Pienoismallit.net

Jari Hemilä

BTR-60PB "Petteri"… 27.2.2015 16:46 Rakennusblogi
Moron Janne!

Ja kiitokset, on hieno homma että myös lentsikkamallareita kiinnostaa tällainen tekeminen. Tietyntyyppisiin koneisiin noita tekniikoita voi käyttää suoraan, mutaa ehkä vähempi mutta muuten.

Lekorakennusblogia meidän täytyy yhdessä toivoa niiltä keltä ne taipuu paremmin! On mulla jotain ajatuksia Mig-21Bisin innoittamana muhimassa mutta katotaan!

Huomenna nähdään Tampereella nääs!!

Mallailuterveisin,
Jari
BTR-60PB "Petteri"… 25.2.2015 23:45 Rakennusblogi
Moi Heikki.

Hyvä niksi. Mekaanisen poiston kanssa saa tosin olla tarkkana ettei hankaa maalipintaa puhki. Hammastikkukin kun on melko kovaa siveltimen harjakseen nähden. Hyvä vaihtoehto systeemillesi on esimerkiksi Scale Supplyn myymä efektisivellin, jolla saa randomia raidoitusta helposti ilman että tarvi pelätä pinnan rikkoontumista.

Mallailuterveisin,

Jari
BTR-60PB "Petteri"… 24.2.2015 19:55 Rakennusblogi
Toivoselle mukavaa Afrikan reissua! Mukavahan se on jos kerta oma BTR on mukana!! ;-)

Kiitos Petri!

T:Jari
BTR-60PB "Petteri"… 23.2.2015 22:25 Rakennusblogi
Terve ja suuret kiitokset!

Mukava nähdä että aihe kiinnostaa, nyt ekan vuorokauden aikana "Loppurutistusta" on käyty katsomassa yli 1500 kertaa! Toivottavasti blogi poikii ideoita ja ennenkaikkea auttaa niiden toteuttamisessa. Jejejeje, resepti toimii myös muunmaalaisille esikuville! =)

Seuraavassa kaksi vinkkiä joilla saa harrasteeseen tehoa ja mielekkyyttä lisää, ja ennenkaikkea valmiita malleja…

VINKKI #1 Kopioi/apinoi orjallisesti jonkun reseptin mukaisesti loppuun viety malli. Käytä just tasan niitä sävyjä mitä joku on käyttänyt huippumallissaan ja tee artikkelin mukaisesti samat temput. Kaikille kikoille on tarkoituksensa ja yleensä ne aukenee vasta valmiissa mallissa. Jos ei ekan mallin efektit näytä samanlaisilta, tee uus malli, toistoa toistoa! Simppeliä, jälki paranee vaan harjoittelemalla!!! Mulle ainakin tämä systeemi on toiminut.

VINKKI #2 Hommaa helppoja ja halpoja OOTB malleja, Trumpan vanhempi 1/35 KV-perhe on huippu esimerkki. Malli on näyttävän kokoinen, täynnä yksityiskohtia ja rakennettavissa muutamassa tunnissa, kaiken kukkuraksi hinta alle 20 ekee. Malli on nätti suoraan laatikosta, taitavalla maalaamisella jopa takakannen verkot on ok tornin alla. Tumma väri toimii loistavana pohjana pölylle ja kuralle. Jos homma menee vi…ketuilleen, Fairyllä värit veks ja uudestaan uudestaan kuin teletapit!
Itse ainakin koen että mun on turha polttaa aikaa ja vaivaa etsien yms kanssa jos pintakäsittely pilaa kokonaisuuden. Käytän mieluummin aikani pintakäsittelyyn ja sit kun sen joskus saan rokkaan, alan kohentaa mallieni detaljointia. Siihen asti näin!

Meille suomalaisille on aina iskostettu päähän että itte pitää kaikki tehdä, ne ajatukset pitää heittää jo romukoppaan ja härkisti vaan kopioida toisten tekemisiä/tekniikoita!! Sitä varten niitä artikkeleita väännetään alan lehtiin, opiksi muille! Ei ole tietenkään pakko tehdä vihreää neukkuvaunua jos brittivaunut miellyttää enempi, ei, mutta tekniikat ei katso minkämaalaista vekotinta kulloinkin duunaillaan.

