Pienoismallit.net

Untamo Sallinen

Sami Nissinen kirjoitti:
Tampereella Työväenmuseo Werstaalla oleva Untamo Sallisen kohtalaisen uusi Pispala -dioraama oli erittäin kallis projekti.
Pispala-dioraaman tekemiseen vierähti itseltäni 1600 ja työharjoittelijalta 200 työtuntia eli noin yksi miestyövuosi.
Dioraamaan käytetystä ajasta kolmannes oli opinnäytetyötä ja kolmannes työharjoittelua, joista en saanut mitään rahallista korvausta.
Yksi kolmannes Pispala-dioraamasta oli oikeata asiakastyötä, josta maksettiin selvää kahisevaa. Tein työtä opiskelijana omalla toiminimelläni, jolloin en kuulunut arvonlisäverorekisteriin vuotuisten tulojeni jäädessä minimirajan alapuolelle. Lisäksi en ollut em. syistä johtuen velvoitettu YEL-vakuutukseen.
Jos nyt tekisin kokopäiväisenä ammatinharjoittajana kyseistä työtä, tulisivat alv ja YEL-maksut vielä lisäämään kokonaishintaa.
Jos kolmannes tehdystä työstä on rahallisesti korvattua, ei se mielestäni ole lähelläkään todellista markkinahintaa mitä tällaisesta työstä täytyisi saada eli ei sitä voi ainakaan kutsua erittäin kalliiksi projektiksi (mielenkiintoinen ja antoisa se toki oli).
Finlayson-projekti olisi iso työmaa riippumatta siitä kuka tai ketkä sitä tekisivät ja Jarin hinta-arvio antaa hyvin jotain osviittaa rahatukun minimipaksuudesta. Toki hinnanmuodostukseen vaikuttavat mittakaava, yksityiskohtien määrä, laatu jne.
Polyuretaanin kovettuminen?   24.4.2017 14:42
Joskus vanhentunut hartsi jää kovettumatta tai kovettuu välittömästi, kun hartsi ja kovetin sekoitetaan keskenään -molempia ilmiöitä olen havainnut.
Heräsi myös epäilys, että voisiko hartsi reagoida kylppärisilikonin kanssa; kaikki aineet eivät aina sovi keskenään yhteen.
tuuletin maalauskaappiin   28.3.2016 09:37
Omaan maalauskaappiini asensin tällaisen kanavapuhaltimen. Puhallin toimii oikein hyvin ja on tehokas.
www.taloon.com/kanavapuhallin-ostberg-ck-125-c/LVI-8014708/dp?openGroup=267
Model Expo 2014   8.11.2014 09:27
Tmi Mestarimallit osallistui Model Expoon parina aikaisempana vuotena. Osastona meillä oli 4m2 pakettiosasto, jossa voi hyvin hyödyntää myös seinäpintoja ja sähköt ja pöytä oli valmiina. Hyvä ratkaisu pienkauppiaalle, mutta osaston hinta muodostui ongelmaksi. V. 2015 pienin 4m2 osasto näyttää maksavan 593€ + alv., yhteensä siis 735€.
Lisäksi kauppiaalle tulee myös muita messukuluja, jotka täytyisi kuollettaa myynnillä.
Jo pelkästään kulujen kuolettaminen vaatii melkoista myyntiä, tuotosta nyt puhumattakaan.
Jos osastohinta olisi hieman maltillisempi, niin kyllä osallistuisin Model Expoonkin. Tänä vuonna olimme omalla osastolla Suuri Snadi-näyttelyssä ja kauppiaan kannalta se oli oikein onnistunut tapahtuma.
Rane kirjoitti:
Tässä Wikipedian artikkelin alimmaisessa kuvassa on kelta-musta vinoristikko Haapamäelle museoidussa valo- ja äänivaroituslaitoksessa. Tolppa taas on musta-oranssi.
fi.wikipedia.org/wiki/Tasoristeys
Minusta se näyttää auringon haalistamalta oranssilta. Tolpassa on oikeat sävyt.
Rane kirjoitti:
Ainakin meillä päin on edelleen käytössä musta-oransseja vinokolmion muotoisia pikkulätkiä radan varressa. Tämä lienee siis sama väri kuin niissä.
Vinokolmiolätkä on aurausmerkki, jotka oli maalattu samalla värillä kuin puomilaitokset.
Rane kirjoitti:
Rautatieihmisille kysymys. Alla olevassa kuvassa puomi on musta-keltainen nykyisen puna-keltaisen sijaan. Onko väritys siihen aikaan ollut kaikkialla tuo, että tiedän värit hyvällä omalla tunnolla myös maalaukseeni noin laittaa.
Tuon ajan oikea väri puomilaitoksille ja esim. aurausmerkeille on musta-oranssi. Väritys oli sama kaikkialla.
www.mestarimallit.com päivitetty   26.10.2014 20:03
Suomalaisten pienoismallien rakennussarjoja mittakaavassa 1/87 (H0) ja 1/160 (N). Myös tarvikkeita ja työvälineitä.
Kotisivumme on päivitetty, kts. www.mestarimallit.com
Niklas Lavonen kirjoitti:
Te hän voisitte perustaa yhtiön.
Tässä linkki kotisivuilleni: mestarimallit.com ja Tmi Mestarimallien facebook-sivuille: www.facebook.com/Mestarimallit
Valkometalli alkeet   11.12.2012 09:45
Tmi Mestarimalleilta löytyy valkometallin juottamiseen sopiva juote ja juoksute (Carr´s 70-juote ja Carr´s Red Flux-juoksute). Kts. oheinen linkki:http://mestarimallit.com/tarvikkeet/