Pienoismallit.net

Kalle Rantanen

Moderaattori

Viimeisin mallailuhankinta   tänään 01:30
Nostalgiamalleja on tullut hankittua jo iät ja ajat, mutta nyt siirryin syvemmälle suohon, eli hankin Tieto-Nikkarin 94/95 -postimyyntiluettelon kun sellainen sattui divarin nettisivuilla vastaan. Järkeä eli ei, mutta tuota tuli aikoinaan ahkerasti selattua. Vielä kun löytyisi järjelliseen hintaan Tamiyan 1994 katalogi, niin tällä sektorilla olisi kaikki "tarpeellinen" hankittuna.
Mersun pakokaasuvanat   eilen 21:32
Antti Lappalainen kirjoitti:
Kyllä Saksakin käytti lyijyä polttoaineessa. I.G. Farbenilla oli lyijytetraetyylin valmistuslisenssi (Amerikkalainen tuote). Saksalaista lentobensaa oli kahta laatua: B4 ja C4, jotka vastasivat oktaanilukuja 89 ja 91/130. Niissä oli molemmissa lyijytetraetyyliä.
Tarkka lainaus kirjan johtopäätöksistä kuuluu lyhennettynä seuraavasti:
"Oktaaniluvun nosto 87:stä sataan tehtiin bentsolilla… …se oli huomattavasti heikompi oktaaniluvun nostaja kuin teraetyylilyijy. Lyijytys kyllä tiedettiin ja sitä myös jonkin verran käytettiin."
Mersun pakokaasuvanat   eilen 17:54
En itse muista Valtosen kirjan sanomaa ihan noin ja mitä nyt pikaisesti vilkuilin, niin en löytänyt varsinaisesti laatuun viittaavia mainintoja. Käsittääkseni ydinongelma oli polttoaineen saatavuus, etenkin korkeaoktaanisten laatujen osalta. Asiaa vaikeuttivat Saksan tekemät valinnat jalostusprosessissa, tarkemmin sanottuna muualla käytettiin lyijyä kun taas Saksan valinta oli bentsoli, joka oli ominaisuuksiltaan huonompaan ja jätti tuotannon pienemmäksi. Mutta oliko lopputuote laadullisesti ts. käyttöominaisuuksiltaan heikompaa? Siihen en löytänyt kirjasta viitteitä.
Pisteytys   30.3.2021 22:00
Mika Kauranen kirjoitti:
Noihin alakanttiin pisteyttäjiin on lähes aina törmätty.
Onko tosiaan niin, että te muut ette törmää lainkaan yläkanttiin pisteyttäjiin? Esim. viimeisimmällä mallillani on yksi kakkonen ja yksi nelonen ja meno on aika lailla sama kaikissa malleissa.
Pisteytys   30.3.2021 20:20
Pasi kirjoitti:
Mun mielestä pitäis olla sellainen systeemi, et on pakko kommentoida ja kertoa mikä mallissa on vikana jos antaa huonot pisteet.
Sellainen systeemi on. Yhden tähden poikkeamasta kehotus ja kahden tähden poikkeamasta pakko.
Haku ei toimi   21.3.2021 14:23
Välilyöntien kanssa vaikuttaa tosiaan olevan häikkää. Bristol Blenheim -haku muuttuu muotoon "bristol+blenheim". Jos vaihtelee haun eri välilehtien välillä, niin jokaisella vaihdolla hakuun tulee yksi %2B lisää. Samoin lainausmerkit muuttuvat %22 -koodiksi.
M: Romuja hyllystä   17.3.2021 15:12
Kannattaa ehkä lähettää tiedustelut yksityisviestillä. Näitä ketjuihin lähetettyjä viestejä myyjä ei huomaa, ellei käytä sivustoa aktiivisesti kun taas yksityisviesteistä on mahdollista saada ilmoitus sähköpostiin.
Tomi Filppu kirjoitti:
Ei itseasiassa ole, koska täällä ylläpitoa kiinnostaa puuttua huijareihin.
Varmasti kiinnostaa, mutta tässähän asiaa kommentoitiin nimenomaan maksuturvan osalta. Eli huijari ei kauaa voi toimia, mutta ensimmäisenä huijattuja se ei auta.

Toisaalta tällainen suomenkielinen erikoistunut sivusto ei liene muutenkaan todennäköisin paikka joutua huijatuksi.
Omalta osaltani joudun toteamaan ettei valmistu ajoissa, hiomistalkoot jatkuvat omalla ajalla.