaan. Matka on Ikaalisista Tampereelle, noin 50 km. Kaksi reissua taitaa olla tiedossa.
Pispala 1930-luku: Talojen… 19.2.2010 21:01 Rakennusblogi
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Untamo, sä oot kone!
Täytyy myöntää, että joskus tuntuu siltä. Onkohan tuo vaarallista -mielenterveydelle?
Mestarimallit 19.2.2010 20:30 Linkit
Tero Lammimetsä kirjoitti:
Vähän jäi kaivamaan ajatus ikkunoiden olevan 0,3 millistä messinkiä… Mutta, kai niistä läpi näkee… ;)
:))
Vesiperän laiturirakennus 9.2.2010 17:43 Malli
Sakari Kåla kirjoitti:
on mahtava, mistä ostit?
Kiitoksia. Laiturirakennus on Tmi Mestarimallien tulevaa tuotantoa. Laiturirakennus on piensarjatuotantoa ja se on rakennussarja, jonka osat ovat polyuretaanihartsivalua ja messinkisyövytteitä.Sarja tulee myyntiin kevään/kesän korvilla, hinta on vielä avoin.
SturmKugel: Sotapallo jyrää 21.11.2009 20:03 Rakennusblogi
Ei tarvita kuin pieni arkinen asia ja Petrin mielikuvitus, niin lopputulos voi olla tuollainen.Vain saksalainen pystyy vastaavaan…Hienoa!
Pispala 1930-luku… 21.9.2009 21:19 Rakennusblogi
Antti Lappalainen kirjoitti:
Näyttää jotenkin tutulta tuo alusta höyläpenkkien päällä…
Missäs vaiheessa tämä nyt on, että milloin pääsee ihastelemaan? Oletko perehtynyt enemmän tuohon epoksiin? Olen huomannut Santahamina-dioraaman kohdalla, että se tuppaa vieläkin hikoilemaan pinnastaan, joka näkyy öljymäisenä kuviona. Kiilto ja läpinäkyvyys ei kuitenkaan ole kärsinyt.
Terve Antti! Kalvaako jo ikävä sieluasi? Kiitos,täytyypä vielä tutustua tarkemmin epoksiin. Muistaakseni museon näyttely avautuu vappuna 2010.
Pispala 1930-luku: Harmaa… 21.9.2009 18:29 Rakennusblogi
Late kirjoitti:
Anna varoitus: Mistä ostit sitä pyöreää muovirimaa, joka ei ollutkaan polystyreeniä? (Etten tekisi samaa virhettä).
Pyöreä 1 mm rima on ostettu Tampereen Harrasteesta.Kysyin vielä myyjältä erikseen onko rima polystyreeniä ja hän vastasi että on.
Pispala 1930-luku… 20.9.2009 17:45 Rakennusblogi
Mikko Koo kirjoitti:
Komean näköinen! Mistäpä on nämä talot tehty?
Talot on tehty Evergreenin 1 mm paksuisesta viirutetusta polystyreenilevystä.Ikkunat tulevat syövytetystä messinkipellistä.Ikkunat liimataan paikalleen maalauksen jälkeen.
Pispalan haulitorni 1/220 1.8.2009 22:17 Malli
Antti Lappalainen kirjoitti:
Milläköhän ilveellä se lyihy on rahdattu tuonne torniin? Mahtanut olla rankkaa hengitellä lyijyhuuruja tuolla kopperossa.
Terve Antti! Haulimestari, joka vastasi lyijyn sulatuksesta, kiipesi aamulla neljän maissa torniin tulia virittämään. Talvella lyijypadan lämpeämiseen saattoi kulua kolmekin tuntia. Lyijyharkot vedettiin ylös torniin hytin seinän ulkopuolella olevan väkipyörän avulla. Hytin yksi seinä oli saranoitu ja avattiin harkkojen sisäännoston ajaksi. Lyijy sulatettiin hytissä ja lapottiin käsikauhalla seulan läpi putkeen. Seuloja oli eri kokoisia riippuen siitä minkä kokoisia hauleja haluttiin. Seula oli putken päässä, jonka läpi sula lyijy valui. Matkalla alas lyijy pisaroitui ja jäähtyi. Haulit jäähtyivät lopullisesti pudotessaan alhaalla olevaan vesiastiaan (olen kuullut puhuttavan myös hiekka-astiasta).Haulitornin juurella nököttävässä haulitehtaassa haulit kuivattiin, seulottiin ja lajiteltiin sekä kiillotettiin grafiittirummussa. Lopuksi ne pussitettiin naisten neulomiin kangaspusseihin.
Kopperossa näyttäisi olevan jonkinlainen ilmanvaihtotötterö katolla,mutta tiedä häntä onko siitä ollut mitään hyötyä. Aivan ankarilla pakkasilla haulimestari ei kuulemma kiivennyt torniinsa. Haulitornin läheisyydessä (Ahjolan vieressä) sijaitseva nykyisin siniharmaa puutalo oli haulimestarin asuintalo.