Pienoismallit.net

Untamo Sallinen

Espoon terveyslähde… 26.8.2014 16:07 Rakennusblogi
Lauri K kirjoitti:
Eikö tuossa ole vaarana, että ohut balsarima taipuu tai turpoaa, kun on niin huokoista ja jos käyttää kovin vetistä maalia?
En ole kyllä havainnut aitoissa mitään elämistä, vaikka olenkin kostuttanut niitä melkoisesti ohennetulla maalilla. Olisiko elämättömyyden syynä se, että hirret on kuitenkin salvostettu ja liimattu salvosten kohdalta. Ja ovathan aitat melko pieniä 1/87-mittakaavassa.
Kiitoksia myös osoittamastasi mielenkiinnosta. On aina mukava kuulla, että joku myös lukee näitä kirjoittamiani blogeja.
Espoon terveyslähde… 6.8.2014 13:55 Rakennusblogi
Tommi Tuuri kirjoitti:
Milläs noi tyhjennettiin, kun ne oli paskottu täyteen? Olisiko noissa huuseissa pitänyt olla, jonkinlaiset tyhjennys luukut?
Totta toriset, aika ikävä homma tyhjentää ilman luukkuja. Minne lie unohtuivat.
Espoon terveyslähde… 22.7.2014 20:21 Rakennusblogi
Timo Rasimus kirjoitti:
Noinkohan noissa olisi ollut laseja?
Olet oikeassa, todennäköisesti käymälöissä ei ollut laseja. Lueskelin lasinvalmistuksen historiaa ja mitä ilmeisemmin noin toisarvoisiin rakennuksiin lasia ei 1700-luvulla tuhlattu. Joten pieleen meni:)
Raidepuskin 11.11.2013 07:59 Malli
Jari Juvonen kirjoitti:
Teräsosiin verrattuna ja mittakaavaan suhteutettuna puuosien syyt eivät mielestäni ole ihan noin selvästi erottuvia. Puuosat olisivat voineet olla "sileämpiä".
Raidepuskimia tehdessäni minulla oli muistaakseni sellainen ajatus, että halusin niistä riittävän kauhtuneet. Puuosia on käsitelty kovemmalla kädellä, kuin mitä vain puunsyiden jäljittelemiseksi olisi tarvinnut tehdä. Raidepuskimen ratapölkky on jo osittain lahonnut ja sen pinnasta on irronnut materiaalia.
Rautatiemuseon pienoismalli… 27.9.2012 14:43 Rakennusblogi
Foul Ole Ron kirjoitti:
Itse asiassa olisi allekirjoittaneellakin ehkä käyttöä parille tällaiselle talolle/talon osille, onko näitä kenties myytäväksi asti?
Tuosta pienemmästä asuinrakennuksesta on myynnissä täydellinen rakennussarja. Muista rakennuksista on olemassa muotit, joten jos on tarvetta, voin kyllä myydä niihin osat. Seuraavassa linkki em. asuinrakennuksesta:Linkki
Rautatiemuseon pienoismalli… 10.6.2012 19:56 Rakennusblogi
Matti Piilola kirjoitti:
Teettekö itse nuo messinki- ja uushopeasyövytteet, vai teetättekö ne jossain? Ja toinen kysymys: Teillä lienee itsellä keskipakovalukone? Mistä aineesta teette siihen sopivat muotit niin että esim. messinkivalut ovat mahdollisia?
Messinki- ja uushopeasyövytteet sekä messinkivalut on teetetty muualla. Syövytteiden suunnittelu- ja piirtämistyö on tehty itse, samoin kaikkien valuosien alkuperäisosat. Hartsivalut ja niihin liittyvät silikonikumimuotit ovat myös omaa työtä.
Rautatiemuseon pienoismalli… 4.6.2012 16:11 Rakennusblogi
Niko Lindström kirjoitti:
Joten pari kysymystä:
Mitä rakennustasoitetta ja lateksimaalia tarkalleen ottaen käytit? Ja mistä noita saa?
Rakennustasoite on Sadolinin Oiva Tasoite, hieno (seinät, katot). Tasoite on ostettu Prisma-marketista, luulisi tätä löytyvän myös rauta- ja maalikaupoista.
Lateksimaaleja olen käyttänyt ainakin Harmonya, Helmiä, Seinämaali 7, mitä niitä onkaan. Maaliksi käy kyllä ihan mikä tahansa himmeä vesiohenteinen yleisremonttimaali. Näitä maaleja saa rautakaupoista, maalikaupoista , marketeista, joissa on maalinsekoituspiste. Vihreä voisi olla hieman enemmän rusehtava kuin käyttämäni. Kannattaa lisäksi käyttää ihan rehtiä ruskeaa, maan eri sävyjä. Jos nyt tekisin tuota maastopohjaa, niin laikuttaisin sitä selvästi enemmän eri väreillä.
Rautatiemuseon pienoismalli… 4.6.2012 13:18 Rakennusblogi
Matti Piilola kirjoitti:
Tuleeko malliin myös liikkuvaa kalustoa, vai "vaan" pelkät rakennukset?
Tällä erää malliin tulee "vain" rakennukset ja maasto. Museolla on kyllä omasta takaa kohtuullisesti H0-kalustoa, jotka sopisivat tähän malliin. Pienoismallin kaikki raiteet on kyllä varmuuden vuoksi johdotettu eli kohtuullisen helposti radalle saisi liikkuvaa kalustoa.
BR-52: Baureihe-52 Mit… 6.11.2011 14:12 Rakennusblogi
Todellakin mestarillinen malli. Olen seurannut tuota pitkää marssia, sen kärsivällistä ja havainnollista esittämistä ja nyt voikin todeta, että lopussa aina kiitos seisoo. Kaikki on ollut varmasti sen vaivan arvoista. Oletko ajatellut ryhtyä alkemistiksi; sen verran hienosti on muovi muutettu metalliksi? Aiheeseen on paneuduttu erityisellä huolellisuudella ja monia osia on veturiin tehty kokonaan itse -se nostaa pisteitä. Siksi siis täydet pisteet.
Dm 4 moottorivaunu+ vaunut… 25.9.2011 14:24 Rakennusblogi
Esko Ampio kirjoitti:
Löytyisikö väreille esim. RAL-koodit. Ja ilmeisesti Hr11:ssa on samat värit.
Valitettavasti minulla ei ole maalien koodeja. Hr11-veturiin sopivat samat värit.