Pienoismallit.net

Matti Piilola

Hartsi 3D-printteri   17.12.2021 08:54
Joonas Kurtti kirjoitti:
Terve Kaj-Krister! Teetkö pienimuotoisia tilaustöitä?
Minullakin voisi lähitulevaisuudessa olla käyttöä tällaiselle palvelulle, kunhan opin jollain tavalla hanskaamaan tuon Fusionin.
Olen myös harkinnut oman printterin hankintaa, mutta mitäs sillä sitten tulostelisi kun käsillä oleva projekti valmistuu? Voisi jäädä käyttämättömäksi muiden koneiden joukkoon pölyttymään.
Hartsi 3D-printteri   11.12.2021 08:39
Kaj-Krister Lindeman kirjoitti:
Samaisella ohjelmalla tuherran kuvat. Melko helppoa loppupeleissä, kun pääsee sisään ja oppii kikat.
Kuinkas opettelit Fusionia? Oisko antaa vinkkiä jostain hyvästä tutoriaalista?
Hartsi 3D-printteri   10.12.2021 18:54
Kaj-Krister Lindeman kirjoitti:
Mikäli on pääsy naamakirjaan, löytyy täältä kuvia piirusteista ja viimeisimmistä mallikansioista myös valmiista osista.

www.facebook.com/media/set/?set=a.3087095708242213&type=3
Aika hienoa jälkeä olet saanut aikaiseksi. Mutta milläpä 3D ohjelmalla olet noita mallintanut?

Minullakin kovasti suunnitteilla printterin hankinta, joko Elegoo tai Anycubic, mutta kantona kaskessa on tuo mallintaminen. On hobbylisenssi Fusion 360 ohjelmaan, yritetty opiskella tuota tutoriaalien ja videoiden avulla, mutta silti on vielä pitkä matka edessä saada jotain järkevää aikaiseksi. Siitä syystä on myös tuo printterin hankintakin vielä jäissä.
Resiinimallin liimaus ?   1.4.2021 15:04
En minäkään ole saanut pikaliimaa toimimaan juuri missään paitsi sormien yhteen liimauksessa. Tämän vuoksi olen siirtynyt käyttämään vain epoksia. Joutuuhan sen kuivumista odottelemaan muutaman tovin, mutta eläkevaarilla on aikaa.
Billing Boats:in puulaivojen sarjoja löytyy vaikka Hobbypointista: www.hobbypoint.fi/the_advanced_beginner

Ja OcCren tuotteita vaikka tuolta: www.ubuy.fi/en/brand/occre?q=occre&brand=occre
Aloitus ja hankinnat?   5.1.2021 09:46
Kiitos selvityksestä. Odotan mielenkiinnolla kokemuksiasi H&S:stä.
Aloitus ja hankinnat?   3.1.2021 17:14
Arto Hokkanen kirjoitti:
Kallein epäonnistuminen minulla oli ruiskumaalausvehkeet. Ostin Badgerin ruiskun ja Sparmaxin jatkuvakäyntisen kompuran. Kallita olivat mutta huonoja. Nyt on ruisku vaihdettu ja tullee myyntiin tälle palstalle,
Mulla on sama combo, mutta en ole pitänyt sitä huonona kun muista ei ole kokemuksia. Mihin ruiskuun vaihdoit, ja miksi se on parempi kuin tuo Badger?
Troolari   25.12.2020 11:02
Billings: ltä löytyy vaikka tollanen, jos etsit rakennussarjaa:

www.google.com…j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
M: Billing Boats Progress   26.11.2020 21:43
Myyn -70 luvulla rakennetun otsikon mukaisen puulaivan. Paatti on ollut radio-ohjattava, mutta radiot on poistettu. Ajomoottori ja peräsinservo ovat kuitenkin paikallaan.
Lukuisissa muutoissa laiva on hieman pölyyntynyt ja takila kärsinyt, mutta pienellä fiksauksella siitä saa ihan mukavan paatin.
Yritin laittaa tähän kuvia aluksesta, mutta ei onnistunut. Voin lähettää niitä tarvittaessa sähköpostilla.

Laiva sijaitsee Lahdessa. Hintapyynti 50 €.
Radio ohjaus ongelma   19.10.2020 10:50
Kahden erillisen akun ja nopeudensäätimen kytkeminen saman vastaanottimen perään saattaa tosiaan tuottaa ongelmia, koska nopeudensäädin syöttää vastaanottimelle ja siihen kytketyille servoille niiden tarvitseman 5,5…6 V jännitteen. Eri akuista ja nopeudensäätimistä generoidut syöttöjännitteet saattavat todella pahasti sotkea vastaanottimen toiminnan.

Myöskin tilanne, jossa yhteisestä 12 V akusta tehdään kahdella nopeudensäätimellä tuo 5,5…6V voi jossain määrin aiheuttaa vastaanottimessa häiriöitä, koska nuo syöttöjännitteet voivat liiaksi poiketa toisistaan.

Ehkä parhaiten toimisi systeemi jossa molempien moottoreiden järjestelmät pidetään galvaanisesti täysin erossa toisistaan ja käytetään kahta vastaanotinta jotka molemmat paritetaan yhteisen lähettimen (2,4 GHz) kanssa. Tällöin molemmille vastaanottimille voidaan käyttää omat 12 V akut ja nopeudensäätimet, jolloin eivät häiritsisi toisiaan. Nopeudensäätimet voidaan sitten kytkeä omilla vastaanottimillaan eri kanaville, jolloin yhteisellä lähettimellä voidaan niitä ohjata erikseen.