Ei muuta kuin treenaamaan!

Mallailuterveisin,
Jari
BTR-60PB "Petteri"… 22.2.2015 21:56 Rakennusblogi
Morjens herrat!

Kiitos ja kumarrus kommenteista. Mukavaa että väki pitää, toivottavasti mahdollisimman moni innostuu tästä ja tekee aiheesta oman tulkintansa!

Referensseistä, joo mulla oli parikuvaa käytössä tuosta, jejejeje, ja sen perusteella uskalsin jättää 14,5 PSVKK KPVTn pois, samoin kuin 7,62 millisen. Mulla oli varattuna tähän RBn nätti messinkipiippu, mutta siittä puuttui päältä piipun kahva ja projektin luonteen vuoksi (nopea läpimenoaika) en sitä alkanut miettimään/tekemään. Ref kuvissa piiput on poistettu joten… Multa saa sen RBn 3 eurolla =).

Vuonna 2013 olin ekaa kertaa elämässäni vaunun kyydissä, itse asiassa kahdesti. Kesällä museolla T-55 kyytissä ja syksyllä Nordic Challengen yhteydessä museon BMP-1 kyydissä Lekellä. Lenkki kesti about 15 min ja panssariura kuorrutti Bemarin ja "taistelijat" kannella hetkessä märkään mutaan. About vartin tauon aikana osa vaunusta kuivui silmissä, telapyörien kumiosat, pyörännavat, moottorin ympäristö jne jne. Vaunu oli hetkessä kirjavana märkää valuvaa mutaa ja vaaleaa kuivaa pölyä/mutaa. Jotain sen sorttista mielikuvaa lähdin hakemaan. Tosin kyseessä oli tuolloin museon tsekki-bemari, museoituja laitteitahan ei tunnetusti voi käyttää referenssinä. Mutta Leke oli se aito!

Otan Petterin mukaan lauantaina Tampereelle niin siellä voi sitä pällistellä lisää.

Mallailuterveisin,
Jari
MiG-21 BIS 21.2.2015 23:56 Malli
Moron AJ ja kiitokset! Hassu fiilis kun vaunumallarin konemalli arvotetaan noin korkealle! Hyvät fiililkset!

Jari
MiG-21 BIS 21.2.2015 13:31 Malli
Kiitokset Seppo!

Jejejeje, eikös esikuva pyyhkinyt 2 Machia… ;-) No, joo, ,mukava että materiaali miellyttää, tästä on hyvä jatkaa!

Mallailuterveisin,
Jari
MiG-21 BIS 19.2.2015 22:47 Malli
Terve Petri

ja isot kiitokset kommenteistasi. Mukava saada palautetta artikkelista, niistä harvemmin kuulee lukijoilta mitään.

Teen mallit itselleni omaksi iloksi ja sama on vähän artikkelien kanssa. Tykkään lukea informatiivisia, kuvapainotteisia juttuja, siksi haluan myös itse tehdä artikkeleistani sellaisia. Hienoa että tyyli miellyttää, sekä jutun että mallin suhteen.

Mallailuterveisin,
Jari
BTR-60PB "Petteri"… 19.2.2015 22:17 Rakennusblogi
Kiitos oikaisusta Kaitsu! ;-) No, säädöt pielessä anyway! Täytyy muistaa sit ettei laita paljoa nokea putkien päähän =)
BTR-60PB "Petteri"… 18.2.2015 15:40 Rakennusblogi
Petri Lyy kirjoitti:
En kyllä olisi uskaltanut laittaa Mr Surfaceria ruiskuun, mutta kun kerran toimii niin pakko kokeilla. Tänks vinkistä!
Hehee, kerran koitat niin ei ole paluuta!! Mutta tosiaan ohennus ja ruiskun putsaus keltakorkkisella!! Mulla on tossa Iwatassa 0,3mm suutin, siitä tulee ainakin nätisti. Aiemmin käytin "valkoista" Tamiyan Fineä, ensin paukkupullosta suoraan, nou nou, sitten dekantoituna, mutta tuo Surfacer on ittelle ainakin ihan paras setti.