Pienoismallit.net

hto

Suomi MT-LB   22.8.2008 20:48
Esa Muikku kirjoitti:
hto kirjoitti:
Onko siis puolustusvoimat väärässä kun väittää ylläolevassa linkissä vaunun olevan MT-LBv? Voiko tässä maailmassa enää mihinkään luottaa?
Ei, eikä ainakaan tässä asiassa puolustusvoimiin, joka on väärässä mallimerkinnän kirjoitusasun suhteen. (Ei ole muuten ainoa asia, joka on pielessä ko. kalustoesittelyissä).
Ko. firman työntekijänä en ylläty laisinkaan mikäli PV:n sivuilla jokin asia on pielessä. Paljon isompiakin asioita tuossa laitoksessa on miten sattuu… ;)
Intin jälkeiset unet   17.8.2008 14:51
Olihan noita, ei nyt ihan vastaavia mutta sillä idealla kuitenkin että eipäs loppunutkaan. Itsellä ne menivät ohi noin viikossa.
Suomi MT-LB   17.8.2008 14:45
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
http://www.mil.fi/maavoimat/kalustoesittely/index.dsp?level=102&equipment=69

Varmaankin olet jo nuo katsonut…
Onko siis puolustusvoimat väärässä kun väittää ylläolevassa linkissä vaunun olevan MT-LBv? Voiko tässä maailmassa enää mihinkään luottaa?
Suomi MT-LB   9.8.2008 17:36
Itseäni kiinnostaa aihe myös, MT-LBv:n haaveilen joskus rakentavani. Leveämmät lokarit saanee itse tehtyä, mutta mahtaako tuota leveämpää telaa löytyä miltään valmistajalta irtoteloina? Olen koittanut täältä intterwebistä tietoa kaivaa, kovin laihoin tuloksin.
Kysymysketju kuorma-autoista   1.8.2008 17:46
Jaa, missä projektissa Sisun napaperiä on niin paljon ollut, että oikein yli on jäänyt? ;)
Mutta asiaan, en nyt tähän hätään keksi järkevää kysymystä, vuoro siis nopeimmalle.
Kysymysketju kuorma-autoista   30.7.2008 23:24
Napaperässä vetoakseli pyöritää planeettapyörästöä pyörännavassa, tehden täten osan vääntömomentista siellä. Sitä käytetään etenkin maansiirto- ja puuautoissa, missä kuormat ovat usein suuria ja alusta pehmoista ja epätasaista. Puikkoperässä taas vetoakseli tulee suoraan keskiöön kiinni. Puikkoperää käytetään pääasiassa kovalla pinnalla tapahtuviin kuljetuksiin, missä rasitus on vähäisempää.

Napaperän edut ja haitat:
+ kestävämpi raskaassa ajossa
+ pehmeällä veto tasaista
+ sietää hyvin rasitusta
- suurempi paino
- suurempi polttoaineenkulutus
- kalliimpi

Puikkoperän edut ja haitat:
+kevyempi
+kuluttaa vähemmän polttoainetta
+halvempi
+helpompi korjata
-rasituksenkestoltaan heikompi
-pehmeällä epätasainen, "paukuttava" veto

Silmällä nuo erottaa toisitaan koko, napaperä on selkeästi isompi.
Tuossa napaperä: gallery.kuukuna.net/gallery/album32/Armeijan_Iso_Jyry_takaviistosta
Ja tuossa puikkoperä: gallery.kuukuna.net/gallery/album32/Sisu_SL190

Eikös se jotenkin noin mennyt?
Vitsiketju   29.7.2008 12:57
Rovasti oli ollut Ruotsissa suuressa ekumeenisessa kokouksessa. Laivamatkalla takaisin koto-Suomeen iski hänelle järjetön vatsakipu. Laivan lääkäri tutki potilaan ja totesi kyseessä olevan umpisuolen tulehduksen. Satamassa odotti ambulanssi jolla rovasti vietiin välittömästi leikkaukseen. Leikkauksesta toipuessaan rovasti oli kovin apealla mielellä, hän manasi jatkuvasti kuinka ”tämä kaikki on seurausta suuresta synnistä jonka olen tehnyt”. Hoitajat huolestuivat moisesta käytöksestä ja päättivät piristää potilasta. Samaisessa sairaalassa oli käynyt niin, että vähän aikaisemmin nuori äiti oli tullut synnytykseen, mutta se oli niin vaikea että hän menehtyi. Terve poika kuitenkin syntyi. Nuorella naisella ei ollut sukulaisia, eikä oikein muitakaan läheisiä. Isästä ei ollut hajuakaan. Näinpä tämä pieni poika oli jäänyt sairaalaan, kun ei ollut ketään kuka voisi hänet luokseen ottaa. Hoitajat veivät tämän lapsen rovastin syliin tämän nukkuessa, toivoen että tämä kohentaisi rovastin mielentilaa. Näin kävikin, rovasti viihtyi pojan kanssa oikein hyvin ja poikakin tuntui kiintyvän rovastiin. Näinpä sitten kun rovastin tuli aika lähteä kotiin, sairaalan johtaja päätti antaa tuon pienen pojan hänen mukaansa, rovasti kun oli naimaton ja hengen miehenä varmasti hyvä kasvattaja. Aika kului ja todellakin, rovasti onnistui kasvatustehtävässään vallan mainiosti. Kun sitten koitti pojan 18-vuotispäivä, rovasti päätti kertoa hänelle asioiden todellisen laidan. Hieman vaivaantuneena hän rykäisi ja sanoi: ”Poikani, on aika kertoa eräs tärkeä asia. Nimittäin, minä en ole sinun oikea isäsi. Minä olen sinun äitisi.”
”Mutta ei sinun isääsikään tarvitse hävetä, sillä hän on sentään Uppsalan arkkipiispa.”
Kysymysketju panssareista   29.7.2008 00:07
HEAT ja HE-FRAG meni oikein, ontelo- ja sirpaleammuksiahan bemariin oli tositoimia varten. Mutta yhtä puuttuu, vinkkinä mainittakoon että niitä tuli ammuttua ollessani johtajana/ampujana kyseisellä vaunulla, kun harjoittelimme sotimista.
Kysymysketju panssareista   28.7.2008 23:21
Jep, BMP-1 meni oikein. Ampumatarpeita vielä kaipailen… tarkennuksena sen verran että suomessa käytössä olleita ammuksia haetaan.
Kysymysketju panssareista   28.7.2008 23:00
No niin, laitetaanpa tämmöinen kysymys. Missä vaunussa on pääaseena sileäputkinen vaunukanuuna 2A28 ja minkä tyyppisiä A-tarvikkeita siinä on käytetty?