Pienoismallit.net

Jouni Koski

Moderaattori

Euromilitaire RIP   16.11.2016 13:04
SMC taitaa olla ens vuonna samana viikonloppuna NC:n ja Suuren Snadin kanssa…Jos Suuren Snadin paikka ja tapahtuma viikonloppu ovat samat kuin tänä vuonna?
Model Expo 2014   9.11.2014 01:01
Pikkupajalle max. 100€/päivä on varmasti raja myyntipaikalle. Pitkä viikonloppu 300 € ehkä ok. Riippuen ja roikkuen asiskasmääristä. Scale supplyn asiakaskunta on ainakin aikalailla mallariporukkaa. Ihan turha odottaa että lapsiperheet tulee ostelemaan työkalua tms. Suuressa snadissa on kuitenkin nukkekoti- ja rautatie harrastajaa joille työkalut ym.sälä kelpaa kuin muovin silppuajille. Noilla hinnoilla Expo jää haaveeksi. Pienen firman pitäisi myydä varasto tyhjäksi jotta viivan päälle jäisi jotain. Tätä expo ei ole ymmärtänyt aikaisemmin eikä näköjään nytkään. Lapsi- tai lemmikki messut eivät tuo mitään lisäarvoa meidän pikku autotallikaupalle. Ps. Meilläkin yhteensä kolme kissaa. ;)
SuPi Ry ja Nordic Challenge   9.11.2014 00:44
Pyörivä kivi ei sammaloidu. :)
Onneksi en rakentele lentokoneita. Vielä… :)
Taulut   8.5.2014 20:34
Parolan panssarimuseon sivuilta löytyy.
Mallareiden kevätleiri   24.4.2014 08:43
No joo… korjattu.
Mallareiden kevätleiri   23.4.2014 22:23
Jos joku tarvitsee kyytiä 3.5.. lauantaina Keravan tai Järvenpään rautatieasemalta Kesärinteeseen niin kyyti järjestyy. Laita yksityisviestä.
Model Expo 2014   15.4.2014 10:43
Vaihteeksi ihan viihdyttävää keskustelua :)

Koska NC ja Expo vertailua on jo tehty, pitää NC:n järjestelyihin sekantuneena todeta, että myöskään NC ei ole vain kirkasotsainen malleja mallareille tapahtuma. Siinä vaiheessa kun niitä noin 1000 pääsylipun maksavaa kansalaista ei kiinnosta hämeenlinnassa ko. tapahtuma , on CN loppu.
Yhdistyksen tai kauppiaiden rahoilla ko tapahtumaa ei järjestetä. Muita sponsoreita on melko hankala löytää.

Jotta tapahtuma vetää yleisöä, siellä pitää olla paljon malleja/katsottavaa. Jotta tapahtumassa olisi malleja pitää edes yrittää tehdä jotain harrastajien eteen, joita ilman ei ole malleja. Toistaiseksi tämä yhtälö on vielä Hämeenlinnasssa toiminut.

Expo toimii samalla periaatteella, mutta siellä on muutakin pienoismallinähtävää kuin muovimallit. Yleisö kylläkin maksaa varmaan saman pääsymaksun, vaikka Expossa ei olisi yhtäkään muovimallia. Ja järjestäjä saa rahansa.
Tapahtumat painivat ihan eri sarjoissa kävijämäärien ja rahoituksen suhteen. Kuin myös Yleispienoismallimessut/muovimallitapahtuma akselilla.

Olen samaa mieltä että Expo olisi hieno näyteikkuna muovimalliharrastukselle, mutta jos järjestäjän ehdot eivät miellytä kauppiaita eikä osallistujia tulos on tämä, mistä on maristu jo vuosia.

Jos Mosonin malli tapahtuma ei olisi samana viikonloppuna olisin kyllä luultavasti osallistunut Expoon. ( asuu melko lähellä, ei tulisi edes kalliiksi ) Päällekkäin olevina ei kuitenkaan tarvitse hirveästi arpoa kumpaan osallistuu. Itsekästä, kyllä.
Mosonissa vaan viihtyy paremmin :)
Rahdit sun muut Suomeen   8.3.2014 14:46
shop.italeri.com

Italierin tavaraa saa suomeen postikuluitta yli viidenkympin tilauksella.
On kokeiltu.