Pienoismallit.net

Untamo Sallinen

Silcom 30.8.2011 13:52 Linkit
Hyvä valikoima ja kilpailukykyiset hinnat. Käytännössä on vain saatavilla huomattavasti suppempi valikoima, kuin kotisivuilla mainostetaan (sain huomata tämän pettymyksekseni).
Veturitalli: Katon maalaus 6.3.2011 14:22 Rakennusblogi
J Pokki kirjoitti:
Tuo "vedenohjain" muuten kantaa nimeä jalkaränni. Tuollainen tehdään oikeassakin elämässä vähän samalla tyylillä. Konesaumatun pellin alla on kolmiorima.
Kiitoksia täsmennyksestä. Merkintää kirjoittaessani mietinkin "vedenohjaimen" oikeaa termiä; jalkaränni -kuulostaapa aika mukavalta sanalta. Nyt olen jälleen vähän viisaampi:)
Veturitalli: Ovien saranointi 21.2.2011 09:40 Rakennusblogi
Esko Ampio kirjoitti:
Oven klaseissa lienee jokin tippalista, Ms- suikale? Olisiko tarkoitus laittaa sellaiset myös ikkunoihin. Nuo saranat varsinkin ovat juotoskohteina sellaisia, joissa olisi hyvä käyttää 3%Cu- juotostinaa. On vahvempaa, kuin tavallinen tina. Ovien alkuperäiset sarana-aihio?- suikaleet pitää poistaa tässä?.
Yhteen aikaisemmin rakentamaani talliin liimasin ovenkokoisen kirkkaan muovilevyn oven nurjalle puolelle. Muistaakseni maalasin ovivärillä ikkunoiden ympärykset. En ole vielä päättänyt, kuinka nyt toimin.
Tässä nykyisessä tallissa poistin nuo peltisuikaleet; alempi suikale on liian alhaalla (sarana olisi jäänyt kivijalan puolelle), joten siirsin saranan ylemmäs. Rakennusten suhteen minulla on aina sama periaate; kivijalat on liimattu maastopohjaan ja itse rakennus on aina tarvittaessa irrotettavissa. Ylemmän saranan putken juotin peltisuikaleen päälle ja vasta sitten poistin ylimääräisen pellin. Peltisuikaleen juuressa on sopiva kolo saranan putkelle. Alemman saranan sijoitin siis uuteen paikkaan ja viilasin sille yläsaranan kaltaisen kolon. Ovissa olevat peltisuikaleet voi kyllä taivuttaa saranalenkeiksi, niin toimin vuosia sitten tekemäni tallin kanssa. Tämä on myös aivan toimiva menetelmä eli siis molempi parempi?
Veturitalli: Tiiliseinän… 16.2.2011 13:13 Rakennusblogi
Esko Ampio kirjoitti:
Lattiat olen tehnyt rasvamonttuineen, askelmineen. Tämä tiililattia vaatinee samat peruskäsittelyt, vaan loppusilaukseen paljon tummaa, melkein mustaa. Pilttuun perällä on luultavasti myös ollut joitain kaappeja, työpöytää, rasvatynnyriä. Sellaisia pitäisi aikaansaada. Sisävalaistusta varten kokeiltu lämminvalkea-ledejä, joissa vaippana beigen väristä mattamuovia. Tämä pehmentää, hajottaa ja vaimentaa valoa muistuttamaan valoltaan enemmän vanhoja hehkulamppuvalaisimia.
Minunkin talliini tulee rasvamontut ja tiililattia, mutta muuta sisustusta en tällä haavaa taida tehdä. Valaistusta täytyisi kyllä joskus kokeilla; sillä saisi luotua malliin mukavasti lisätunnelmaa.
Veturitalli: Tiiliseinän… 16.2.2011 09:35 Rakennusblogi
Pasi Kiiski kirjoitti:
Yhden asian olen noissa oikeissa vanhoissa tiilipinnoissa pannut merkille. Ne sammaloituu ja rupeaa vihertämään kosteudelle alttiissa paikoissa. Siitäkin saisi lisää sävyjä säistämiseen.
Lieneekö tätä tallia, tai jonkinlaista tallinaihiota tulossa mestarimallarien sarjana myyntiin? Täällä Porvoossa on kaunis vanha tornillinen veturitalli ja aina kun näen sen tulee mieleen että siinäpä olisi hieno mallin aihe.
www.vastavalo.fi/albums/userpics/11859/sh_7728_net.jpg
Aivan oikea havainto tuo sammaloituminen-sitä voisi lisätä omaankin malliin. Porvoossa on todella hieno vanha veturitalli, olen sitä monesti ihaillut. Eräs porvoolainen harrastaja rakentaa kyseisestä tallista pienoismallia mittakaavassa 1:50.
Rakentamastani veturitallista on kyllä kaikki muotit olemassa ja olen sitä joitakin kappaleita myynytkin, mutta varsinainen oikea tuote se ei vielä ole. Tallin esikuvana on Hyvinkään vanha veturitalli. Pienoismalli perustuu ns. elementtiajatteluun eli siitä voi helposti rakentaa haluamansa kokoisen yksinkertaisesti lisäämällä pilttuiden määrää.
Dm 4 moottorivaunu+ vaunut… 30.11.2010 20:36 Rakennusblogi
Antti Lappalainen kirjoitti:
Jos siirtokuva ei ota asettuakseen, pehmennintä tujumpi aine on raaka jääetikka, jota saa apteekista. Olen myös varovasti sulattanut siirtokuvia malliin kiinni Tamiyan Extra Thin-liimalla.
Kiitos vinkistä Antti! Täyypä kokeilla kyseisiä aineita.
Rupakko 29.11.2010 15:45 Malli
Jere L kirjoitti:
kui kaua meni aikaa rakentamiseen
Ainakin yli kymmenen vuotta olen tuota tehnyt; välillä on tosin ollut pitkiäkin taukoja.
Perniö 1930 25.11.2010 09:21 Malli
Ankaran loppurutistuksen jälkeen sitten syntyi ihan näyttävä kokonaisuus. Hieno museotyöhän tuo on…Onneksi olkoon!
Antti Lappalainen 28.10.2010 10:19 Käyttäjäprofiili
Pikaliimantuoksuista onnea!
Einolan pysäkkirakennus 4.9.2010 14:40 Malli
Mukava nähdä tämä tönö jonkun muunkin kasaamana ja vielä asemapenkitkin. Mainiota!